Harry Maguire (rechts) maakt de 1-0 tegen Kopenhagen

Verguisde Maguire en Onana redden Ten Hags United in Champions League

Erik ten Hag heeft met Manchester United een krappe overwinning geboekt op FC Kopenhagen dankzij een doelpunt van Harry Maguire en een cruciale redding in de slotseconden van André Onana (1-0). De verdediger en de doelman waren eerder dit seizoen regelmatig het mikpunt van kritiek na matige optredens.

Na nederlagen in de eerste twee wedstrijden, tegen Bayern München en Galatasaray, was de thuisoverwinning op de Denen meer dan welkom voor United.

Voor de wedstrijd werd uiteraard stilgestaan bij het overlijden van clubicoon sir Bobby Charlton, onder meer met een kranslegging van Ten Hag. De wedstrijd zelf werd geen eerbetoon. De grootste kans in de eerste helft was voor de Denen, die de paal raakten tot opluchting van iedereen op Old Trafford. Ook in de tweede helft begon Kopenhagen beter.

Erik ten Hag (tweede van links) legt een krans voor sir Bobby Charlton

United-keeper Onana had een geweldige redding in huis op een schot van Lukas Lerager om een schrijnende achterstand te voorkomen. Pas in de 54ste minuut kreeg United via Christian Eriksen de eerste grote kans. Zijn inzet werd knap gered door Kopenhagen-doelman Kamil Grabara.

Morrend publiek

Het morrende thuispubliek zag weer een moeizame wedstrijd van het team van Ten Hag, het maakte de vreugde bij de openingstreffer alleen maar groter. Een afgeslagen hoekschop werd door Eriksen opnieuw ingebracht en uitgerekend door de veel bekritiseerde Maguire binnengekopt, op randje buitenspel.

Onana redt de penalty van Larsson

Door de 1-0 gaf Kopenhagen meer ruimte weg, wat leidde tot grote kansen voor Alejandro Garnacho (gered) en Scott McTominay (naast). In de allerlaatste seconde leverde een domme overtreding van McTominay een strafschop op voor Kopenhagen.

Oud-NEC'er Jordan Larsson (de zoon van oud-Feyenoorder Henrik) schoot niet eens zo slecht maar de redding van Onana was fabuleus. Daardoor bleef het bij 1-0 voor United, dat door het oog van de naald kroop.

Real Madrid wint

In het karakteristieke stadion van Braga met de befaamde rotswand kwam Real Madrid in groep C op voorsprong via de Braziliaan Rodrygo. Na een uur spelen maakte - wie anders? -goudhaantje Jude Bellingham de 0-2 met een mooi schot van buiten de zestien.

Sinds de Engelsman afgelopen zomer overkwam van Borussia Dortmund scoorde hij in alle drie de Champions League-wedstrijden van Real, terwijl de middenvelder in de Spaanse competitie al acht doelpunten maakte in negen wedstrijden.

Even leek de wedstrijd in de tas, maar twee minuten later maakte uitgerekend de in Madrid geboren Álvaro Djaló de aansluitingstreffer: 1-2. Veel mocht het niet baten.

Krappe zeges Napoli en Real Sociedad

Napoli had het in dezelfde groep lang lastig bij Union Berlin, in het stadion van Hertha omdat het stadion van Union niet voldoet aan de eisen van de UEFA. In de 65ste minuut brak Giacomo Raspadori toch de ban op aangeven van de Georgiër Chvitsja Kvaratschelia. Daar bleef het bij in Duitsland.

In Lissabon scoorde Braiz Mendez namens Real Sociedad net als Bellingham ook de derde wedstrijd in de Champions League dit seizoen. Dat deed Mendez na een uur spelen in de uitwedstrijd tegen Benfica. Het bleek ook daar het enige doelpunt van de wedstrijd.