De spelers van Ajax druipen af
NOS Voetbal

Hato vol ongeloof na afgang Ajax tegen amateurs: 'Zijn woorden gevallen in de kleedkamer'

Ajax zwalkte dit seizoen in de competitie. Stond zelfs even laatste. Maar in de laatste dagen van december moest het nog een van de hardste klappen incasseren. De Amsterdammers verloren in de tweede ronde van het bekertoernooi met 3-2 van Hercules, een middenmoter in de derde divisie.

Aanvoerder Jorrel Hato snapte na afloop niet wat er gebeurd was. "We beginnen heel matig. Dan kom je snel 1-0 achter en dan weet je wat ze gaan doen: met z'n allen voor de goal verdedigen. We komen terug naar 2-2, maar dan geef je het op het laatst zo makkelijk weg", zei hij na afloop tegen ESPN.

Hoe kon dit gebeuren? Hato: "Ja, we zijn profvoetballers maar vandaag hebben we in niets laten zien hoe goed we zijn. We hebben terecht verloren, felicitaties aan Hercules."

De sfeer bij zijn team is bedrukt, aldus de 17-jarige verdediger. "Er zijn wel woorden gevallen in de kleedkamer. Hoe kan het dat we dit gewoon niet naar onze eigen hand hebben gezet?"

Moet Ajax de gifbeker tot op de bodem leegdrinken? "Ja....", verzuchtte Hato.

Zwakheden

Ajax verloor in de beker nog nooit van een amateurteam. Assistent-trainer Michael Valkanis, die de plek van de afwezige John van 't Schip innam, wilde het geen schande noemen, maar zei wel: "Het is niet goed. Dat is iets waar we het over moeten hebben. We moeten werken aan onze zwakheden."

Valkanis na verlies tegen Hercules: 'Dit is niet goed.'

Hij had gehoopt, toen Ajax in de slotfase agressiever begon te spelen, dat de wedstrijd naar hen toe zou vallen. Het gebeurde niet. "Die derde goal van Hercules kwam uit het niets."

Zou dit kunnen liggen aan een gebrek aan leiderschap? "Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl