NOS SportAangepast

Vekic naar finales tennistoernooi • Ledecky succesvolste olympische zwemster ooit

Dit was ons liveblog over de zesde dag van de Olympische Spelen:

Een push ontvangen bij een nieuw bericht in het blog? Vink het belletje aan!

liveblog gesloten

Ledecky nu de succesvolste olympische zwemster ooit

De Amerikaanse Katie Ledecky pakte vandaag haar dertiende olympische medaille en is daarmee de meest gedecoreerde zwemster aller tijden op de Spelen. Jenny Thompson, Dara Torres en Natalie Coughlin (allen uit de Verenigde Staten) en de Australische Emma McKeon staan op twaalf medailles.

De vrouwelijke olympiër met de meeste medailles ooit is de Russische turnster Larissa Latynina, die er tussen 1956 en 1964 achttien won.

Ontdek hieronder meer over de geschiedenis van vrouwen op de Olympische Spelen:

Hoe vrouwen de Spelen veroverden

Vekic naar finales tennistoernooi

De Kroatische Donna Vekic is de tegenstander van de Chinese Zheng Qinwen in het olympische tennistoernooi. Ze versloeg Anna Karolina Schmiedlova uit Slowakije met 6-4 en 6-0.

Eerder op de dag stuntte Zheng in de andere halve finale tegen de Poolse favoriete Iga Swiatek.

Donna Vekic

Nederland nu in top tien in medaillespiegel

De Nederlandse ploeg verdiende vandaag drie medailles:

  • Roeisters Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra pakten goud in de vier-zonder
  • Roeiers Melvin Twellaar en Stef Broenink grepen zilver in de dubbeltwee
  • Zwemster Tes Schouten won brons op de 200 meter schoolslag

Met die opbrengst komt Nederland de top tien binnen in de medaillespiegel:

de medaillespiegel

Schouten draagt medaille op aan coach Faber

Tes Schouten draagt haar bronzen medaille op aan Mark Faber, de coach waar ze al zeven jaar mee werkt. "Een mooie afsluiting van een rotperiode", noemde ze haar race. Daarmee doelde ze op het onderzoek dat dit jaar werd ingesteld naar haar trainer. Die werd beschuldigd van vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar recent vrijgesproken van die beschuldigingen.

"Een klotejaar", noemde Schouten de laatste twaalf maanden zelfs. Ze nam het zonder omhaal op voor de man in wie ze altijd een rotsvast vertrouwen heeft gehad. "Wat sommige mensen ook zeggen, hij is een supergoede coach."

Schouten: 'Wat mensen ook zeggen, Faber is een supergoede coach'

BMX | In gesprek met de Nederlandse halvefinalisten

BMX | De beelden: Brink naar halve finales BMX, Van der Burg uitgeschakeld

Brink ternauwernood naar halve finales BMX, Van der Burg uitgeschakeld

Tennis | Carrière van Murray zit erop

De tenniscarrière van Andy Murray is voorbij. Hij verloor vanavond in de kwartfinales van het dubbeltoernooi met zijn partner Dan Evans van de Amerikanen Taylor Fritz en Tommy Paul.

"Dit is heel emotioneel", zei Murray na de wedstrijd. "Je beseft dat je iets achter je gaat laten waar je heel veel van houdt. Dat is iets heel moeilijks."

BMX | Brink redt het, Van der Burg nét niet

Op het nippertje weet Brink zich nog te plaatsen voor de halve finale van morgen. Hij wordt vierde in de herkansing.

Voor Van der Burg, die vijfde wordt in de last-chance-run, zitten de Spelen erop.

BMX | Nu de herkansing bij de mannen

Gaan Van der Burg en Brink toch nog naar de halve finale? Ze rijden nu weg!

BMX | Nederlandse vrouwen naar halve finales

De vrouwelijke Nederlandse BMX'ers doen het uitstekend in hun laatste run. Manon Veenstra wordt tweede, met Merel en Laura Smulders direct achter zich.

Veenstra gaat als vijfde naar de halve finale van morgen, Laura Smulders als zesde en Merel Smulders als tiende.

Turnen | Visser blij met tiende plek: 'Heel vet'

Naomi Visser had niets te verliezen in de meerkampfinale, zegt ze. Ze hoopte op een plek binnen de top-11. "Dat is wel gelukt."

Visser blij met tiende plek: 'Heel vet'

Turnen | Biles knalt maar door, verovert tweede olympisch goud in Parijs

Biles knalt maar door, verovert tweede olympisch goud in Parijs

BMX | Van der Burg en Brink naar herkansing

Alle runs bij de mannen zijn gereden. Van der Burg en Brink gaan naar de herkansing.

Om 22.05 uur hebben ze een laatste kans om de halve finale in de BMX te bereiken.

Tennis | Djokovic verslaat Tsitsipas op weg naar halve finale

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finales door Stefanos Tsitsipas te verslaan. De Serviër won met 6-3 7-6 (3) en stuit in de halve finales op de Italiaan Lorenzo Musetti.

De andere halve finale gaat tussen Carlos Alcaraz en Félix Auger-Aliassime.

De 37-jarige Djokovic, die 24 grandslamtitels achter zijn naam heeft staan, won in 2008 een bronzen medaille, zijn enige olympische plak tot nog toe. In Parijs gaat hij voor goud.

Novak Djokovic in Parijs

BMX | Brink vijfde in laatste run

Na zijn harde val in de tweede run, wordt Brink nu vijfde. Hij begon niet best aan zijn laatste race in de kwartfinales, maar vocht zich in het slot naar voren.

Net als Van der Burg lijkt ook Brink een herkansing nodig te hebben in de last-chance-run.

BMX | Van der Burg zesde in laatste run

In zijn derde en laatste run wordt Van der Burg zesde. Het ziet er niet naar uit dat hij zich direct voor de halve finales gaat plaatsen.

Zwemmen | Schouten pakt brons

Tes Schouten heeft op de 200 meter schoolslag een bronzen medaille in de wacht gesleept. De 23-jarige zwemster tikte in de La Défense Arena aan in een tijd van 2.21,05. Het goud ging naar de Amerikaanse Kate Douglass (2.19,24), het zilver was voor de Zuid-Afrikaanse titelverdediger Tatjana Smith: 1.19,60.

De Bodegraafse is de derde Nederlandse die ooit een olympische medaille in de wacht sleept op de vier banen schoolslag. Tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen veroverde Nel van Vliet goud. Twintig jaar eerder, toen Amsterdam gastheer was van de Olympische Spelen, won Marie Baron zilver.

BMX | Laura Smulders haalt haar zus in

Een mooie derde run voor de zussen Smulders! Laura stoomt na een wat mindere start gestaag op en passeert Merel, die lang op plek twee reed, een paar meter voor de finish.

Alleen de Amerikaanse Alise Willoughby was sneller in deze derde heat.

Zwemmen | Wereldkampioen Schouten in finale 200 meter schoolslag

Straks (21.11 uur) gaat zwemster Tes Schouten van start in de finale 200 meter schoolslag. Ze plaatste zich voor de finale als twee-na-snelste. Bovendien is ze wereldkampioen op dit zwemonderdeel.

BMX | Veenstra tweede in tweede run

Veenstra doet goede zaken in haar tweede run. Sakakibara is aanmerkelijk sneller, maar Veenstra houdt de rest van de BMX'ers in haar heat gemakkelijk achter zich.

BMX | Brink komt hard ten val!

Oef, Brink komt in zijn tweede run hard ten val en strompelt met BMX aan de hand over de finish. Zonde hoor, want Brink zat prima in de race.

Van der Burg wordt zesde in dezelfde heat. Op dit moment staan de Nederlanders er niet geweldig voor, maar de strijd is nog lang niet gestreden.

Brink komt in de tweede run van de kwartfinales lelijk ten val

BMX | Rijden op overdekte baan

Een dak boven de baan, dat zie je niet vaak in het BMX. In het Saint-Quentin-en-Yvelines BMX Stadium wél. Er hangt trouwens voor meer dan een miljoen euro aan lampen aan dat dak, zodat er ook in de avond kan worden gereden.

Het BMX is populair hier in Parijs: er zitten duizenden fans in het stadion en ze klinken bovendien behoorlijk fanatiek.

Turnen | Goud voor Biles, Visser knap tiende

Haast achteloos. Moeiteloos. Zo turnt Biles haar laatste oefening op de vloer. We zien onder meer een dubbele salto gestrekt. Er stond haar een ding te doen: geen fouten maken. En dat is gelukt. Ze gaat met een grote grijns van de vloer. Ze weet het al. Deze buit is binnen. Nu nog even wachten op de score.

En ja hoor, ze krijgt een score van 15.066. Ze is afgetekend kampioen. Ze pakt goud op deze meerkamp voor vrouwen. Andrade wint het zilver en de Amerikaanse Sunisa Lee grijpt toch nog het brons, voor D'Amato en Nemour.

Het is Biles' negende olympische medaille, en haar zesde gouden plak (!).

Visser wordt inderdaad tiende! Een erg knappe uitslag voor de 22-jarige turnster. Nogmaals: ze plaatste zich voor deze finale met een 17de plaats.

Simone Biles

Volleybal | Bekijk hier de reacties van Daalderop en bondscoach Koslowski

BMX | Laura Smulders met tweede tijd

In de eerste run zet Laura Smulders de tweede tijd neer, achter de Australische Saya Sakakibara. Manon Veenstra volgt op de derde plek.

Merel Smulders zien we terug op plek vijf.

Turnen | Andrade op de vloer

Dan nu Andrade op de vloer. Ze geeft een hele aanstekelijke oefening, een choreografie op Braziliaanse muziek. We zagen onder meer een hele schroef achterover en een dubbele salto gehoekt. Ze krijgt een score van 14.033. En daarmee is ze virtueel leider in het klassement. Ze heeft zeker de zilveren medaille al binnen.

Maar nu komt de Amerikaanse Simone Biles nog!

Visser heeft een enorme sprong gemaakt met haar oefening op de brug. Ze staat 9e, en wordt straks dus 10de als Biles klaar is.

BMX | De beurt nu aan de (Nederlandse) vrouwen

De drie Nederlandse deelneemsters zijn meteen aan de beurt. Laura Smulders, Merel Smulders en Manon Veenstra zijn de baan op.

Turnen | Algerijnse Nemour verliest waarschijnlijk brons

Kaylia Nemour, de Algerijnse, turnt op de vloer 13.100. Ze is zichtbaar teleurgesteld. Daarmee gaat ze de Italiaanse Alice D'Amato niet meer voorbij en verliest ze waarschijnlijk het brons.

Want nu is het wachten op Biles en Andrade op de vloer.

BMX | Kop is eraf

De eerste runs bij de mannen zijn gereden. Van der Burg en Brink eindigen beiden op een verdienstelijke vierde plaats.

Straks meer!

Turnen | Visser op brug

Visser heeft zojuist haar oefening op de brug met ongelijke leggers geturnd en krijgt een knappe score van 14.266. Daarmee gaat ze wellicht nog wel een paar plekjes stijgen op de ranglijst. Ze stond na de derde ronde virtueel 17de.

Naomi Visser op de balk

BMX | Mannen zijn begonnen

Bij het BMX beginnen de mannen nu aan het toernooi. In de eerste heat zien we Dave van der Burg en in de tweede Jaymio Brink.

BMX | Vandaag de kwartfinales, morgen om de medailles

Het BMX-toernooi begint vanavond om 20.00 uur met de kwartfinales. Het moet raar lopen willen de Nederlanders zich niet plaatsen voor de halve finales van vrijdag.

Hoe werkt het toernooi? Alle deelnemers komen in de kwartfinales drie keer in de baan. De punten over die drie heats worden opgeteld en de beste 12 van in totaal 24 rijders zijn zeker van de halve eindstrijd. Daarna krijgen de nummers 13 t/m 20 nog een kans in de last chance run. De top vier van die race plaatst zich ook voor de halve finales.

Vrijdagavond staan de medailles op het spel. De halve finales gaan over drie runs. Net als in de kwartfinales worden de punten opgeteld, de beste vier van in totaal acht deelnemers gaan naar de finale. Die finale gaat over slechts één run.

Turnen | Simone Biles pakt nu virtueel goud

Simone Biles turnt een geweldige score van 14.566 op de balk, de hoogste score tot nu toe van alle turnsters op deze oefening.

De Amerikaanse pakt zo virtueel, met een score van 44.065 in totaal, op sprong, rekstok en balk, het goud in de meerkamp voor vrouwen. Zoals eerder gezegd: ze won ook al met de Amerikaanse ploeg goud in de olympische landenwedstrijd. Daarmee is ze al de officieel de turner met de meeste olympische medailles ooit.

De Braziliaanse Rebeca Andrade kan haar in de derde ronde niet volgen met haar oefening op de balk. De Braziliaanse turnt een score van 14.133 en komt zo uit op 43.899 in totaal.

Naomi Visser is wat plaatsen gezakt. Ze staat op de plek waar ze zich ook op kwalificeerde voor deze finale: 17de.

Nog een ronde te gaan. Biles en Andrade moeten allebei nog hun vloeroefening doen. Visser komt nog uit op de brug.

BMX | Welke Nederlanders komen in actie in Parijs?

Om 20.00 uur begint het BMX-toernooi. Vijf Nederlanders (drie vrouwen en twee mannen) strijden vanavond in de kwartfinales voor een plek in de halve finales. Die staan morgen op het programma, net als de finale.

Bij de mannen maken Dave van der Burg (31) en Jaymio Brink (20) hun olympisch debuut. Van der Burg vervangt Niek Kimmann, die zijn olympische titel niet kan verdedigen door een ontstoken hartspier.

2021: Kimmann met zijn gouden medaille in Tokio

"De artsen achten het niet verantwoord om op dit moment deel te nemen", liet Kimmann eind juni weten. "Ik had mijn titel uit Tokio natuurlijk heel graag willen verdedigen, maar mijn gezondheid gaat voor."

Bij de vrouwen staat Laura Smulders (30) voor de derde keer op de Spelen. In Londen in 2012 verraste Smulders door als achttienjarige brons te veroveren. Die prestatie evenaarde haar zusje Merel (26) drie jaar geleden in Tokio. De derde Nederlandse deelneemster is Manon Veenstra (26).

2012: de 18-jarige Laura Smulders met verrassend brons in Londen

Turnen | Visser met haar sprong

Gaan we door naar de oefening sprong. Visser turnt een nagenoeg foutloze oefening, maar de moeilijkheidsgraad is niet bijzonder hoog. Ze krijgt een totaalscore van 12.966.

De scores van de turnsters op sprong:

Ana Barbosu: 14.000
Helen Kevric: 13.866
Naomi Visser: 12.966
Bettina Lili Czifra: 12.966
Haruka Nakamura: 12.833
Filipa Martins: 12.500

Volleybal | Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Italië

De samenvatting van de tweede groepswedstrijd van de volleybalsters op de Spelen. Italië, de nummer één op de wereldranglijst, was in Parijs de tegenstander.

Volleybalsters ook onderuit tegen Italië, maar hebben nog kans op kwartfinales

Turnen | Visser virtueel op keurige 12de plaats

De tweede ronde is voorbij. Naomi Visser staat na de oefeningen balk en vloer op een keurige twaalfde plaats met een score van 26.733. De 22-jarige turnster plaatste zich als zeventiende voor deze finale meerkamp.

Het virtuele podium is ongewijzigd: de Braziliaanse Rebeca Andrade, de Algerijnse Kaylia Nemour en Simone Biles.

Zeilen | Foiler Van Opzeeland als vijfde naar medalraces

Luuc van Opzeeland gaat als nummer vijf van het klassement de kwartfinales van de medalraces in. De foiler startte vandaag slecht met een zestiende plaats in zijn eerste race, maar herstelde zich daarna knap met een eerste en een zesde plek. De medalraces in het foilen zijn morgen.

Bij de vrouwen haalde Sara Wennekes de medalraces niet. Ze eindigde als zestiende in het klassement.

Emotionele Wennekes: 'Hard gevochten, maar kwartje viel niet de goede kant op'

Turnen | Visser op de vloer

Weer een prima oefening op de vloer van Naomi Visser, op de muziek van de Française Barbara Pravi, met het nummer Voilà. Eerder tijdens de kwalificatie viel ze nog op de vloer. Nu blijven zulke fouten uit. Ze heeft een score van 13.400 bij elkaar geturnd, waarmee ze de een na beste score neerzet van haar groep.

We kijken zo even als de tweede oefening is afgelopen op welke plaats Visser in de tussenstand staat. Nog vijf turnsters moeten hun tweede oefening volbrengen. De Braziliaanse Rebeca Andrade, de Algerijnse Kaylia Nemour en Simone Biles staan nu virtueel op het podium.

De scores van de turnsters op de vloer:

Ana Barbosu: 13.566
Naomi Visser: 13.400
Helen Kevric: 12.866
Bettina Lili Czifra: 12.833
Haruka Nakamura: 12.633
Filipa Martins: 12.466

Turnen | Amerikaanse basketbalploeg kijkt toe

De Amerikaanse basketbalploeg met onder anderen sterren als Stephen Curry en Kevin Durant zitten op de tribune. Vast en zeker om de absolute ster van het turnen aan het werk te zien: Simone Biles die al met de Amerikaanse ploeg goud won in de olympische landenwedstrijd.

Ondertussen: Biles heeft al de oefening sprong voltooid en zette van de 6 turnsters de beste score neer: 15.766.

Bouwmeester: 'Ik ben fysiek op m'n sterkst'

Marit Bouwmeester, die begonnen is aan haar vierde en laatste Olympische Spelen, voer vandaag één race in de ILCA 6-klasse, ook vanwege het gebrek aan wind. Daarin werd ze vierde.

Bouwmeester: 'Ik ben fysiek op m'n sterkst'

Turnen | Visser op de balk

Naomi Visser is geweest op de balk, met rugnummer 371, ze turnde een sterke oefening met enkel hier en daar een schoonheidsfoutje. Het leverde haar een goede score op van 13.333 punten van de jury.

Daarmee heeft ze de derde score tot nu toe van de turnsters die op de balk uitkwamen.

De scores van de turnsters op de balk:
Haruka Nakamura: 13.700
Helen Kevric: 13.400
Naomi Visser: 13.333
Filipa Martins 12.700
Ana Barbosu: 12.466
Bettina Lili Czifra: 11.400

Volleybal | Nederland verliest van Italië

De Nederlandse volleybalsters hebben ook de tweede wedstrijd van het olympisch toernooi verloren. Italië, de nummer één op de wereldranglijst, was met 3-0 te sterk.

Afgelopen maandag kwamen de volleybalsters knap op een 2-0 voorsprong tegen Turkije, maar de wedstrijd ging met 3-2 verloren. Tegen Italië ging het de eerste set lang gelijk op, maar uiteindelijk moest Oranje zich met 27-29 gewonnen geven.

In de tweede set nam Italië, eerder dit jaar winnaar van de Volleyball Nations League, snel afstand om de set met 25-18 naar zich toe te trekken. Daarna ging het in de derde set tot 11-11 gelijk op waarna Italië een voorsprong nam en die niet meer uit handen gaf: 25-19.

Kwartfinales nog altijd mogelijk

In de laatste groepswedstrijd spelen de volleybalsters komende zaterdag (9.00 uur) tegen de Dominicaanse Republiek, dat de eerste twee wedstrijden heeft verloren.

Oranje maakt nog altijd kans op een plek in de kwartfinales, want naast de nummers één en twee uit de drie poules gaan ook de tweede beste landen die op de derde plaats eindigen naar de volgende ronde.

Turnen | Meerkamp voor vrouwen begonnen

De 16-jarige Japanse Haruka Nakamura heeft zojuist het spits afgebeten tijdens deze meerkamp met een oefening op de balk. Nu volgen nog de Roemeense Ana Barbosu, de Duitse Helen Kevric en Hongaarse Bettina Lili Czifra. En dán is Naomi Visser aan de beurt op de balk.

Volleybal | Tweede set meer in evenwicht

Nederland bijt van zich af in de derde set. Het gaat nu redelijk gelijk op.

Veelbesproken Algerijnse boksster ziet opponente snel opgeven: 'Geen eerlijk gevecht'

"Ik kon niet doorgaan", legde de Italiaanse boksster Angela Carini tussen alle tranen door uit na haar gevecht in de achtste finales van de klasse tot 66 kilogram. "Ik had veel pijn aan mijn neus en ik zei: stop. Het was beter om niet door te gaan."

Ze had net op het olympisch bokstoernooi in Parijs in de ring gestaan tegenover Algerijnse Imane Khelif, maar gaf er na 46 seconden al de brui aan. "Mijn neus begon al te druppelen bij de eerste klap. Het had de wedstrijd van mijn leven kunnen zijn, maar op dat moment moest ik ook mijn leven beschermen."

Het was geen eerlijk gevecht, was haar conclusie. Een zienswijze die bepaald niet uit het niets kwam, want om haar Algerijnse tegenstandster is al veel langer veel te doen. Khelif won in 2022 zilver op de WK, maar werd een jaar later bij het mondiale titeltoernooi gediskwalificeerd vanwege een te hoge testosteronspiegel.

Turnen | Meerkampfinale voor vrouwen met Naomi Visser

We gaan zo turnen. De meerkampfinale voor vrouwen, met ook Naomi Visser. De 22-jarige turnster plaatste zich als 17de voor de finale van de meerkamp waar 24 turnsters aan meedoen.

De turnsters krijgen vier toestellen voor de kiezen: sprong, brug, balk en vloer.

Per toestel worden door de jury punten toegekend. De behaalde punten op de verschillende toestellen worden bij elkaar opgeteld om tot een totaalscore voor de gehele meerkamp te komen.

Volleybal | Ook tweede set voor Italië

Nederland had in de tweede set nooit vat op Italië. Vanaf het eerste punt liep de ploeg van bondscoach Felix Koslowski achter de feiten aan: 25-18.

Judo | Hoe kijkt Steenhuis naar de toekomst?

Judoka Guusje Steenhuis verwacht dat de landenwedstrijd op zaterdag haar laatste olympische kunstje zal zijn. "Daar wil ik nog vlammen, daar is de hele ploeg op gebrand, denk ik. Maar een hele olympische cyclus (tot en met de Spelen van Los Angeles in 2028, red.) is denk ik te veel voor me."

Steenhuis ging in de klasse tot 78 kilogram onderuit in de kwartfinales en verloor daarna ook in de herkansingen.

"Het is goed om na de Spelen wat rust te nemen en te kijken hoe ik er fysiek en mentaal voor sta. Ik vind het spelletje nog veel te leuk, dus ik sluit zeker niet uit dat ik nog de mat op ga."

Steenhuis vindt het spelletje nog 'te leuk', maar nieuwe olympische cyclus te lang

Cooler dan cool: Turkse schutter pakt zilver met hand in zak

Waar de meeste schutters bij luchtpistoolevenementen gespecialiseerde brillen en oorbeschermers dragen, pakt Yusuf Dikeç olympisch zilver met een gewone bril, oordopjes en zijn hand nonchalant in de zak.

Cooler dan cool: Turkse schutter pakt zilver met hand in zak

Volleybal | Marge blijft te groot

Het initiatief blijft in de tweede set bij de Italianen. Oranje heeft het moeilijk met de goede smashes van de tegenstander en is zelf wat te slordig.

Het staat op dit moment van 22-16 voor Italië.

Zeilen | Medalraces uitgesteld

De medalrace van het Nederlandse zeilduo Bart Lambriex en Floris van de Werken in de 49er klasse is afgebroken vanwege te weinig wind. Morgen is de eerste mogelijkheid dat de race kan worden hervat.

Dat geldt ook voor de medalrace van de vrouwen. Daarin komt het Nederlandse duo Odile van Aanholt en Annette Duetz in actie. Zij zijn kansrijk voor olympisch goud.

Hiervoor moeten de wereldkampioenen vóór de Franse koplopers Sarah Steyaert en Charlene Picon eindigen, en niet meer dan twee plaatsen achter Zweden en Noorwegen.

Zeilduo Lambriex/Van de Werken gaat aan kop, maar medalrace wordt afgebroken

Volleybal | Nederland begint slecht aan tweede set

In de eerste set ging ging het echt gelijk op, maar nu is Italië beduidend sterker. Op dit moment staat Oranje met 4-11 achter in de tweede set.

Koolhof: 'Gelukkig nog iets moois om voor te spelen'

Bekijk de reacties van Demi Schuurs en Wesley Koolhof na hun verloren halve finale in het gemengd dubbel.

Koolhof: 'Gelukkig nog iets moois om voor te spelen'

Volleybal | Eerste set is voor Italië

Wat een razend spannende set was dit zeg. Met prachtige smashes van Sylla aan Italiaanse zijde en Plak aan Nederlandse zijde. Nek aan nek gaan de ploegen gelijk op tot aan: 27-27.

Italië krijgt maar liefst vier set points, en bij de vierde is het wel raak. Italië sleept de eerste set binnen.

Gedesillusioneerde Korrel: 'Één foutje is fataal en nu sta ik met lege handen'

Gedesillusioneerde Korrel: 'Één foutje is fataal en nu sta ik met lege handen'

Volleybal | Weer gelijk

En het is alweer gelijk in de eerste set: 17-17. De Italiaanse vrouwen proberen met een smash orde op zaken te stellen, maar die gaat uit. Knap hoe de Nederlandse volleybalsters wéér terugkomen.

Volleybal | Sylla's service

De Italiaanse Myriam Sylla laat even zien wat ze in huis heeft met haar service. Italië heeft de wedstrijd weer helemaal omgedraaid. Het is 16-12 voor de Italiaanse volleybalsters.

Volleybal | Italiaanse volleybalsters beginnen sterk

De Italiaanse volleybal ploeg begint meteen met een flinke voorsprong aan de wedstrijd met Oranje: 6-2. Maar de Nederlandse volleybalsters herpakken zich en komen 10-9 voor.

Volleybal | Nederland - Italie (v)

De Nederlandse volleybalsters zijn begonnen aan hun wedstrijd tegen Italië. De tweede groepswedstrijd. De eerste ging verloren tegen Turkije (2-3).

Welkom!

In dit olympische blog verslaan we de avond van de zesde dag van de Spelen in Parijs. We beginnen met een wedstrijd van de volleybalsters tegen Italië.

Later op de avond hebben we onder meer aandacht voor de Nederlanders in de BMX, de turnsters en de finale van de 200 meter schoolslag met Tes Schouten.

Ons eerste blog over deze dag lees je hier terug.