NOS Voetbal

Goals bekerheld Pieters helpen huisgenoten aan ontbijt met 'kaviaar en sushi'

"Het eerste wat we hebben gedaan, is sushi bestellen. Als lunch. Of ontbijt eigenlijk, we zijn allemaal net wakker". Tom, huisgenoot van de studerende USV Hercules-aanvaller Tim Pieters, windt er geen doekjes om. Maurits, een andere huisgenoot, zegt vanochtend al "kaviaar" te hebben gegeten als ontbijt.

De huisgenoten van Pieters zijn al trots na diens twee doelpunten tegen Ajax donderdagavond in de historische 3-2 bekeroverwinning. Maar ze hebben extra reden tot vreugde.

Ze hadden namelijk "een beetje als grapje" een weddenschap op de wedstrijd gezet. En dat grapje pakte goed uit. Maurits: "Er is wel wat gewonnen, we kunnen er iets leuks van doen. Ik ga naar Ibiza, daar ga ik veel uitgeven."

Iedereen in rep en roer

Pieters verwacht in ieder geval een hoop etentjes de komende tijd, nadat hij zijn huisgenoten en "goede vrienden" een leuk zakcentje heeft bezorgd: "Iemand had zelfs ingezet dat ik beide helften zou scoren, als je dan vijf euro inzet ben je rijk." Naast de etentjes zou Ibiza volgens Pieters ook een leuke beloning zijn.

Hij noemt de overwinning de "grootste bekerstunt ooit". "We hebben zelfs de BBC gehaald, en Duitse en Portugese media. Daarna werden we hier onthaald met fakkels, iedereen was in rep en roer. Mooi dat we de eerste amateurclub zijn die Ajax uitschakelt in de beker."

Tim Pieters kan zijn geluk niet op tegen Ajax

Hoeveel het gewonnen bedrag precies is, willen de huisgenoten van Pieters niet zeggen, maar bedragen rond de 20.000 euro - verdeeld over de twaalf bewoners van hun studentenhuis in het centrum van Utrecht - worden genoemd. Er wordt zelfs gezegd dat één student meer dan 11.000 euro heeft gewonnen, maar dat is niet Tom of Maurits.

Die laatste zegt dat hij "al op het vliegtuig naar Ibiza had gezeten, of nog steeds met tranen in de ogen had gestaan" als dat het geval was geweest.

Niet te bevatten

Zowel Tom als Maurits was aanwezig in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht waar het duel gespeeld werd. "Die tweede goal van Tim was onbeschrijfelijk", zegt Maurits trots. "Dan denk je na de 2-2 dat het alsnog fout gaat, maar dan valt de 3-2 in de laatste minuut. We vielen vier rijen naar beneden toen er gescoord werd."

Pieters zelf noemt zijn tweede doelpunt er een van "hoge kwaliteit". "Daarna werd ik gewisseld omdat ik kramp op voelde komen. Toen werd het 2-2 en dacht ik: nu gaan we eraan. Maar toen viel nog de 3-2, niet te bevatten."

Daarna barstte er een feest los tot in de late - of vroege - uurtjes. Pieters heeft het 4.30 uur zien worden, en ook zijn huisgenoten moeten nog even bijkomen, maar: "Nu even uitrusten, vanavond gaan we er weer tegenaan."

Ook Gerard van Dieren, voorzitter van de club, heeft genoten van het feest in de kantine. "Tot half twee, toen was het bier op. Er is een groep de stad in gegaan, sommigen zijn zelfs niet naar bed geweest. Maar iemand moest vandaag de telefoon opnemen. Dus ik ben half drie naar bed gegaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl