NOS Voetbal

Ten Hag houdt rekening met zware blessure Van de Beek: 'Ziet er niet goed uit...'

Ten Hag tast nog in het duister over blessure Van de Beek: 'Maar waarschijnlijk geen breuk'

Het zit Donny van de Beek de laatste jaren op sportief vlak niet mee. En dat is dan nog eufemistisch uitgedrukt. De middenvelder verscheen gisteren pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap van een competitieduel en raakte daarbij zeer waarschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Erik ten Hag, zijn trainer bij Manchester United, zei na afloop van het gewonnen duel tegen Bournemouth (3-0) dat "we moeten wachten om de juiste diagnose te kunnen stellen, maar dat het er niet goed uitziet..."

Van de Beek kwam gisteren hard in aanraking met oud-Feyenoorder Marcos Senesi, die bij het spelen van de bal uitgleed. De voormalige Ajacied leek daarbij zijn knie te overstrekken.

Donny van de Beek schreeuwt het uit

Het is lang niet zijn eerste blessure sinds zijn overstap van Ajax naar Manchester United in 2020. Sinds hij in Engeland speelt heeft hij al zes blessures gehad die hem langer dan twee weken aan de kant hielden.

In zijn tijd bij het eerste van Ajax, die ongeveer vierenhalf jaar duurde, raakte hij maar twee keer geblesseerd. Tussen oktober 2016 en maart 2020 miste hij maar twee eredivisiewedstrijden voor Ajax. Dit was in september 2019. In de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 kwam hij in elk competitieduel in actie.

De blessures die Van de Beek na 2020 kreeg, kwamen ook steeds op cruciale momenten. De negentienvoudig international moest het EK van vorig jaar aan zich voorbij laten gaan vanwege een liesblessure.

Cruciale momenten

Omdat Van de Beek in zijn eerste jaren bij Manchester United niet het vertrouwen genoot van trainers Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick maakte hij vorig jaar op huurbasis de overstap naar Everton. Daar kreeg hij wel vertrouwen en begon hij sterk. Zo maakte hij onder meer een doelpunt.

In Liverpool sloeg het noodlot ook toe, waardoor hij een groot deel van de tweede seizoenshelft moest missen. In de zomer keerde Van de Beek terug bij United, waar hij Ten Hag, die hij nog kent van Ajax, tegenkwam. Onder hem raakte hij wederom langdurig geblesseerd, maar kreeg hij ook speelminuten. Zeker de laatste tijd.

Bij zijn zesde basisplek in de competitie voor United sinds zijn overstap ging het echter weer mis.

Ziet Ten Hag titelkansen voor Manchester United: 'Nee'

Dankzij doelpunten van Casemiro, Luke Shaw en Marcus Rashford, behaalde Manchester de vierde achtereenvolgende zege. De achterstand op koploper Arsenal is teruggebracht tot negen punten. Ten Hag gelooft echter nog niet in titelkansen voor zijn elftal. Zo liet hij dinsdagavond na afloop weten.

"Dit is een grote stap", zei de voormalig trainer van Ajax. "Het geloof groeit en dat is een goed teken. We moeten elke wedstrijd met honderd procent energie en focus spelen. Maar titelkansen? Nee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl