liveblog

Feyenoord is koploper na zege op negen van Celtic • Keeper Lazio scoort in slotseconde

liveblog gesloten

Tot morgen

Dan is er weer een liveblog met acht wedstrijden in de Champions League. Dan komt PSV in actie op bezoek bij Arsenal. In de groep van de Eindhovenaren wordt ook Sevilla-RC Lens gespeeld, verder volgen we onder meer Bayern München-Mancherster United, Real Sociedad-Inter en Real Madrid-Union Berlin.

Volgende CL-wedstrijd Feyenoord

De volgende wedstrijd voor Feyenoord in de Champions League is op woensdag 4 oktober om 18.45 uur. Dan speelt Feyenoord de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Celtic ontvangt die avond, zonder de geschorste Holm en Lagerbielke, Lazio.

Provedel vierde scorende keeper in Champions League

Ivan Provedel is de vierde doelman in de historie van de Champions League die een doelpunt op zijn naam heeft gebracht. De Italiaan maakte dinsdagavond in blessuretijd tegen Atlético Madrid met het hoofd de 1-1 voor Lazio.

Provedel voegde zich in een rijtje met Hans-Jörg Butt (Bayer Leverkusen, Bayern München en HSV, drie penalty's), Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv, penalty) en Sinan Bolat, die in 2009 namens Standard Luik raak kopte tegen AZ.

In februari 2020 zorgde Provedel namens Juve Stabia in de Serie B tegen Ascoli diep in blessuretijd overigens ook al eens voor een gelijkmaker (2-2).

FEY-CEL | 90+7' Feyenoord wint en is koploper in Groep E

Het laatste fluitsignaal in De Kuip. Feyenoord wint met 2-0 van Celtic.

Ook op de andere velden is afgefloten.

LAZ-ATL | 90+5' Keeper Lazio scoort

De gelijkmaker van Lazio tegen Atlético komt van de doelman! Ivan Provedel gaat mee bij een corner, daaruit wordt niet gescoord, maar als de bal opnieuw wordt voorgegeven staat Provedel op de juiste plek en kopt met overtuiging binnen.

Direct daarna zit de wedstrijd erop. Lazio en Atlético spelen gelijk, Feyenoord is koploper in groep E!

Lazio - Atlético Madrid 1-1

• Reuters
    Provedel kopt raak.
  • Reuters

FEY-CEL | 90+2' Doelpunt afgekeurd

Weer wordt een doelpunt van Feyenoord afgekeurd. Ditmaal scoort Ondrej Lingr, maar de grensrechter ziet het al: buitenspel. Nog vijf minuten blessuretijd, en Feyenoord probeert er echt nog wel eentje te maken.

Feyenoord - Celtic 2-0

FEY-CEL | 87' Blessure Ivanusec

Smetje op de prachtige avond voor Feyenoord. Luka Ivanusec gaat per brancard van het veld. Hij lijkt een enkelblessure op te lopen bij het wegdraaien in duel met Tomoki Iwata. Met de handen voor het gezicht wordt Ivanusec van het veld gedragen. Leo Sauer is zijn vervanger.

FEY-CEL | 83' Feyenoord omsingelt Celtic

Acht van de negen overgebleven Celtic-spelers staan met regelmaat in de eigen zestien. Feyenoord zet de bezoekers met de rug tegen de muur en het lijkt een kwestie van tijd voor er ook een derde treffer valt. Joe Hart voorkomt dat voorlopig. De 75-voudig Engels international keept een uitstekende wedstrijd.

FEY-CEL | 76' Doelpunt Feyenoord

2-0! En deze telt wel. Jahanbakhsh staat helemaal vrij binnen de zestien en schiet snoeihard raak.

FEY-CEL | 70' Doelpunt Feyenoord afgekeurd

Met een fraai stiftje scoort Geertruida, maar het feest in De Kuip is van korte duur. De VAR grijpt in: buitenspel.

Even daarvoor twee wissels bij Feyenoord: Lingr en Jahanbakhsh voor Minteh en Paixão. We zien tranen bij de Braziliaan, de gemiste strafschop spookt door zijn hoofd als hij plaatsneemt in de dug-out.

Feyenoord - Celtic 1-0

FEY-CEL | 69' Tweede rode kaart Celtic

Odin Holm krijgt direct rood voor een harde overtreding op Wieffer. Celtic moet verder met negen man.

BAR-ANT | 66' 5-0 voor Barcelona

Het is feest op de Montjuïc, waar FC Barcelona vanavond geen genade kent voor Antwerp. João Félix zorgt met zijn tweede treffer van de avond voor de 5-0.

Barcelona - Antwerp 5-0

FEY-CEL | 65' Paixão mist

Paixão neemt de strafschop zelf, maar schiet zwak binnen. Joe Hart redt en houdt Celtic overeind.

FEY-CEL | 63' Strafschop Feyenoord, rood Celtic

De bal gaat op de stip! Igor Paixão gaat zijn verdediger voorbij, kan niet meer bij de bal, maar wordt onderuit getrokken. De scheidsrechter ziet het, en wijst onverbiddelijk naar de stip.

Verdediger Lagerbielke krijgt geel voor de overtreding, zijn tweede van de avond en dus rood.

Doelpunten PSG en City

Hakimi verdubbelt de voorsprong van Paris-Saint Germain. Hij rondt een één-tweetje met Vitinha af met buitenkant schoen.

Manchester City komt op voorsprong tegen Rode Ster. Niemand raakt de vrije trap van Julián Álvarez aan, die toch als voorzet bedoeld lijkt. De keeper van de Servische ploeg stompt volledig mis, 2-1 voor City.

Paris SG - Borussia Dortmund 2-0
Manchester City - Rode Ster Belgrado 2-1

BAR-ANT | 54' Doelpunt FC Barcelona

Een pijnlijk welkom voor Antwerp in de Champions League. Gavi schiet hard binnen, de vierde voor Barcelona vanavond.

Ook in Manchester is het weer raak. Van dichtbij denkt Walker City op voorsprong te zetten tegen Rode Ster Belgrado, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd.

Barcelona - Antwerp 4-0

PSG-DOR | 49' Doelpunt Mbappé

Paris Sain-Germain komt op voorsprong tegen Borussia Dortmund. Mbappé schiet raak vanaf de penaltystip.

Paris SG - Borussia Dortmund 1-0

MCI-BEL | 47' Gelijkmaker City

Manchester City trekt de stand vlak na rust weer gelijk. Op aangeven van Haaland tikt Julián Álvarez de 1-1 binnen.

Manchester City - Rode Ster Belgrado 1-1

FEY-CEL | 46' Tweede helft onderweg

Er is afgetrapt voor de tweede helft. Geen wissels in De Kuip, Feyenoord en Celtic gaan verder met dezelfde spelers.

MCI-BEL | 45+3' Manchester City achter

Manchester City komt op achterstand tegen Rode Ster Belgrado. In eerste instantie wordt het doelpunt van Osman Bukari nog afgekeurd wegens buitenspel. Maar de VAR grijpt in, Bukari stond duidelijk nog achter City-verdediger Dias.

Inmiddels is het op alle velden rust.

Manchester City - Rode Ster Belgrado 0-0

FEY-CEL | 45+4' Rust in Rotterdam

Feyenoord overleefde de stormachtige start van Celtic en nam de wedstrijd vervolgens meer in handen. Via Minteh (schot, redding Hart), Hartman (schot, van richting veranderd) en Wieffer (kopbal, over) kregen de Rotterdammers kansen. Vlak voor rust brak Stengs de ban. Met een vrije trap klopte hij Celtic-doelman Hart.

FEY-CEL | 45+2' Doelpunt Feyenoord

Calvin Stengs schiet Feyenoord op voorsprong! Met een directe vrije trap, met een stuit langs de muur, verrast hij Joe Hart.

FEY-CEL | 37' Redding Wellenreuther

Aan de andere kant nu ook een flinke kans voor Celtic. Maeda gaat Hartman voorbij en schiet laag op doel. Wellenreuther redt en maakt er een corner van. De Japanse aanvaller van Celtic had misschien beter af kunnen leggen, naast hem liep Palma behoorlijk vrij. Feyenoord komt goed weg.

Feyenoord - Celtic 0-0

FEY-CEL | 34' Kans Feyenoord

Lekkere uithaal van Minteh, Celtic-doelman Joe Hart tikt de bal nog net over. Eerste schot op doel van Feyenoord.

Yankuba Minteh

LAZ-ATL | 29' Doelpunt Atlético

In de andere wedstrijd in de groep van Feyenoord valt het eerste doelpunt. Atlético komt op voorsprong tegen Lazio. Pablo Barrios schiet, via de voet van een Romeinse verdediger, raak.

Lazio - Atletico Madrid 0-1

FEY-CEL | 28' Geen strafschop Feyenoord

Minteh schiet richting goal en de bal wordt met de arm van richting veranderd door Celtic-verdediger. Feyenoord schreeuwt om een penalty, maar de VAR-check is snel en duidelijk: geen strafschop.

BAR-ANT | 22' Zware avond voor Antwerp

FC Barcelona heeft geen enkele moeite met het Antwerp van trainer Mark van Bommel. Na de 1-0 van João Félix is de Portugees aangever bij de 2-0 van Robert Lewandowski. De derde goal laat niet lang op zicht wachten: Jelle Bataille verandert heel ongelukkig een voorzet van Raphina, die zo in het doel belandt.

Barcelona - Antwerp 3-0

FEY-CEL | 20' Feyenoord zet nu Celtic onder druk

Feyenoord had het lastig met de storm van Celtic in de eerste minuten. Nu is het de beurt aan de Rotterdammers om Celtic onder druk te zetten. Feyenoord wil vooruit, op zoek naar de eerste echte kans.

Barcelona op voorsprong, goals bij Sjachtar-Porto

João Félix heeft FC Barcelona op voorsprong gezet tegen Antwerp.

Ook FC Porto komt, via Galeno, op voorsprong maar krijgt ook al snel een tegentreffer. Kevin Kelsy zorgt voor de 1-1 namens Sjachtar. Galeno laat het er niet bij zitten, de Braziliaan maakt na een kwartiertje al zijn tweede van de avond.

Barcelona - Antwerp 1-0
Sjachtar Donetsk - FC Porto 1-2

FEY-CEL | 10' Feyenoord onder druk

Goede aanval van Feyenoord, waarbij Ivanusec naar de grond getrokken wordt maar Minteh kan door. De spits schiet uit moeilijk hoek tegen de doelman. Vervolgens wordt de aanval afgebroken, Ivanusec stond buitenspel.

Feyenoord bijt van zich af na een lastige openingsfase. De Rotterdammers hebben, zonder aanspeelpunt voorin, moeite om onder de druk van Celtic uit te voetballen.

FEY-CEL | 1' Aftrap

De Champions League-hymne heeft geklonken in De Kuip, waar de sfeer er geweldig in zit. Na een minuut stilte om stil te staan bij de ramp in Marokko en Libië, wordt er gevoetbald.

MIL-NEW | 90+5' Kans Newcastle

Wat een kans voor Newcastle United. Negentig minuten lang kwamen de Engelsen er niet aan te pas in Milaan, diep in blessuretijd gaan ze er nog bijna met de drie punten vandoor. Sean Longstaff met een poeier van afstand, de ingevallen doelman Sportiello redt ternauwernood. Newcastle neemt vervolgens alle tijd voor de hoekschop, zij hadden al lang vrede met een punt. Het blijft 0-0.

Ook bij Young Boys-RB Leipzig is afgefloten. De Duitsers winnen met 3-1 in Bern.

AC Milan - Newcastle United 0-0
Young Boys - RB Leipzig: 1-3

YOU-LEI | 90+2' Doelpunt Leipzig

Benjamin Sesko gooit de wedstrijd in het slot. Op de counter maakt de spits van Leipzig de 1-3. Xavi Simons is inmiddels al gewisseld, hij werd vervangen door Timo Werner.

MIL-NEW | 81' Keeper geblesseerd

Mike Maignan gaat naar de kant. De Franse doelman van AC Milan is geblesseerd en wordt vervangen door Marco Sportiello. Veel zorgen hoeft de reservekeeper zich niet te maken, Newcastle heeft vanavond nog niet op doel geschoten.

YOU-LEI | 73' Doelpunt Leipzig

RB Leipzig weer op voorsprong in Bern. Xaver Schlager krijgt alle tijd om de bal te controleren en schiet met een droge knal van buiten de zestien raak.

Young Boys - RB Leipzig: 1-2

YOU-LEI | 68' Doelpunt afgekeurd

Benjamin Sesko, net ingevallen, denkt Leipzig op voorsprong te koppen, maar het doelpunt wordt afgekeurd, de spits stond buitenspel. Xavi Simons krijgt geel voor klagen bij de arbiter.

Young Boys - RB Leipzig: 1-1

MIL-NEW | 64' Kans Reijnders

Tijjani Reijnders laat zich direct zien. Zijn eerste actie maakt al bijna het verschil voor AC Milan. De Nederlander dribbelt langs twee tegenstanders, maar hij raakt net uit balans als hij wil schieten. Simpele redding voor Newcastle-goalie Pope. Geen 1-0, wel een mooie binnenkomer voor Reijnders in de Champions League.

Tijjani Reijnders

MIL-NEW | 61' Reijnders en Pulisic vallen in

Daar zijn ze dan toch. AC Milan-trainer Pioli brengt Tijjani Reijnders en Christian Pulisic. Tommaso Pobega en Samuel Chukwueze maken plaats.

FEY-CEL | Minteh in de spits

De opstellingen van Feyenoord en Celtic zijn bekend. Arne Slot lijkt te kiezen van Yankuba Minteh in de spits tegen de Schotten. Hij staat voorin met Luka Ivanusec en Igor Paixão.

• X.com/Feyenoord
    De opstelling van Feyenoord tegen Celtic
  • X.com/CelticFC
    Opstelling Celtic tegen Feyenoord

YOU-LEI | 54' Geen penalty Simons

Xavi Simons gaat naar de grond in de zestien. Hij speelt de bal langs de doelman, die de voet van de Oranje-international raakt. De bal rolt over de achterlijn en de scheidsrechter vindt het te weinig om de bal op de stip te leggen. Simons kan het niet geloven.

Tweede helften begonnen

Er wordt weer gevoetbald op beide velden. Bij AC Milan is Allessandro Florenzi ingevallen voor Davide Calabria, die al geel op zak had. Nog geen Tijjani Reijnders binnen de lijnen, en ook Christian Pulisic zit nog op de bank.

Geen wissels bij Young Boys-RB Leipzig, wel direct een kans. Loïs Openda stuit tot twee keer toe op de doelman van de thuisploeg.

Rust in Bern en Milaan

De eerste helft is afgelopen bij Young Boys-RB Leipzig. De Duitsers kwamen na een uitstekend begin op voorsprong, maar na de fraaie gelijkmaker van Elia kwam Young Boys beter in de wedstrijd.

Ook bij AC Milan-Newcastle United is het rust. De Italianen kunnen niet tevreden zijn met de doelpuntloze eerste helft. Misschien is het tijd om Tijjani Reijnders te brengen?

MIL-NEW | 40' Milan domineert, Calabria geel

AC Milan valt aan in de eerste helft en heeft al vijftien keer geschoten. Scoren lukt nog niet, mede door goed keeperswerk van Nick Pope. De grootste kans is voor Tommaso Pobega, nadat Rafa Leão de gevaarlijke aanval om zeep leek te helpen met een mislukte hakbal.

Davide Calabria gaat op de bon, de aanvoerder van de Italiaanse ploeg maakt zich kwaad.

YOU-LEI | 33' Gelijkmaker Elia

Meschack Elia draait makkelijk weg en schiet met de punt van zijn schoen raak. De Zwitsers staan weer op gelijke hoogte met Leipzig.

FEY-CEL | 'Feyenoord is er zó aan toe'

Feyenoord na zes jaar terug in Champions League: 'Ze zijn er zó aan toe'

Joep Schreuder blikt voor De Kuip in Rotterdam vooruit op het Champions League-duel tussen Feyenoord en Celtic.

ARS-PSV | Lang nog vraagteken

Het is nog niet zeker of Noa Lang morgen tegen Arsenal mee kan spelen bij PSV. De linksbuiten liet zich zaterdag in het Eredivisieduel met NEC (4-0) na een uur wisselen met hamstringklachten.

Lang maakt deel uit van de selectie van 22 man en doet dinsdag mee aan de afsluitende training. Die oefensessie is alleen het eerste kwartier openbaar, trainer Peter Bosz gaat daarna achter gesloten deuren verder.

"Ik heb geen idee of hij morgen kan spelen. We gaan zo meteen trainen. Ik hoop dat hij daar goed uitkomt. Als dat zo is, zal ik na de training een beslissing nemen", aldus Bosz.

Noa Lang had tegen NEC last van zijn hamstring

YOU-LEI | Simons laat zich zien

Xavi Simons heeft zijn draai snel gevonden bij Leipzig en laat dat hier ook zien. Vanaf de linkerflank kapt en draait hij naar binnen. Zijn schuiver gaat maar net naast.

YOU-LEI | 3' Goal Leipzig!

De eerste Champions Leagiue-doelpunt van dit seizoen is een feit. Mohamed Simakan, de Franse verdediger van RB Leipzig heeft drie minuten nodig om te scoren in Zwitserland.

Bij een hoekschop van David Raum komt hij bij de eerste paal voor zijn man en kopt raak.

Young Boys - RB Leipzig: 0-1

MIL-NEW | AFTRAP

Onder toeziend oog van Zlatan Ibrahimovic is het duel in San Siro op gang geschoten. Bij Newcastle United zien we trouwens Sandro Tonali op het middenveld.

MIL-NEW | Minuut stilte

Voorafgaand aan het duel tussen Milan en Newcastle houden de spelers een minuut stilte vanwege de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Ook om 18.45 uur: Young Boys - RB Leipzig

Xavi Simons begint vanavond ook aan de Champions League. Met RB Leipzig gaat hij in het Zwitserse Bern op bezoek bij Young Boys.

Reijnders op de bank, wel basisplaats Botman

Tijjani Reijnders begint dinsdagavond op de bank bij AC Milan in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United in de Champions League. De Oranje-international moet zijn plek op het middenveld afstaan aan Tommaso Pobega.

Trainer Stefano Pioli heeft ten opzichte van de verloren stadsderby tegen Internazionale (5-1) van zaterdag in zijn elftal ook geen plek ingeruimd voor Christian Pulisic en Simon Kjaer. Zij worden vervangen door Samuel Chukwueze en Fikayo Tomori.

Bij Newcastle United staat centrale verdediger Sven Botman aan de aftrap. De wedstrijd in San Siro begint om 18.45 uur.

De opstelling van AC Milan voor het Champions League-duel met Newcastle United.

Oud-Feyenoorder Idrissi vindt nieuwe club in Mexico

Oussama Idrissi heeft een nieuwe club gevonden in Mexico. De buitenspeler die vorig seizoen met Feyenoord landskampioen werd, heeft een contract getekend bij CF Pachuca. De club meldde de komst van de Marokkaanse aanvaller via een ludiek filmpje op X, voorheen Twitter.

Idrissi werd vorig seizoen door Sevilla verhuurd aan Feyenoord. De Rotterdamse club onderzocht nog of de speler weer kon worden gehuurd, maar het kwam niet tot een akkoord. De Spaanse club ontbond vervolgens het contract met Idrissi. In de zoektocht naar een nieuwe club kwam hij uit in Mexico.

Oussama Idrissi met het shirt van zijn nieuwe club Pachuca.

Welkom!

Feyenoord speelt om 21.00 uur tegen Celtic zijn eerste wedstrijd in de Champions League sinds het seizoen 2017-2018. Het duel tussen de landskampioenen van Nederland en Schotland is een herhaling van de door Feyenoord gewonnen finale in de Europa Cup I van 1970.

Trainer Arne Slot rekent zich echter nog niet rijk voor de wedstrijd in De Kuip tegen Celtic. "Wij hebben meer kwaliteiten dan die vijf eerdere tegenstanders. De komende tegenstanders zijn minimaal gelijkwaardig. Nu gaan we zien hoe we deze nieuwe test gaan doorstaan", aldus Slot.

Feyenoord heeft tegen Celtic niet de beschikking over de aanvallers Santiago Giménez (geschorst) en Ayase Ueda (geblesseerd). De andere ploegen in de poule, Lazio en Atlético Madrid, spelen in Rome eveneens om 21.00 uur tegen elkaar.