Volleybalsters ook onderuit tegen Italië, maar kwartfinales nog in zicht

Volleybalsters ook onderuit tegen Italië, maar hebben nog kans op kwartfinales

De Nederlandse volleybalsters hebben in Parijs ook de tweede wedstrijd van het olympisch toernooi verloren. Italië, de nummer één op de wereldranglijst, was met 3-0 te sterk.

Afgelopen maandag kwamen de volleybalsters knap op een 2-0 voorsprong tegen Turkije, maar de wedstrijd ging met 3-2 verloren. Tegen Italië maakte Oranje met Nika Daalderop aan service in de openingsset in één ruk een 12-17 achterstand ongedaan.

Het miste daarna in de spannende slotfase een setpunt. Italië sloeg op nummer drie wel toe: 27-29.

Ekaterina Antropova in actie tegen Oranje

In de tweede set nam Italië, eerder dit jaar winnaar van de Nations League, snel afstand om de set met 25-18 naar zich toe te trekken. Daarna ging het in de derde set tot 11-11 gelijk op waarna Italië een voorsprong nam en die niet meer uit handen gaf: 25-19.

"Het was een frustrerende wedstrijd waarin we eigenlijk de hele tijd achter de feiten aanliepen", zegt Nika Daalderop. "Toch waren we in de eerste set heel dichtbij, maar Italië kreeg een boost van de zege."

In de laatste groepswedstrijd spelen de volleybalsters komende zaterdag (9.00 uur) tegen de Dominicaanse Republiek, dat de eerste twee wedstrijden heeft verloren. Een zege volstaat voor het bereiken van de kwartfinales.

"We hebben de afgelopen wedstrijden veel vijfsetters tegen ze gespeeld", zegt Daalderop. "Maar ik zie zeker kansen."

Naast de nummers één en twee uit de drie poules gaan ook de tweede beste landen die op de derde plaats eindigen naar de volgende ronde.