CL-blog
NOS VoetbalAangepast

Ajax-vrouwen schrijven geschiedenis in Champions League • Nu tegen Barcelona, Lyon of Chelsea

De beslissing in groep C van de Champions League vrouwen:

  • EINDSTAND: Ajax - AS Roma 2-1 (bekijk de samenvatting en de reacties)
  • EINDSTAND: Bayern München - Paris Saint-Germain 2-2
  • Ajax en PSG geplaatst voor de kwartfinales
  • Barcelona, Olympique Lyonnais of Chelsea is de tegenstander in de kwartfinale

Automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik op het belletje!

liveblog gesloten

Fijne nacht!

Een historische avond als deze verdient een speciale montage op muziek. En daar werken wij natuurlijk graag aan mee!

Nog een keer genieten: historische avond Ajax-vrouwen op muziek

Grant dacht niet dat kwartfinales mogelijk waren: 'Kreeg er wel meer geloof in'

Chasity Grant had Ajax vooraf weinig kans gegeven om door te gaan in de groepsfase van de Champions League. "Ik dacht alleen maar: dit wordt leuk met zulke goede ploegen. Maar na de eerste wedstrijd kreeg ik er wel meer geloof in."

Grant had niet gedacht dat Ajax door zou gaan in de Champions League

Ajax-coach Bakker moet weg, maar genoot van haar ploeg: 'Volwassen geworden'

Groter kan het contrast bijna niet zijn. Ajax-trainster Suzanne Bakker plaatst zich met haar team voor de kwartfinales van de Champions League na een week waarin in de media naar buiten kwam dat sommige speelsters niet met har door zouden willen.

Sterker, Bakker kreeg al te horen dat ze volgend jaar niet meer trainster zal zijn van Ajax. Maar vanavond heeft ze enorm genoten van haar ploeg. "We winnen nu drie keer thuis, we zijn als team echt enorm gegroeid en volwassen geworden."

Ajax-trainster Bakker ziet Ajax enorm groeien in groepsfase: 'Volwassen geworden'

Ondertussen in de Premier League: Arsenal wint moeizaam, Luton vernedert Brighton

Jan-Paul van Hecke buigt het hoofd in het duel met Luton Town.

Arsenal heeft in de Premier League een moeizame overwinning geboekt bij Nottingham Forest. De Gunners wonnen met 2-1 en klimmen daarmee naar de tweede plaats. Nummer vier Aston Villa verloor in eigen huis met 3-1 van Newcastle United.

Maar de verrassendste uitslag was ongetwijfeld de 4-0 zege van Luton Town op Brighton & Hove Albion. De thuisploeg (met Tim Krul en Tahith Chong op de bank) leidde na drie minuten al met 2-0, na treffers van Elijah Adebayo en Chiedozie Ogbene. Vervolgens trof Elijah Adebayo nog tweemaal doel.

Historie: bekijk de samenvatting van Ajax -AS Roma

Bekijk hier de samenvatting van Ajax - AS Roma (v)

Ondertussen in de Afrika Cup: Zuid-Afrika stuurt Marokko naar huis

Teboho Mokoena viert de 2-0 van Zuid-Afrika tegen Marokko.

Zuid-Afrika heeft verrassend de kwartfinales van de Afrika Cup bereikt door met 2-0 te winnen van Marokko. In een wedstrijd die kwalitatief niet al te best was, bleken de Zuid-Afrikanen het effectiefst. Een gemiste strafschop van Achraf Hakimi, een rode kaart voor Sofyan Amrabat en de benutte daaropvolgende vrije trap maakten van de slotfase een lijdensweg voor Marokko.

Zuid-Afrika neemt het in de kwartfinales op tegen Kaapverdië van de Rotterdammers Deroy en Laros Duarte, Jamiro Monteiro en Garry Rodrigues.

Ajax in kwartfinales tegen Barcelona, Lyon of Chelsea

Op 6 februari is de loting voor de kwartfinales van de Champions League. Als runner-up van groep C kan Ajax loten tegen Barcelona, Olympique Lyonnais of Chelsea. Omdat niet tegen de winnaar van de eigen groep geloot kan worden, valt Paris Saint-Germain af.

De kwartfinales zijn op 19 en 20 maart, de returns op 27 en 28 maart.

De eindstand in groep C

In de euforie sprak Lily Yohannes over groepswinst, maar dat is Paris Saint-Germain. Wat maakt het uit: Ajax zit bij de laatste acht!

De eindstand in groep C van de Champions League vrouwen.

Yohannes (16) weer steunpilaar Ajax: 'Wij waren de underdogs'

Met haar zestien lentes was Lily Yohannes ook vanavond een steunpilaar op het middenveld. Met een knappe onderschepping leidde ze bijvoorbeeld de gelijkmaker van Tiny Hoekstra in. "Dit is een droom die uitkomt. Wij waren de underdogs met zoveel Europese topploegen. En dan winnen we gewoon de groep."

Wist Yohannes hoe de situatie was in München? "We moesten de focus houden op onszelf. Vlak voor de 2-1 vroeg ik aan iemand langs de kant hoeveel het bij Bayern-PSG was. En toen dacht ik echt: deze bal moet er écht in."

Yohannes: 'Dit is fantastisch, we waren de underdog in deze groep'

Spitse in tranen na fameuze kwalificatie: 'Hier leef ik voor'

Aanvoerster Sherida Spitse kon haar tranen niet bedwingen na de miraculeuze 2-1 zege op AS Roma, waarmee de kwartfinales in de Champions League voor Ajax bereikt werden. "Dit is bizar, dit is mooi, ik ben trots", stamelde ze geëmotioneerd. "Hier leef ik voor. Dit is blije emotie. Nu komt alles eruit. We zijn nog niet klaar, maar hier moeten we van genieten."

"Ik ben hier naartoe gekomen om prijzen te winnen. Dat is gelukt. En om Champions League te spelen. Dat is ook gelukt.", vervolgde ze. "Ik zal geen tien jaar meer spelen, maar ik hoop dat ik over tien jaar zie dat deze speelsters wat vna mijn streken hebben overgenomen."

Spitse geëmotioneerd na halen kwartfinales Champions League: 'Hier leef ik voor'

AJA-ROM | Bekijk de gouden 2-1 van Ajax

Grote vreugde in Amsterdam, met de 2-1 lonkt de kwartfinale

BAY-PSG | Afgelopen: Bayern strandt op de valreep

Ook in München is de wedstrijd afgelopen. En wat een einde hebben we gezien! Een minuut voor het einde dacht Bayern alsnog op 2-1 te komen als invalster Damjanovic de bal in het dak van het doel ramt. Maar dan gaat de vlag omhoog: buitenspel.

En vlak daarna is het laatste fluitsignaal: Paris Saint-Germain plaatst zich samen met Ajax voor de kwartfinales!

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-2

AJA-ROM | Afgelopen: Ajax-vrouwen schrijven geschiedenis!

Het is afgelopen in Amsterdam! De voetbalsters van Ajax schrijven geschiedenis door als eerste Nederlandse club de kwartfinales van de Champions League te bereiken! Het wint ook zijn derde thuiswedstrijd dit seizoen met 2-1 van AS Roma.

EINDSTAND: Ajax - AS Roma 2-1

AJA-ROM | 90'+3 Van Eijk maakt het spannend

Heel even houdt de Arena de adem in als keepster Van Eijk een voorzet van Haavi maar net voor de doellijn onder controle krijgt. Nog twee minuten volhouden.

Ajax - AS Roma 2-1

AJA-ROM | 90'+1 Vijf minuten extra tijd

Er komen minimaal vijf minuten bij in Amsterdam. Nog even op de nagels bijten dus.

BAY-PSG | 88' GOAL PSG

Paris Saint-Germain komt op 2-2 in München via een gelukkige treffer van Amalie Vangsgaard. En dat is ook heel gunstig voor Ajax, want nu moeten zowel Bayern als Roma scoren om Ajax nog van de kwartfinales te houden.

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-2

AJA-ROM | 88' Ajax zelfs virtueel groepswinnaar

Bij deze stand is Ajax zelfs virtueel groepswinnaar. En als het 2-1 blijft in München is Paris Saint-Germain zelfs uitgeschakeld. Zij moeten nu ook, net als Roma.

AJA-ROM | 85' GOAL AJAX

De spanning is echt om te snijden in de Arena, waar Ajax steeds dichter bij de goal van Roma komt. En dan zit hij er opeens in!!

Een corner van Spitse verdwijnt pardoes in het doel en dat komt omdat drie speelsters van Roma elkaar in de weg lopen. Invalster Zara Kramzar kopt de bal in het eigen doel.

Bij deze stand is Ajax geplaatst voor de kwartfinales!!

Ajax - AS Roma 2-1

De 2-1 van Ajax

AJA-ROM | 80' Tijd dringt voor Ajax

Het publiek in Amsterdam laat zich steeds vaker horen en Ajax heeft het ook nodig. De Amsterdamse ploeg, waar Jonna van de Velde in de ploeg is gekomen voor Rosa van Gool, weet dat het moet winnen voor de kwartfinales.

Maar het is ook opletten geblazen, want elke tegenstoot van Roma is levensgevaarlijk.

Ajax - AS Roma 1-1

Lotte Keukelaar wordt van de bal gehouden door Saki Kumagai.

BAY-PSG | 75' GOAL BAYERN

Even was daar de hoop, maar die is alweer vervlogen als Sydney Lohmann Bayern alweer op voorsprong zet: 2-1. Nu moet Ajax dus toch weer winnen van Roma.

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-1

BAY-PSG | 73' GOAL PSG

Komt de redding dan uit München? Tabitha Chawinga heeft namens PSG namelijk gelijk gemaakt tegen Bayern München. En als het op beide velden gelijk wordt, is Ajax door!

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-1

AJA-ROM | 67' Wat een kans voor Roma!

Een grote zucht van opluchting rolt van de tribunes in de Johan Cruijff Arena. Want na een fraaie aanval verlengt Viens de bal achter het standbeen langs richting de verre hoek. Van Eijk krijgt nog net een hand tegen de bal en ziet de bal vervolgens tergend langzaam voorlangs rollen.

Ajax - AS Roma 1-1

De bal verdwijnt rakelings naast het doel van Ajax.

Ondertussen in de Afrika Cup: Marokko op achterstand tegen Zuid-Afrika

In het Ivoriaanse San Pédro is Marokko zojuist op achterstand gekomen in de achtste finales van de Afrika Cup. Evidence Makgopa heeft Zuid-Afrika, dat in tegenstelling tot Marokko met de hakken over de sloot de achtste finales bereikte, op 1-0 gezet.

Evidence Makgopa (9) viert zijn treffer tegen Marokko met een dansje.

AJA-ROM | 63' Ook Ajax wisselt: Keukelaar voor Hoekstra

Ook Ajax wisselt: Tiny Hoekstra, maakster van de 1-1, gaat naar de kant. Lotte Keukelaar komt erin.

Ajax - AS Roma 1-1

AJA-ROM | 60' Topcorer Giacinti naar de kant

Een opvallende wissel bij Roma, want topscorer Valentina Giacinti wordt naar de kant gehaald. Zij tekende in Rome nog voor twee treffers en maakte er daarna nog twee. Maar vandaag zal ze niet scoren: Benedetta Glionna is haar vervangster.

Ajax - AS Roma 1-1

AJA-ROM | 57' Gele kaart Grant

Chasity Grant krijgt na aanvoerster Spitse de tweede gele kaart van de wedstrijd. Ze stapt Valentina Giacinti op de hakken. Voor Grant heeft dat geen gevolgen voor een eventuele kwartfinale.

Ajax - AS Roma 1-1

BAY-PSG | 56' Martens komt erin bij PSG

Bijna was daar de 1-1 van Paris Saint-Germain tegen Bayern München. Na een fraaie Franse aanval mag aanvoerster Grace Gyoro volledig vrij aanleggen, maar haar schot wordt gekeerd door keepster Maria Luisa Grohs.

Vlak na die kans zien we trouwens de entree van Lieke Martens. Ze lost Ramona Bachmann af bij PSG. Misschien kan Martens haar landgenoten van Ajax een handje helpen.

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-0

AJA-ROM | Nog even de scenario's

Voor de duidelijkheid: bij deze standen (1-1 bij Ajax-AS Roma en 1-0 bij Bayern München-PSG) is Ajax uitgeschakeld. Dat verandert als Ajax nog een keer scoort, maar ook als PSG gelijkmaakt in Duitsland.

Voorlopig ziet dat er nog niet naar uit: Roma zet Ajax onder druk in de Johan Cruijff Arena en in München is Bayern nadrukkelijk op zoek naar de 2-0.

Ajax - AS Roma 1-1

Ondertussen in Ivoorkust blazen Kaapverdische broers Duarte dak van hotel'

Duarte-broers 'blazen dak van hotel' na halen kwartfinales Afrika Cup met Kaapverdië

BAY-PSG | Tweede helft

In Zuid-Duitsland zijn de speelsters iets vroeger naar binnen gegaan en dus staan ze ook weer wat eerder op het veld. Maar het lijkt erop dat er gewacht wordt op de wedstrijd in Amsterdam voor de tweede helft begint.

Heel lang duurt dat niet, want ook in Amsterdam staan we op het punt van beginnen. Bij AS Roma is nummer 10 Manuela Giugliano in de kleedkamer achtergebleven, haar vervangster is de ervaren Giada Greggi.

Ajax - AS Roma 1-1

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-0

AJA-ROM | Bekijk de 1-1 van Ajax

Ajax komt terug in de wedstrijd: Hoekstra schiet knap 1-1 binnen

AJA-ROM | Rust

Het is rust in de Johan Cruijff Arena. Dankzij de treffer van Tiny Hoekstra vlak voor rust gaat Ajax met 1-1 aan de thee tegen AS Roma.

Voldoende voor de kwartfinales is dat nog niet, want Bayern München is met een 1-0 voorsprong tegen PSG gaan rusten.

AJA-ROM | 45' GOAL AJAX

Tiny Hoekstra maakt op slag van rust de 1-1! Ze krijgt de bal na een knappe onderschepping van Lily Yohannes op het middenveld en schiet de bal knap in de verre hoek. Dat is een welkome opsteker zeg!

Ajax - AS Roma 1-1

Tiny Hoekstra en Lily Yohannes vieren de 1-1 tegen AS Roma.

AJA-ROM | 41' Bartoli kopt op de lat

Hoe is het mogelijk? Weer mag Bartoli een corner vrij op het doel koppen en gelukkig voor Ajax kopt ze dit keer op de lat.

Ajax - AS Roma 0-1

AJA-ROM | Bekijk de 0-1 van AS Roma

Problemen voor Ajax: Bartoli kopt AS Roma op 1-0 in Johan Cruijff Arena

BAY-PSG | 31' GOAL BAYERN

Nog meer slecht nieuws voor Ajax, want Bayern München is zojuist op 1-0 gekomen tegen Paris Saint-Germain. Giulia Gwinn kopt een door aanvoerster Glodis Viggosdottir teruggekopte corner met een boogje in het doel.

Bij deze stand zakt Ajax zelfs naar de laatste plaats in groep C. Als Bayern wint, volstaat slechts een overwinning op Roma.

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-0

AJA-ROM | 31' GOAL ROMA

Aanvoerster Sherida Spitse gaat voorop in de strijd in dit eerste half uur, maar nu gaat ze over de grens. Ze laat haar been staan en Emilie Haavi struikelt eroverheen. Het kost Spitse geel, waardoor ze een eventuele eerste kwartfinale zal missen.

Maar het wordt nog erger: uit de vrije trap verliest Spitse tegenstandster Elisa Bartoli even uit het oog en de Roma-captain kopt de 0-1 achter Van Eijk.

Ajax - AS Roma 0-1

AS Roma viert de 1-0 tegen Ajax.

AJA-ROM | 27' Keepster Van Eijk bijna verrast

Opletten Ajax! Roma slingert de bal uit een inworp bij de eerste paal en kan daar vrij worden ingekopt, maar gelukkig kan Van Eijk zich op de bal storten. Dit had ook fout kunnen aflopen!

Ajax - AS Roma 0-0

BAY-PSG | 25' Nog geen treffers in München

In Amsterdam is het nog 0-0 en die tussenstand volstaat voorlopig, want in München is er ook nog niet gescoord. Bayern móet winnen om door te gaan, maar Paris Saint-Germain is voorlopig de gevaarlijkste ploeg.

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-0

AJA-ROM | 18' Ajax wil strafschop, maar krijgt die niet

Romée Leuchter haalt de achterlijn en trekt de bal voor, maar ziet de bal tegen de arm van een tegenstandster komen. Daar is geen discussie over, maar de verdedigster hield haar arm achter haar rug en kon dus niets doen aan de handsbal. En daar is scheidsrechter Marta Huerta de Aza het mee eens.

Er is overigens geen VAR in de Champions League voor vrouwen. En dat is soms best jammer, want voor de handsbal werd Leuchter ook al een keer teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Daar hadden we best een lijntje getrokken zien worden.

