CL-blog
NOS VoetbalAangepast

Onana redt Manchester United in slotseconde • PSV speelt gelijk, Arsenal wint

liveblog gesloten

Tot morgen!

Dan is er weer een volle Champions League-avond en komt Feyenoord in actie. De Rotterdammers nemen het al om 18:45 uur in De Kuip op tegen Lazio.

Later op de avond volgt ook de andere wedstrijd uit de groep van Feyenoord: Celtic - Atlético Madrid. Verder kijken we onder meer naar PSG- AC Milan en komen Manchester City en FC Barcelona in actie.

Het programma van woensdag

Stand in de groep

PSV blijft laatste in groep B van de Champions League. Het verschil Lens blijft hetzelfde, PSV loopt wel een puntje in op Sevilla, Arsenal gaat door de zege in Andalusië nu aan kop.

Bekijk hier alle uitslagen van vanavond en de standen:

  • NOS
    Groep A
  • NOS
    Groep B
  • NOS
    Groep C
  • NOS
    Groep D
  • NOS

MNU-KOP | 90+7' Onana stopt strafschop!

Manchester United ontsnapt in de allerlaatste seconde. Onana redt de ploeg van trainer Ten Hag door de strafschop van Larsson te stoppen.

Manchester United - FC Kopenhagen 1-0

Onana redt de penalty van Larsson

LEN-PSV | 90+4' Afgelopen

LEN-PSV | 89' Ramalho kopt naast

Wat een spanning in de slotfase. PSV krijgt nu plots de betere kansen. Veerman zet voor uit een vrije trap. De bal lijkt richting De Jong te gaan, maar Ramalho vliegt voorbij en kopt net naast.

De Jong gaat er vervolgens af, de blessuretijd is voor Pepi.

RC Lens - PSV 1-1

LEN-PSV | 88' Vertessen stuit op doelman

De invallers van PSV zorgen voor dreiging. Saibari stuurt Vertessen diep. De Belg gaat er op volle snelheid vandoor en houdt het overzicht. Maar net als hij de bal af wil leggen stuit hij op Samba. De doelman van Lens grijpt heel attent in en redt zijn ploeg.

RC Lens - PSV 1-1

LEN-PSV | 78' Veerman.. net niet

De Jong verdient een vrije trap. Veerman gaat achter de bal staan en probeert het. Hij zoekt de rechterhoek, maar de bal wordt nog net van richting veranderd en gaat nipt langs de paal.

Bosz wisselt vervolgens verder. Vertessen komt voor Lozano en doelpuntenmaker Bakayoko wordt vervangen door Til.

RC Lens - PSV 1-1

MNU-KOP | 72' Doelpunt Maguire

Hij doet het weer. Harry Maguire zet Manchester United op voorsprong. De ploeg van trainer Erik ten Hag liet voor rust heel weinig zien tegen FC Kopenhagen, de rake kopbal van de verdediger redt United voorlopig.

Manchester United - FC Kopenhagen 1-0

LEN-PSV | 71' Saibari voor Tillman

De eerste wissel van PSV. Vooraf had trainer Bosz vier mogelijkheden voor de '10'-positie. Tillman kwam vanavond nooit echt lekker in de wedstrijd, hij had veel overtredingen nodig. Nu mag Saibari gaan proberen het verschil te maken. Dat is nodig, want Lens leeft helemaal op na de 1-1. PSV wankelt en kan wel wat frisse energie gebruiken.

Lens wisselt al voor de vierde keer. Na een drievoudige wissel even geleden gaat nu doelpuntenmaker Wahi naar de kant, voor hem komt Guilevogui.

RC Lens - PSV 1-1

LEN-PSV | 65' Gelijkmaker Wahi

PSV is terug bij af. Wahi maakt de 1-1. Hij wint het luchtduel van Ramalho en rondt hangend in de lucht knap af met buitenkant schoen. Fraaie goal van de spits, die eerder in de Champions League ook al scoorde tegen Arsenal.

RC Lens - PSV 1-1

BRA-RMA | 63' Bellingham scoort, Braga doet iets terug

Jude Bellingham zet Real Madrid op 0-2 in Braga, maar lang blijft die marge niet staan. De Portugezen doen meteen iets terug via Djálo, die de bal snoeihard langs doelman Kepa schiet.

SC Braga - Real Madrid 1-2

SEV-ARS | 58' Doelpunt Sevilla

Gudelj met de 1-2 van Sevilla, nadat Gabriel Jesus de voorsprong van Arsenal had verdubbeld.

LEN-PSV | 54' Goal PSV!

Bakayoko zet PSV op voorsprong. Na een goede actie van Lozano legt Tillman af op Bakayoko, die de keeper van Lens verschalkt in de verre hoek.

RC Lens - PSV 0-0

Onrust op de tribunes

Voorafgaand aan de wedstrijd was het buiten het stadion al onrustig tussen de fans van Lens en PSV. De politie greep in met wapenstokken en traangas.

Tijdens de rust was de sfeer opnieuw gespannen. Vanuit het vak met de PSV-aanhang werd met stoeltjes en vuurwerk gegooid. Fans van Lens wierpen de stoeltjes terug. De politie was snel ter plaatse om de orde te handhaven. Tussen het vak met supporters van PSV en die van Lens staat nu politie.

De supporters van Lens in andere delen van het stadion laten met luid gejoel en gefluit hun onvrede blijken over het gedrag van de PSV-aanhang.

  • NOS
    Onrust in en rond het uitvak
  • NOS
    De glazen omheining voor het uitvak heeft het begeven.
  • Reuters
    Politie tussen de vakken van Lens en PSV.

LEN-PSV | 51' Lozano is overal

Na een kopkansje van De Jong wordt Lozano weer gevaarlijk. De Mexicaan lijkt op doel te gaan schieten, maar op het laatste moment glijdt Lens-verdediger Gradit de bal over de achterlijn.

Even later is Lozano achterin belangrijk voor PSV, hij maakt met een sliding de counter van Lens onschadelijk.

RC Lens - PSV 0-0

LEN-PSV | 46' Geen wissels in de rust

De bal rolt weer in Lens. Beide ploegen gaan verder met dezelfde spelers. Welk plan heeft PSV-trainer Bosz bedacht voor de tweede helft? Het zou hoe dan ook minder slordig worden, dan gaan de Eindhovenaren zeker kansen krijgen om hier te winnen.

RC Lens - PSV 0-0

LEN-PSV | 45+1' 0-0 bij rust, Arsenal scoort wel

Na een felle start van Lens ging het tempo flink omlaag. Het leidde tot een stroeve eerste helft met meer overtredingen dan kansen. Lozano kwam namens PSV in de buurt van een doelpunt, hij raakte de paal.

Ook op de andere vijf velden is het nu rust. En ook daar is er nog niet al te veel om van te genieten: Alleen Real Madrid en Arsenal hebben gescoord.

De Engelsen, in de groep van PSV, deden dat kort voor rust. Martinelli luistert zijn Champions League-debuut op met een doelpunt tegen Sevilla.

LEN-PSV | 40' Lozano op snelheid

Het lukt PSV steeds beter om de weg naar voren te vinden. De Franse storm is iets gaan liggen, kan PSV voor rust nog profiteren en ook het publiek wat stiller krijgen?

Bakayoko hoopt het verschil te maken met een steekpass op de sprintende Lozano, maar die kan net niet bij de bal.

RC Lens - PSV 0-0

LEN-PSV | 27' Lozano schiet op de paal

PSV nu echt dichtbij een doelpunt. Lozano met een goede actie en uithaal. De Mexicaan zoekt de verre hoek, maar raakt de paal.

RC Lens - PSV 0-0

Lozano in duel met Gradit

LEN-PSV | 19' Kansje PSV

Het is vooral Lens dat aanvalt, maar daar meldt PSV zich een keer voorin. Luuk de Jong kopt uit lastige positie over het doel.

Even later weer een kans aan de andere kant, Boscagli grijpt goed in.

RC Lens - PSV 0-0

BRA-RMA | 16' Doelpunt Rodrygo

Real Madrid pakt de leiding in en tegen Braga, Vinicius dolt zijn verdediger en zet laag voor, Rodrygo werkt de bal langs de doelman.

SC Braga - Real Madrid 0-1

LEN-PSV | 8' Lens gevaarlijk

PSV moet bij de les zijn, Lens zoekt meteen de aanval op. PSV-keeper Benitez grijpt goed in bij een kans van Medina. Even later duikt linksback Machado op in de aanval van de Fransen, maar opnieuw brengt Benitez redding.

Aanvoerder De Jong maant zijn teamgenoten tot kalmte, de Eindhovenaren moeten de rust bewaren tijdens de stormachtige start van Lens.

RC Lens - PSV 0-0

Indrukwekkende herdenking Sir Bobby Charlton

Voorafgaand aan de wedstrijd Manchester United - FC Kopenhagen wordt stilgestaan bij het overlijden van de clublegende.

LEN-PSV | 1' Aftrap

De sfeer is uitstekend in het Stade Bollaert-Delelis, waar de fans hun kleuren tonen over alle tribunes. De spelers komen met gespannen koppies het veld op.

De bal rolt, gaat PSV na een nederlaag (4-0 bij Arsenal) en een gelijkspel (1-1 tegen Sevilla) vanavond winnen?

RC Lens - PSV 0-0

Nog zes wedstrijden vanavond

Het programma van dinsdag

Slot gunt Pusic transfer naar Shakhtar

Tussen de wedstrijden door een bericht uit Rotterdam. Feyenoord-trainer Arne Slot aan het woord over het vertrek van zijn assistent Marino Pusic naar Shakhtar Donetsk: "Ik ga een heel fijn mens missen. Er is geen dag voorbij gegaan dat ik zijn steun en loyaliteit niet heb gevoeld."

Lees hier meer:

Lens-uit, geen makkelijk klus

'Champions League-duel in volgepakt stadion Lens geen makkelijke klus voor PSV'

Verslaggever Matthijs Weststrate geeft een update vanuit Lens, opgenomen voor de onrust buiten het Stade Bollaert-Delelis, waar de politie ingreep bij rellen tussen supportersgroepen.

Bayern en Inter winnen

Geen goals meer in de slotfase, de vroege wedstrijden zitten erop. Galatasaray begon geweldig, maar moest in de tweede helft toch buigen voor Bayern München. Het is de eerste nederlaag voor de Turkse club sinds 30 april.

Bij Inter ging het, ondanks de magere score, iets makkelijker.

INT-SAL | 81' Doelpunt Inter afgekeurd

Ook Inter leek de wedstrijd in het slot te gooien, maar daar steekt de VAR een stokje voor. Lautaro Martinez scoort wel, maar aangever Frattesi stond buitenspel. Salzburg leeft nog.

Even later komt Davy Klaassen van de bank, hij komt in de ploeg voor Martinez.

Internazionale - RB Salzburg 2-1

GAL-BAY | 79' Musiala met de derde Bayern-goal

Nu zijn de rollen omgedraaid: Kane bereidt voor, Musiala rondt af. Bayern neemt de wedstrijd helemaal over, Galatasaray is de tik van de 1-2 niet te boven gekomen en lijkt verslagen.

Galatasaray - Bayern München 1-2

GAL-BAY | 73' Doelpunt Bayern

72 minuten niet gezien, maar daar is Harry Kane! Hij scoort altijd en overal, dus ook in Istanboel. Op aangeven van Musiala probeert hij het eerst achter het standbeen langs, de bal kaatst terug en dan schiet hij hem simpel binnen. Bayern zit na rust iets beter in de wedstrijd en staat nu ook op voorsprong.

Galatasaray-trainer Okan Buruk grijpt meteen in: Ziyech, Angelino en Yilmaz komen erin. Eerder viel ook Mertens al in.

Galatasaray - Bayern München 1-2

Harry Kane

Onrustig in Lens voor wedstrijd PSV

In aanloop naar de wedstrijd tussen RC Lens en PSV zijn rellen uitgebroken tussen fans van beide clubs. De Franse politie grijpt in het centrum van de stad en rond stadion Bollaert-Delelis in met wapenstokken en traangas. PSV is met 2000 supporters aanwezig in Lens

INT-SAL | 63' Inter leidt weer, Dumfries gewisseld

Via een strafschop komen de Italianen opnieuw op voorsprong. Calhanoglu weet wel raad met zo'n buitenkansje en schiet feilloos binnen.

Na het doelpunt ook een wissel bij Inter: Dumfries en Alexis gaan eraf en worden vervangen door Darmian en Thuram.

Internazionale - RB Salzburg 2-1

INT-SAL | 57' Doelpunt Salzburg

Gloukh brengt RB Salzburg op gelijke hoogte met Inter. Spits Simic krijgt een lange hoge bal knap onder controle, via Kjærgaard gaat de bal naar Gloukh. De 19-jarige Israëlisch international weet de verre hoek te vinden en schiet fraai binnen.

Internazionale - RB Salzburg 1-1

Tillman op 10 bij PSV

Bella-Kotchap en Lang ontbreken door blessures bij de Eindhovenaren. Zij worden logischerwijs vervangen door Ramalho en Lozano. De moeilijkste keuze die trainer Peter Bosz moest maken was wie er op '10' gaat spelen. Dat wordt Tillman, die als meest aanvallende middenvelder voor Schouten en Veerman staat.

De opstelling van PSV tegen Lens

Rust in Milaan en Istanbul

Drie goals halverwege de vroege wedstrijden van deze Champions League-avond. Inter heeft tot nu toe weinig te vrezen van Salzburg en leidt verdiend door een doelpunt van Alexis. Bij het andere duel zal Galatasaray toch niet helemaal tevreden zijn, ondanks de gelijke stand tegen Bayern. De ploeg van trainer Okan Buruk kreeg in de eerste helft veel meer kansen om te scoren, maar slaagde daar alleen in vanaf de penaltystip.

Galatasaray - Bayern München 1-1
Internazionale - RB Salzburg 1-0

GAL-BAY | 29' Icardi met de gelijkmaker

Icardi wordt onderuitgehaald door Kimmich, de bal gaat op de stip. Icardi gaat zelf achter de bal staan en doet het heel fraai. Geïnspireerd door Panenka stift hij de bal door het midden, Bayern-doelman Ulreich ligt al in de hoek als hij de bal over de lijn ziet gaan.

De gelijkmaker is dik verdiend. Galatasaray, opgezweept door het publiek valt aan en creëert veel. De vroege goal van Bayern kwam uit de enige kans van de Duitsers tot nu toe.

Galatasaray - Bayern München 1-1

De 'Panenka' van Icardi

INT-SAL | 19' Goal Alexis

Inter komt op voorsprong tegen Salzburg. Met enig geluk, want de 'assist' van Mkhitaryan lijkt een mislukte pass op spits Martinez. Die toucheert de bal nog net, waarna Alexis Sánches het net vindt.

Internazionale - RB Salzburg 1-0

GAL-BAY | 8' Doelpunt Bayern

De eerste goal van de avond komt van Kingsley Coman. Hij zet Bayern op voorsprong in Istanbul. Galatasaray probeert de Duitsers met steun van het publiek onder druk probeert te zetten, maar krijgt een flinke tik op de counter.

Galatasaray - Bayern München 0-1

Kingsley Coman

Ten Hag verwacht emotionele avond

Na het overlijden van clublegende Sir Bobby Charlton zal het een gedenkwaardige avond worden op Old Trafford, waar Manchester United het vanavond opneemt tegen FC Kopenhagen. Ook voor de persconferentie werd een moment van stilte ingelast om de wereldkampioen van 1966 te herdenken. Ten Hag had daar mooie woorden voor Charlton en zei dat het een emotionele avond zal worden.

Ten Hag noemt overleden Sir Bobby Charlton een 'legende voor de hele voetbalwereld'

Inter met De Vrij en Dumfries tegen jonkies Salzburg

In San Siro zien we straks Stefan de Vrije en Denzel Dumfries aan de aftrap bij Inter. Davy Klaassen begint op de bank tegen Salzburg.

Bij de Oostenrijkse talentenfabriek wordt de gemiddelde leeftijd (23,4 jaar) vanavond flink omhoog gehaald door Andreas Ulmer. De linksback is 37, alle andere veldspelers zijn in deze eeuw geboren.

De Ligt en Mazraoui, maar geen Ziyech

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui staan straks in de basis bij Bayern München. Over Mazraoui ontstond vorige week commotie in Duitsland na uitspraken over de oorlog tussen Israël en Hamas. In een gesprek met Bayern verzekerde de in Nederland geboren maar voor Marokko uitkomende voetballer dat hij "elke vorm van terrorisme en elke terroristische organisatie" veroordeelt.

Bij Bayern's tegenstander Galatasaray zit de nog niet helemaal fitte Hakim Ziyech op de bank, net als een andere oude bekenden: Dries Mertens en Angelino. In de spits Mauro Icardi, in de Turkse competitie dit seizoen al goed voor tien goals in negen duels.

In Groep A gaat Bayern na twee wedstrijden aan kop met 6 punten. Galatasaray volgt met 4 punten. Voor Kopenhagen (1 punt) en Manchester United (nog geen punt) wordt vanavond van groot belang, die wedstrijd begint om 21.00 uur.

Lens weer op de goede weg

Lens is na een jarenlange crisis terug in de Champions League. Aan het einde van de jaren negentig en het begin van deze eeuw eindigde de club bijna elk jaar in het linkerrijtje in de Franse competitie. In 1998 werd zelfs de landstitel veroverd.

Daarna raakte de club in verval en degradeerde Lens maar liefst drie keer. Sinds 2020 zijn ze terug in de Ligue 1. Na twee zevende plaatsen werd vorig jaar met de tweede plek de hoogste positie sinds 2002 behaald, toen Lens ook als tweede eindigde.

Deze zomer vertrokken smaakmakers Loïs Openda (naar RB Leipzig) en Seko Fofana (Al-Nassr) voor veel geld. Na een slechte seizoenstart staat Lens in het rechterrijtje, maar dat geeft nog geen beeld van de huidige vorm van de club die zijn bijnaam ontleed aan de kleuren, 'Les Sang et Or' (bloed en goud).

Naast de knappe resultaten in de Champions League is Lens ook in de Franse competitie vier duels op rij ongeslagen. Afgelopen weekend bleef het steken op een gelijkspel tegen Le Havre (0-0). Dat gebeurde zonder topaankoop Elye Wahi, de spits is er vanavond wel weer bij.

  • NOS
    Ranglijst Franse competitie

Groep B ligt nog open

Althans, zo kijkt PSV-trainer Peter Bosz naar de stand in de groep. "Doordat Arsenal niet gewonnen heeft bij Lens, staan we met vier ploegen nog bij elkaar. Zelfs wij met een puntje", aldus Bosz. "Het is vaak zo dat de derde en vierde wedstrijd cruciaal zijn."

Het doel is helder voor Bosz en PSV: "We gaan er alles aan doen om te overwinteren in de Champions League, en daarvoor moeten we resultaten halen. We willen winnen."

Tegenstander Lens heeft na de 1-1 tegen Sevilla en de zege op Arsenal (2-1) de beste papieren in de groep.

Stand in groep B

Lens - PSV bij de NOS

De wedstrijd in Lens begint dinsdag om 21.00 uur en is ook te volgen op de radio bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Een korte samenvatting van de wedstrijd is te zien op NPO 1 in het late Journaal (23.45 uur).

Welkom!

Welkom in ons Champions League-blog! PSV speelt vanavond de derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Om 21.00 uur is Lens de tegenstander. Na de 4-0 nederlaag op bezoek bij Arsenal en het gelijkspel tegen Sevilla (2-2) heeft de ploeg van trainer Peter Bosz de punten hard nodig om te mogen blijven dromen van de achtste finales.

Verder is het interessant om te zien hoe Erik ten Hag het vergaat met Manchester United, dat in en tegen Kopenhagen speelt.

De Champions League-avond begint al vroeg. Om 18.45 uur staan Galatasaray - Bayern en Inter - RB Salzburg op het menu.

Veel plezier!

Het CL-programma van dinsdag