Vanavond de laatste achtste finale in de KNVB-beker:

liveblog gesloten

'Staande ovatie' voor Hercules, ondanks verlies: 'Jongens verdienen feestje'

We sluiten dit blog af met de reacties van Hercules-coach René van der Kooij, Cambuur-trainer Henk de Jong en Hercules-spelers Tim Pieters en Oussama Lahri.

Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

Atlético dankzij Depay naar halve finales Spaanse beker na magere zege op Sevilla

Atlético Madrid heeft de halve finales van het Spaanse bekertoernooi bereikt. De ploeg die vorige week nog Real Madrid uitschakelde in een fantastisch duel, won donderdagavond met een zakelijke 1-0 van Sevilla.

Vijf zeges uit vijf wedstrijden voor FC Barcelona in de Champions League voor vrouwen. In eigen huis werd Eintracht Frankfurt met 2-0 verslagen.

Het memorabele bekeravontuur van Hercules is voorbij. De amateurs verloren in de achtste finales van de KNVB-beker door een goal diep in de verlenging van SC Cambuur: 3-4.

HER-CAM | 120+1' DOELPUNT SC CAMBUUR!

Breij schiet via het hoofd van Shanon Carmelia binnen!

Hercules - SC Cambuur 3-4 (verlenging)

HER-CAM | 110' Van Osch redt Cambuur

Hercules-invaller Storm Streng is dicht bij de 4-3. De kopbal gaat richting de kruising, maar doelman Van Osch heeft een fraaie redding in huis.

Hercules - SC Cambuur 3-3 (verlenging)

HER-CAM | Tweede helft verlenging

We naderen de ontknoping van andermaal een memorabel bekeravondje. Beide coaches hebben hun teams zojuist een laatste peptalk gegeven voor de start van de tweede helft van de verlenging.

HER-CAM | 96' DOELPUNT HERCULES!

Ongelooflijk! Het is nog niet gedaan. De amateurs maken weer gelijk. Verdediger Mitchell Zwart schiet binnen in een mêlee van spelers.

HER-CAM | 93' DOELPUNT SC CAMBUUR!

Cambuur slaat toe in de verlenging. Kooistra zet voor en Smit kopt bij de tweede paal binnen.

Hercules - SC Cambuur 2-3 (verlenging)

HER-CAM | Verlenging

Het einde van de reguliere speeltijd. We gaan verlengen in Utrecht.

Hercules viert de 2-0

HER-CAM | 96' Paal, paal, lat!

Roberts Uldrikis kopt op de paal. Hercules ontsnapt in de blessuretijd.

Maar dan ontsnapt Cambuur! Hercules raakt paal (Max Fichtinger) én lat (Christiaan van Hussen)!

Hercules - SC Cambuur 2-2

HER-CAM | 90' Zeven minuten blessuretijd

We krijgen zeven minuten blessuretijd. Valt er nog een beslissing? Tim Pieters wordt vanavond in ieder geval niet de held. De aanvaller is in de 85ste minuut vervangen.

HER-CAM | 83' DOELPUNT CAMBUUR!

Het is gelijk! Debutant en invaller Matthias Nartey zet de bezoekers op 2-2.

Cambuur viert de 2-2

HER-CAM | 80' DOELPUNT CAMBUUR!

Milan Smit benut de strafschop!

Hercules - SC Cambuur 2-1

HER-CAM | Strafschop!

Arbiter Richard Martens wijst na het bekijken van de beelden naar de stip. Het was ook duidelijk te zien, de overtreding van Oussama Lahri op Vincent Pichel.

HER-CAM | 71' Kansen Cambuur en strafschop?

De tijd begint de dringen voor Cambuur. De Friezen jagen op de aansluitingstreffer. Opeens komt Kooistra vrij voor het doel, maar doelman Vonk brengt met zijn been knap redding.

Even later wordt een inzet van Smit van de lijn gehaald. Arbiter Richard Martens fluit dan voor een vrije trap voor Hercules, maar de VAR ziet een eventuele overtreding van Oussama Lahri, die Vincent Pichel onderuithaalt.

Hercules - SC Cambuur 2-0

HER-CAM | 62' Hervat

Na een pauze van enkele minuten wordt de wedstrijd hervat. Kan Cambuur tot een comeback komen?

HER-CAM | Bekers op veld, duel ligt stil

Vanwege bekers op het veld ligt het duel even stil. Hercules-coach René van der Kooij maant de fans dit niet meer te doen, zodat de wedstrijd kan worden uitgespeeld.

HER-CAM | 61' WAT EEN GOAL!

Hercules maakt er 2-0 van en hoe! Oussama Lahri doet het met een geweldige omhaal. De tweede goal van de middenvelder.

HER-CAM | 55' Simpel

Tien minuten in de tweede helft en eigenlijk is er niks veranderd. De amateurs blijven simpel op de been tegen de profs.

Hercules - SC Cambuur 1-0

Onrust bij Cambuur-coach Henk de Jong

HER-CAM | Tweede helft

De bal rolt weer in Utrecht. Geen wijzigingen bij beide teams, Cambuur-coach Henk de Jong had voor rust al twee keer gewisseld.

Beleggers vragen Ajax opnieuw naar onderzoek Mislintat na verstrijken termijn

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Ajax opnieuw gevraagd naar de stand van zaken in het vorig jaar aangekondigde onderzoek naar Sven Mislintat. In november vorig jaar zei president-commissaris Michael van Praag tijdens de aandeelhoudersvergadering te verwachten dat het onderzoek nog circa één tot twee maanden zou duren. Die termijn is inmiddels verstreken, stelt de beleggersvereniging.

Voetbalminnend Indonesië staat op zijn kop. Het land is voor de eerste keer in de geschiedenis doorgedrongen tot de knock-outfase van de Azië Cup. In de achtste finales wacht een clash met Australië.

Indonesië overleefde de poulefase als een van de vier beste nummers drie. Vorige week won de ploeg van de Zuid-Koreaanse bondscoach Shin Tae-yong van Vietnam (1-0), maar het verloor van Irak (3-1) en Japan (3-1).

In blessuretijd van de eerste helft komt Shanon Carmelia nog gevaarlijk door over rechts. Er staat echter niemand om de harde voorzet binnen te schieten. Dan volgt het rustsignaal. De amateurs leiden.

Ruststand: Hercules - SC Cambuur 1-0

Jordi Paulina

HER-CAM | 40' De Jong grijpt in

Cambuur-coach Henk de Jong ziet de bui al hangen en grijpt nog voor rust in. Het roer moet om. Fedde de Jong en Jeremy van Mullem maken plaats voor Floris Smand en Yoram van der Veen. "Eén op één", roept De Jong naar zijn team. De coacht hoopt zo nog voor rust een gelijkmaker te forceren.

HER-CAM | 37' Druk Cambuur

De druk van Cambuur neemt toe. Erg vernuftig is het nog niet van de Friezen: de lange bal op de lange spits Roberts Uldrikis. Nu kopt de Let terug en volleert Fedde de Jong over.

HER-CAM | 22' Kansen voor Cambuur

Dat had de gelijkmaker moeten zijn. Van Kaam, die al de penalty veroorzaakte, schiet na terugleggen van Balk van dichtbij hoog over.

Enkele minuten later is Cambuur weer dichtbij. Een kopbal van Uldrikis wordt door Christiaan van Hussen van de lijn gehaald.

HER-CAM | 20' Slap en voorspelbaar Cambuur

Het is nog veel te slap en voorspelbaar wat Cambuur in die eerste twintig minuten laat zien. Ook de vroege tegengoal lijkt nog geen wake-upcall voor de Friezen. Hercules is via vooral Pieters op links de gevaarlijkste ploeg. Coach Henk de Jong schreeuwt zich schor aan de zijlijn.

HER-CAM | 1' Doelpunt Hercules!

Wat een start! Hercules krijgt na een minuut een strafschop na een overtreding van Daniël van Kaam op Jordi Paulina.

Oussama Lahri schiet in de 3de minuut de strafschop binnen! Cambuur was gewaarschuwd, maar laat zich toch verrassen.

Hercules viert de 1-0

HER-CAM | Aftrap

De bal rolt op Zoudenbalch.

Fans van Hercules

Vorm

Hoe staat het met de vorm van beide teams? SC Canbuur staat zevende in de eerste divisie. De ploeg van coach Henk de Jong won zijn laatste wedstrijd op 12 januari met 5-2 van MVV Maastricht. Hercules staat twaalfde in de derde divisie A. OP 14 januari speelde Hercules met 2-2 gelijk tegen Kampong.

Boodschap voor de doelman

Fans van Hercules-keeper Pepijn Vonk

Hercules met bekerheld Pieters

Spits Tim Pieters staat in de basis bij Hercules. De student was in de vorige ronde de held van Hercules door tegen Ajax twee keer te scoren en daarmee voor een enorme sensatie te zorgen. De man van de winnende goal, Mats Grotenbreg, begint evenals op die legendarische avond op 21 december op de bank.

Opstelling Hercules: Pepijn Vonk; Shanon Carmelia, Valentijn Beck, Mitchell Zwart, Deveron Fonville; Oussama Lahri, Christiaan van Hussen, Nathan Bijl; Jordi Paulina, Lars Vermeulen, Tim Pieters.

Tim Pieters

Veld ligt er goed bij

Vandaag ligt het veld op sportpark Zoudenbalch, de thuisbasis van Jong FC Utrecht, er wel goed bij. De aftrap is om 20.00 uur.

Mogelijk penaltymoment in bekerduel Feyenoord-PSV gaat mee in evaluatie KNVB

Terug naar gisteren. De afdeling scheidsrechterszaken van de KNVB gaat (nog) niet in op het mogelijke strafschopmoment in de bekerwedstrijd Feyenoord-PSV. Het moment, waarop PSV'er Noa Lang onderuit ging in het strafschopgebied na een tackle van Mats Wieffer, gaat mee in de komende evaluatie.

"Net zoals in andere gevallen in wedstrijden waar iets om te doen is", legt een woordvoerder van de KNVB uit. De situatie zal vermoedelijk ook besproken worden in de groep met alle scheidsrechters, die regelmatig bij elkaar komen.

Feyenoord won de wedstrijd in de achtste finales van de KNVB-beker met 1-0 van PSV. Bij de Eindhovenaren ontstond in de tweede helft grote onvrede vanwege de mogelijke overtreding van Wieffer op Lang. Scheidsrechter Dennis Higler gaf geen strafschop en videoscheidsrechter Clay Ruperti greep ook niet in.

Welkom

Welkom bij ons liveblog met daarin vooral aandacht voor de laatste achtste finale van de KNVB-beker tussen Hercules en SC Cambuur. Vorige week donderdag werd deze wedstrijd afgelast Het veld op sportpark Zoudenbalch was toen niet bespeelbaar.