liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'Ajax en Villarreal akkoord over Rulli' • Recordsom in Engels vrouwenvoetbal

Dit is het liveblog over de winterse transfermarkt bij het voetbal. Hier houden we je op de hoogte van de belangrijkste transfers in binnen- en buitenland.

liveblog gesloten

'Ajax en Villarreal akkoord over Rulli'

Ajax en Villarreal zijn het eens geworden over de transfersom voor Geronimo Rulli, zo meldt De Telegraaf. Beide clubs hebben zelf nog niets gemeld. Inclusief bonussen betalen de Amsterdammers naar verluidt ruim 10 miljoen euro voor de Argentijnse keeper.

De 30-jarige doelman maakte deel uit van de Argentijnse selectie die het WK in Qatar won. Daar was hij reserve achter Emiliano Martínez. Rulli speelt sinds 2014 in Europa. Voordat hij drie jaar geleden naar Villarreal kwam, keepte hij bij Real Sociedad en Montpellier.

Geronimo Rulli

Transferrecord in Engels vrouwenvoetbal

Bethany England maakt voor 250.000 pond (circa 285.000 euro) de overstap van Chelsea naar Tottenham Hotspur. Daarmee wordt de spits de duurste aankoop ooit van een Engelse club.

De duurste transfer in het mondiale vrouwenvoetbal blijft op naam van Barcelona. De Spaanse club betaalde afgelopen zomer zo'n 450.000 euro om Keira Walsh los te weken bij Manchester City.

De 28-jarige England speelde 21 interlands en maakte daarin 11 doelpunten voor de Engelse ploeg. Bij Chelsea kwam ze dit seizoen niet veel aan spelen toe.

NEC haalt oude bekende terug

Aanvaller Anthony Musaba keert op huurbasis terug bij NEC. De 22-jarige aanvaller wordt gehuurd van AS Monaco. Musaba speelde eerder tussen 2019 en 2020 31 officiële duels (9 doelpunten) voor NEC.

Via het Belgische Cercle Brugge belandde Musaba in 2021 bij Monaco, dat hem eerste verhuurde aan sc Heerenveen en dit seizoen bij FC Metz stalde. Hij meldt zich vrijdag bij de ploeg van trainer Rogier Meijer.

"Ik heb altijd gezegd dat ik graag met NEC in de Eredivisie wilde spelen", zegt Musaba. "Het maakt me als mens en als speler trots dat ik het komende halfjaar het NEC-shirt weer mag aantrekken."

'PSV heeft Japanner op het oog als opvolger Gakpo'

Keito Nakamura is een van de opties die PSV in het vizier heeft als opvolger van Cody Gakpo. Dat melden VI, Eindhovens Dagblad en media in Japan.

De 22-jarige Japanner is dit seizoen met acht goals in vijftien duels lekker op dreef voor het Oostenrijkse LASK Linz. Drie jaar geleden deed Nakamura bij FC Twente al wat eredivisie-ervaring op.

Naar verluidt moet de linksbuiten 5 tot 6 miljoen euro kosten, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat er een Eindhovens bod komt. PSV heeft ook andere aanvallers op het oog.

Keito Nakamura

Björkan na één duel voor Feyenoord terug naar Noorwegen

Hij speelde het afgelopen half jaar welgeteld één duel voor Feyenoord. Tegen Go Ahead Eagles stond Fredrik Björkan 68 minuten binnen de lijnen.

De Noorse verdediger keert een ervaring rijker maar een illusie armer terug naar eigen land. Hertha BSC, dat hem afgelopen zes maanden aan Feyenoord uitleende, laat de 24-jarige Björkan nu transfervrij naar Bodø/Glimt gaan. Dat is thuiskomen voor Björkan, want hij speelde van 2016 tot en met 2021 al voor die club.

Fredrik Bjorkan

Duitser Schade wordt recordaankoop Brentford

Voor Premier League-club Brentford kent 2023 een memorabel begin. Nadat afgelopen maandag nog een fraaie thuiszege werd geboekt op Liverpool, heeft Brentford nu naar alle waarschijnlijkheid het eigen transferrecord verbroken.

De Londense club heeft zich verzekerd van de diensten van de 21-jarige Duitse vleugelspeler Kevin Schade, die de overstap maakt van Freiburg. Schade komt eerst op huurbasis in Engeland voetballen en wordt komende zomer definitief overgenomen.

Nieuwe topaankoop

Volgens Duitse media moet het uiteindelijke transferbedrag zo'n 25 miljoen euro bedragen. Het huidige transferrecord van Brentford ligt op 19 miljoen euro. Dat bedrag betaalde de club afgelopen zomer aan Hull City voor de jonge Engelsman Keane Lewis-Potter.

Kevin Schade maakte namens Freiburg vijf goals in de Bundesliga

Ajax en Fluminense FC bereiken akkoord over Giovanni Manson Ribeiro

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Giovanni Manson Ribeiro en Fluminense FC over de directe transfer van de 20-jarige aanvallende middenvelder naar de Braziliaanse club. Het contract van Manson Ribeiro liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2024.

In de zomer van 2020 kwam hij over van het Braziliaanse Santos FC. Op 30 augustus van dat jaar maakte de rechtspoot zijn debuut voor Ajax tijdens de wedstrijd Jong Ajax-Roda JC (0-4). In totaal kwam hij 36 keer in actie voor de beloften en maakte hij drie doelpunten.

Manson Ribeiro werd vanaf de winterstop van seizoen 2021/2022 voor een half seizoen verhuurd aan sc Telstar.

PSV haalt talentvolle doelman terug naar Nederland

PSV heeft de komst van doelman Roy Steur van Bayer Leverkusen bevestigd. De 17-jarige Volendammer tekende een contract tot medio 2025.

Steur speelde ruim anderhalf jaar in de jeugdopleiding van de Duits club. Eerder speelde hij in de jeugd van Ajax. De keeper trainde maandag voor het eerst mee met Jong PSV.

Liverpool-coach Klopp ontkent contact met 'geweldige' Bellingham

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft ontkend dat hij een ontmoeting met Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham en zijn ouders heeft gehad. De coach bevestigde wel zijn interesse in de 19-jarige international van Engeland.

"Dat is helemaal niet mogelijk, omdat hij onder contract staat bij Borussia Dortmund en dan kan dat niet zonder toestemming", zei Klopp bij Sport Bild over het gerucht dat er contact is geweest. "Het is dus niet waar. Jude is een geweldige speler, die we natuurlijk goed kennen. We zouden wel heel dom zijn als we hem niet op onze radar hadden, maar verder is er op dit moment niets over te zeggen."

Bellingham staat nog tot medio 2025 onder contract bij Dortmund, de voormalige club van Klopp. De middenvelder moet naar verwachting zo'n 100 miljoen euro kosten.

Liverpool haalde onlangs al Cody Gakpo voor naar verluidt zo'n 50 miljoen euro van PSV.

Jude Bellingham

Ten Hag wil zakendoen: Giroud en Butland

Erik ten Hag lijkt van plan om zich met zijn club Manchester United te roeren op de transfermarkt. De Nederlandse trainer is in gesprek met Crystal Palace om reservedoelman Jack Butland over te nemen. De negenvoudig Engels international moet de stand-in van David de Gea worden, meldt The Daily Telegraph.

Gisteren werd bekend dat de gehuurde reservedoelman van de eerste seizoenshelft, Martin Dubravka, vervroegd wordt teruggehaald door Newcastle United.

Ook lijkt Manchester United geïnteresseerd in spits Oliver Giroud. De speler van AC Milan, die tijdens het WK eerste spits van Frankrijk was, wordt ook in verband gebracht met Amerikaanse clubs. Toch lijkt het erop dat de 36-jarige Fransman in Italië blijft. Er zou een nieuw contract voor hem klaarliggen in Milaan.

Of Ten Hag op zoek gaat naar een middenvelder is nog niet bekend. Dit zal afhangen van de aard van de blessure van Donny van de Beek. Hij viel gisteren geblesseerd uit in het gewonnen duel met Bournemouth. Ten Hag houdt rekening met een zware blessure voor de Nederlander.

'Ajax maakt werk van doelman Rulli'

Ajax maakt haast met de transfer van doelman Geronimo Rulli. Dat meldt de Telegraaf. "Na een afgewezen openingsbod zijn de Amsterdammers en Rulli's huidige club Villarreal hoopvol snel tot een akkoord te komen over de transfersom van de Argentijnse wereldkampioen", aldus de Amsterdamse krant. De 30-jarige Rulli was reservedoelman bij Argentinië op het WK. Rulli kwam in Qatar niet in actie voor de kersverse wereldkampioen.

Ajax heeft met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter al drie keepers in huis.

Geronimo Rulli

Welkom!

Welkom in een nieuw transferblog. Dag vier van de winterse transferperiode is aangebroken. Gisteren werd onder meer bekend dat Ruud Vormer het seizoen afmaakt bij Zulte Waregem en dat Rick Karsdorp hard op weg is naar de uitgang bij AS Roma.