Ajax - AS Roma 0-0

Hoog bezoek bij Ajax-AS Roma: directeur topvoetbal van de KNVB Nigel de Jong en bondscoach Andries Jonker.

AJA-ROM | 15' Eerste kans is voor Roma

In Rome stond het binnen een kwartier al 2-0 voor AS Roma. Nu is het nog 0-0, dus die winst heeft Ajax alvast binnen. Maar net zagen we wel de eerste grote kans voor de bezoekers: de Canadese spits Evelyne Viens trok met wat schijnbewegingen naar binnen en kreeg opeens vrij baan om op het Ajax-doel te schieten.

Gelukkig schoot ze recht in de handen van keepster Regina van Eijk.

Ajax - AS Roma 0-0

Ondertussen in de Azië Cup: Klinsmanns Zuid-Korea ontsnapt tegen Mancini's Saudi-Arabië

Zuid-Korea heeft zich ten koste van Saudi-Arabië geplaatst voor de kwartfinales van de Azië Cup. De ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann was in Qatar na strafschoppen te sterk voor de formatie van Roberto Mancini. De stand na de reguliere speeltijd en de verlenging was 1-1.

Saudi-Arabië, dat op het laatste WK nog had gestunt met een zege tegen Argentinië, kwam vlak na rust op 1-0. Na een assist van aanvoerder Salem Al-Dawsari schoot Abdullah Radif de bal in de verre hoek. Zuid-Korea kwam pas in de negende minuut van de blessuretijd langszij door Cho Gue-sung, die van dichtbij raak kopte.

In de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Sami Al-Najei en Abdulrahman Ghareeb misten namens Saudi-Arabië, terwijl alle Koreanen scoorden. Voor Zuid-Korea, met sterren als Kim Min-jae (Bayern München) en Son Heung-min (Tottenham Hotspur), was het pas de tweede zege in vier wedstrijden op de Azië Cup. In de kwartfinale wacht Zuid-Korea een andere favoriet: Australië.

Eerder op de dag meldde Oezbekistan zich ook bij de laatste acht, dankzij een 2-1 zege op Thailand. De Oezbeken nemen het in de kwartfinales op tegen Qatar.

Roberto Mancini is uitgeschakeld met Saudi-Arabië in de Azië Cup.

AJA-ROM | Aftrap

De bal rolt in de Johan Cruijff Arena bij Ajax - AS Roma. Ook in München is afgetrapt bij Bayern München - Paris Saint-Germain. Aan Franse kant zien we Jackie Groenen gewoon weer aan de aftrap trouwens, Lieke Martens begint net als tegen Ajax op de bank.

Ajax - AS Roma 0-0

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-0

Ondertussen in de Afrika Cup: Mali door naar kwartfinales

Mali heeft zich als zevende ploeg verzekerd van de achtste finales van de Afrika Cup. Het was in de achtste finales met 2-1 te sterk voor buurland Burkina Faso. Mali kwam al vroeg op 1-0 door een kolderieke eigen treffer van Edmond Tapsoba. Lassine Sinayoko maakte er kort na rust 2-0 van.

Bertrand Traoré (oud-Ajax en Vitesse) maakte er uit een strafschop nog 2-1 van, maar daar bleef het bij. In de kwartfinales treft Mali gastland Ivoorkust.

Alleen Kaapverdië - dat gisteren won van Mauritanië - weet zodoende zijn komende tegenstander nog niet. Die komt uit het duel tussen Marokko en Zuid-Afrika, waar net is afgetrapt.

In Rotterdam wordt groots meegeleefd met succes Kaapverdië: 'Laat Marokko maar komen'

Coach Bakker heeft vertrouwen in haar ploeg: 'Heb er zin in'

Coach Bakker kijkt uit naar confrontatie met Roma: 'Heb er zin in'

De lessen van de nederlaag tegen AS Roma

In de eerste wedstrijd tegen AS Roma ging het in de beginfase al mis voor Ajax. Maar dat was met een geïmproviseerde defenise zonder Kay-lee de Sanders. "De eerste storm van AS Roma was pittig. Ze probeerden met veel mensen druk te zetten. Maar dan ligt er ook juist ruimte op het middenveld en in hun verdediging", weet Leonne Stentler. "Je moet slim zijn en niet gaan opbouwen in je eigen zestien. Ze moeten gaan spelen zoals tegen Bayern en PSG thuis."

De Ajax-vrouwen doen de warming-up voor het duel met AS Roma

Kijk nu live mee naar de voorbeschouwing

Op NPO 3 en de livestream op NOS.nl en de NOS-app is de voorbeschouwing inmiddels begonnen. Presentator Gert van 't Hof staat met oud-speelsters Leonne Stentler en Mandy van den Berg in de Johan Cruijff Arena.

Alle samenvattingen van Ajax deze Champions League

Nu we toch aan het terugkijken zijn, hieronder de samenvattingen van de voorgaande duels van Ajax bij het debuut in de Champions League.

Hoe moet Ajax omgaan met uitputtende Champions League?

Het aantal wedstrijden en speelminuten van vorig seizoen (inclusief het WK) en dit seizoen voor speelsters van Ajax en PSG

Ajax doet het goed in de Champions League, maar de resultaten van de huidig landskampioen blijven achter in de eredivisie. De ploeg van coach Suzanne Bakker moet negen punten goedmaken op koploper FC Twente. Is het wel te doen voor een jonge Nederlandse ploeg om in twee competities maximaal te presteren? Hoe is het voor speelsters zelf?

Zodra Ajax Champions League ging spelen, werden bepaalde speelsters gespaard in de eredivisie. Drie dagen na de verloren uitwedstrijd tegen Roma speelden Spitse en Romée Leuchter in de eredivisie tegen AZ maar één helft. Chasity Grant viel in het laatste kwartier in.

"Speelminuten beter reguleren zodat de belasting lager wordt, is heel slim", zegt hoogleraar Verhagen. "Dan kom je in de situatie terecht dat je af en toe een wedstrijd uit handen moet geven, als je geen selectie hebt die breed genoeg is."

Verder lezen? Dat kan hieronder.

Voor Ajax-back Weerden is belangrijkste buit binnen: 'Vertrouwen weer terug'

Voor omgeturnde Ajax-back Weerden is belangrijkste buit binnen: 'Vertrouwen weer terug'

Bij haar vorige club Montpellier voelde Ajax-speelster Ashleigh Weerden zich steeds kleiner worden. Spelen deed ze er maar weinig. En als ze dat wel deed, liep ze op eieren, angstig om een fout te maken. En dat was niks voor haar. Want Weerden is een extraverte speelster, die leerde voetballen op straat. Iemand met gevoel voor stijl, op en buiten het veld.

Na anderhalf jaar Ajax heeft Weerden het belangrijkste gedeelte van de buit al binnen. "Voor mij ging het om twee dingen: mijn plezier in het voetbal en mijn zelfvertrouwen herwinnen. Mezelf weer worden, dat was mijn doel en dat is gelukt."

Lessen uit het verleden: laat je niet overrompelen door Roma!

De kwartfinales zijn binnen handbereik, maar niet vanzelfsprekend. In de tweede speelronde ging Ajax namelijk met 3-0 hard onderuit bij AS Roma. De speelsters van Ajax zullen de beelden ongetwijfeld hebben teruggekeken deze week.

Ajax hard onderuit bij AS Roma in tweede groepsduel Champions League

De scenario's...: Susanne legt het uit

Ajax heeft plaatsing voor de kwartfinales in eigen hand, want bij een zege op AS Roma is een plek bij de eerste twee in de groep zeker. Maar wat gebeurt er als Ajax niet wint? In onderstaande video neemt verslaggeefster Susanne Morren de scenario's met je door.

Waar het op neerkomt: "Bij verlies is het voor Ajax klaar. Bij een gelijkspel mogen de Duitsers niet winnen. en winnen betekent kwartfinales."

Zo kan Ajax zich plaatsen voor kwartfinales Champions League

Ajax-AS Roma live bij de NOS

De aftrap van de wedstrijd Ajax en AS Roma is dinsdagavond om 21.00 uur. Het duel wordt live uitgezonden op NPO 3 en via de livestream op NOS.nl en de NOS-app. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

De stand in groep C

In de Champions League staat PSG nu bovenaan en Ajax tweede, maar alles kan vanavond veranderen

Welkom!

Ga er maar eens goed voor zitten! Want vandaag kunnen de voetbalsters van Ajax geschiedenis schrijven door zich als eerste Nederlandse club te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League! Om 21.00 uur neemt de ploeg van trainer Suzanne Bakker het op tegen AS Roma.

Op hetzelfde moment begint in München het duel tussen Bayern München en Paris Saint-Germain. Welkom bij het liveblog!