Tim Pieters viert zijn treffer tegen Ajax
NOS Voetbal

Goudhaantje Pieters: 'Gaat de wereld over, club van het vierde niveau die Ajax uitschakelt'

Ajax heeft het toch al zo dramatische jaar op rampzalige wijze afgesloten. De Amsterdammers blameerden zich in de tweede ronde van de KNVB-beker met een nederlaag tegen de amateurs van Hercules, die uitkomen in de derde divisie en daar op de tiende plaats staan. In stadion Galgenwaard in Utrecht werd het 3-2.

Tim Pieters, die de eerste twee treffers maakte, kon het nog nauwelijks geloven. "Ik dacht na die 2-2: we gaan eraan. En dan komt die derde. Beter had je het niet kunnen wensen", zei hij na afloop tegen ESPN.

"De trainer zei: nu we er toch zijn, laten we er dan maar gewoon voor gaan", sprak de rechtenstudent vol adrenaline en met een grote glimlach. "De kans dat je met 6-0 verliest is groot, maar dan sta je ineens voor rust op voorsprong. We hebben ze pijn gedaan op de momenten dat het kon. Ik denk dat dit wel de wereld over gaat, een club op het vierde niveau die Ajax uitschakelt. Mijn telefoon is ontploft..."

Pieters heeft een verleden bij FC Utrecht, maar wist niet door te breken. "Op een gegeven moment koos ik voor mijn maatschappelijk carrière, maar als je naar vanavond kijkt, had ik misschien toch door moeten gaan", zei hij lachend.

'Leuke vakantie'

"In mijn studentenhuis hebben ze gegokt op een doelpunt van mij en winst voor Hercules. Die hebben een aardig centje verdiend vanavond... Ze kunnen een leuke vakantie boeken."

Pieters scoorde twee keer tegen Ajax: 'Ik kan het nog niet helemaal beseffen'

Ook Mats Grotenbreg, die de laatste minuten mocht invallen, had de avond van zijn leven. Zijn eerste schot op goal was meteen raak: "Ik dacht: ik gooi me er gewoon voor. Dat-ie erin valt is fantastisch. Een klein kansje kan genoeg zijn."

Na die derde goal was het naast vreugde ook billenknijpen. Hercules-keeper Pepijn Vonk liep meteen naar de vierde official om te vragen hoeveel speeltijd er nog op de klok stond. "Tot het einde moesten we strijden en dat is goed gegaan. Het is de mooiste dag voor de club in de historie, en voor mij ook."

Trainer Rene van der Kooij: "We hebben precies gedaan wat we moesten doen vanavond. Het stond als een huis. Ik vond de overwinning niet eens onverdiend."

Van Hussen: 'Jongensdroom die uitkomt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl