NOS Sport

Volleybalsters Plak en Buijs opnieuw mee naar Spelen, Dijkema dit keer als staflid

De selectie van de Nederlandse volleybalsters voor de Olympische Spelen is bekend. Er zitten twee speelsters in die al meededen aan de Spelen in Rio de Janeiro in 2016: Celeste Plak en Anne Buijs.

Het toernooi in Rio verliep succesvol met een vierde plek. Vier jaar later in Tokio waren de Nederlandse volleybalsters er niet bij.

Eline Timmerman en Celeste Plak met de bronzen EK-medaille in 2023

Opvallend is dat Laura Dijkema, de meest ervaren speelster met 434 interlands, niet meegaat als speelster, maar als staflid. "Op die manier blijven haar kennis, kunde, ervaring en niet aflatende stroom aan enthousiasme behouden voor de ploeg", verklaart de volleybalbond.

Klap die hard aankomt

Bondscoach Felix Koslowski stond voor een moeilijke keuze bij het selecteren van dertien speelsters, vertelt hij. "Helaas mogen we naar Parijs slechts dertien speelsters meenemen. Bij de totstandkoming van de olympische selectie heb ik zware keuzes moeten maken."

"Ik ben mij ervan bewust dat de klap bij de speelsters die niet tot de selectie behoren hard aankomt", vervolgt Koslowski. "Desondanks ben ik overtuigd van het feit dat we met deze selectie het hoogst haalbare resultaat kunnen nastreven."

De volleybalsters zijn bij de Spelen gekoppeld aan Turkije, Italië en de Dominicaanse Republiek. Het toernooi vindt plaats van 27 juli tot en met 11 augustus.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl