liveblog
NOS VoetbalAangepast

Deadline Day: transfermarkt in Nederland gesloten • 'Chelsea biedt op Álvarez en Sangaré'

  • Het transferblog van woensdag 31 augustus. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje
  • Bekijk hier het transferblog van gisteren
liveblog gesloten

Deadline Day | Einde blog

We zijn aan het einde gekomen van de deadline day in Nederland, morgen nog een dag voor transfers naar het buitenland. Bedankt voor het volgen van ons blog en tot morgen.

Deadline Day | Ajax heeft opvolger Antony dan toch binnen: Ocampos gehuurd van Sevilla

De overgang van Lucas Ocampos naar Ajax is dan toch afgerond. De Argentijnse vleugelspeler en tienvoudig international wordt voor een seizoen gehuurd van Sevilla.

De transfer leek dinsdag al in kannen en kruiken, maar woensdagochtend sijpelde het nieuws door dat de raad van commissarissen van de Amsterdammers dwarslag over het transferbedrag.

Ocampos wordt nu dus gehuurd, maar er is wel een optie tot koop in het contract opgenomen.

DEADLINE DAY | Transfermarkt Nederland gesloten

In Nederland mogen er geen spelers meer aangetrokken worden, maar wie weet komen er in de komende uren nog transfers naar buiten die de afgelopen uren zijn afgerond. In de grote buitenlandse competities ligt de deadline een dag later. Dus er kunnen nog spelers uit Nederland vertrekken.

DEADLINE DAY | Daar is Ocampos dan

DEADLINE DAY | Strand Larsen naar Celta de Vigo

Jørgen Strand Larsen heeft zijn transfer te pakken. De Noorse spits verruilt FC Groningen voor het Spaanse Celta de Vigo. Daar kunnen we na een tweet van de Spaanse club met daarin een Noorse zalm in de hoofdrol wel vanuit gaan. Boven het guitige filmpje staat bovendien 'goedenavond' in het Noors.

De afgelopen maanden poogden meerdere buitenlandse clubs Strand Larsen te kopen, maar FC Groningen ging er lang niet in mee. Uiteindelijk was een bod van naar verluidt twaalf miljoen dus niet meer te weigeren.

Eerder op de avond presenteerde Groningen in de Amerikaan Ricardo Pepi al een vervanger.

DEADLINE DAY | Lazaros naar Excelsior

Linksbuiten Lazaros Lamprou vervolgt zijn loopbaan bij Excelsior. De Griek (24) komt over van PAOK en tekende voor twee jaar.

De Grieken verhuurden hem al eens aan Fortuna Sittard en FC Twente. Ook Norbert Alblas en Maxime Awoudja verkassen naar Excelsior. Doelman Alblas (27) komt over van TOP Oss en tekende een eenjarige verbintenis. Verdediger Awoudja (24) wordt overgenomen van VfB Stuttgart. Hij tekende voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

DEADLINE DAY | Wolves kopen Oostenrijker Kalajdzic

Wolverhampton Wanderers hebben de Oostenrijkse spits Sasa Kalajdzic gekocht van VfB Stuttgart. De veel scorende international werd deze zomer met tal van clubs in verband gebracht, maar kiest dus voor de Premier League.

DEADLINE DAY | Eindhovens Dagblad: 'Chelsea biedt ook op Sangaré'

Eerder op de avond maakte De Telegraaf bekend dat Chelsea op Edson Álvarez heeft geboden. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben de Londenaren even later ook een bod uitgebracht op PSV'er Ibrahim Sangaré.

Chelsea zou 50 miljoen euro voor Álvarez over hebben en voor Sangaré een bedrag tussen de 40 en 45 miljoen willen betalen. Laatstgenoemde verlengde een maand geleden zijn contract bij PSV.

DEADLINE DAY | Groningen ziet de Pepi-trein arriveren

FC Groningen heeft voorgesorteerd op het vertrek van Jørgen Strand Larsen en Ricardo Pepi gehaald. De tienvoudig Amerikaanse international, bijgenaamd El Treno, wordt voor een jaar gehuurd van Augsburg.

Balotelli gaat naar FC Sion

Mario Balotelli, de speler waarvoor de term enfant terrible is uitgevonden, heeft een nieuwe club gevonden. De Italiaan verruilt Adana Demirspor voor FC Sion.

DEADLINE DAY | Gakpo vertelt over nabije toekomst: 'Kan nog van alles gebeuren'

Gakpo geniet van staande ovatie: 'Er is interesse en ik moet kijken wat beste optie is'

DEADLINE DAY | Dolberg duikt op in Sevilla

Naar alle waarschijnlijkheid versterkt Sevilla zich met Kasper Dolberg. De Deen dook vanmiddag op in de Andalusische stad en lijkt over te worden genomen van Nice.

Dolberg brak in 2016 door als speler van Ajax. Sevilla presenteerde vandaag ook de Belgische aanvaller Adnan Januzaj. Lucas Ocampos lijkt naar Ajax te gaan.

DEADLINE DAY | Update over Dest

Niet Manchester United, niet Villarreal, maar AC Milan lijkt aan de haal te gaan met Sergiño Dest. De rechtsachter wil weg bij FC Barcelona, waar hij weinig uitzicht op speeltijd heeft.

DEADLINE DAY | Zerrouki start bij FC Twente

Al de hele dag klinken er geluiden dat Feyenoord Ramiz Zerrouki van FC Twente zou willen kopen. De Algerijns international start om 21.00 uur echter gewoon in de basis bij FC Twente, dat tegen Excelsior speelt.

De kans op een deal met Feyenoord lijkt er zodoende niet groter op te worden.

De elf van Twente tegen Excelsior. Volg die wedstrijd via ons liveblog!

DEADLINE DAY | 'Bod van 50 miljoen op Álvarez van Chelsea'

Chelsea heeft volgens De Telegraaf 50 miljoen euro geboden op Edson Álvarez. De Mexicaan zou wel oren hebben naar een overstap.

Ajax lijkt dicht bij de komst van Florian Grillitsch te zijn, een andere controlerende middenvelder, maar had dit vermoedelijk niet aan zien komen. Chelsea heeft tot morgenavond 23.59 uur om Álvarez binnen te slepen.

DEADLINE DAY | Wat gaat er gebeuren met Dest?

Oud-Ajacied Sergiño Dest zit bij FC Barcelona op een zijspoor en hoopt nog voor het verstrijken van de deadline te vertrekken bij de Catalaanse club. Villarreal en Manchester United zouden hem nog binnen willen hengelen.

Of United nog een reële optie is, valt te betwijfelen. Erik ten Hag zei vandaag tijdens een persconferentie dat zijn club waarschijnlijk wel even uitgewinkeld is. Villarreal zou wél concrete interesse hebben.

DEADLINE DAY | PSG haalt Fabián Ruiz en stuurt Paredes naar Juve

PSG maakte eerder vandaag bekend dat middenvelder Fabián Ruiz over werd genomen van Napoli. Zojuist kwam naar buiten dat de Franse topclub Leandro Paredes naar Juventus heeft laten gaan.

Fabián Ruiz is een sierlijke middenvelder met behoorlijk wat drang naar voren. De Spanjaard komt over voor 23 miljoen van Napoli, dat tegen Ajax uitkomt in de Champions League.

Paredes gaat op huurbasis naar Juventus, met daarbij een optie tot koop (die onder bepaalde voorwaarde gelicht moet worden) ter waarde van 22,6 miljoen euro.

DEADLINE DAY | Gakpo begint tegen Volendam, maar blijft hij?

Cody Gakpo (PSV)

Cody Gakpo is voor PSV tegen FC Volendam in de basis begonnen. Die wedstrijd is zojuist afgetrapt en is via ons liveblog te volgen.

Het blijft echter zeer de vraag of hij ook morgenavond nog onder contract staat bij de Eindhovenaren. Southampton zou nog altijd proberen Gakpo over te nemen.

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink hebben de Engelsen 35 miljoen geboden, maar is dat nog niet genoeg gebleken. Ook Fabrizio Romano schreef zojuist over een bod van een dergelijk bedrag.

DEADLINE DAY | Lartey Sanniez terug bij NEC

Terry Lartey Sanniez keert terug bij NEC. De verdediger (26), die tussen 2018 en 2021 ook bij NEC speelde, liet in mei z'n contract met het Sloveense Celje ontbinden.

DEADLINE DAY | Ook keeper Vlachodimos lijkt onderweg naar Ajax

Vlachodimos kan een inzet van Haller niet tegenhouden

Naast Florian Grillitsch en Lucas Ocampos lijkt Ajax nu ook de Griekse doelman Odysseas Vlachodimos binnen te hengelen. De 28-jarige keeper van Benfica zou tussen de 10 en 15 miljoen euro moeten kosten.

Ajax heeft nog een paar uur om de deal helemaal rond te krijgen.

DEADLINE DAY | El Ghazi is nu echt PSV'er en tekent voor drie jaar

Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi is na vijfenhalf jaar terug in de eredivisie. De 27-jarige aanvaller heeft voor drie seizoenen getekend bij PSV, dat naarstig op zoek was naar wat extra stootkracht voorin.

Zowat in een vorig voetballeven was El Ghazi nog twee keer international van Oranje, toen hij in clubverband actief was voor Ajax.

DEADLINE DAY | 'Ocampos gaat op huurbasis tóch naar Ajax'

Volgens De Telegraaf komt Lucas Ocampos tóch naar Amsterdam. In plaats van een koop van zo'n 20 miljoen euro, gaat Ajax de Argentijn huren.

De deal leek gisteravond al in kannen en kruiken, maar leek in het water te vallen toen de RVC van Ajax ingreep.

DEADLINE DAY | Stengs op huurbasis naar Antwerp

Antwerp heeft zich met Calvin Stengs versterkt. De 23-jarige aanvaller wordt door de club van coach Mark van Bommel voor één seizoen gehuurd van Nice.

Vorig jaar trok Stengs van AZ naar Frankrijk.

DEADLINE DAY | 'Ajax heeft Grillitsch voor een seizoen binnen'

Grillitsch tijdens het EK-duel tussen Oostenrijk en Nederland

Volgens Voetbal International en De Telegraaf heeft Ajax Florian Grillitsch (27) aangetrokken. De Oostenrijkse middenvelder speelde jarenlang met Hoffenheim in de Bundesliga en was na afgelopen seizoen transfervrij.

Grillitsch geldt als een controlerende middenvelder met een uitstekende pass in de benen. De 33-voudig international zou voor een jaar tekenen, met een optie op een extra seizoen. Ook Feyenoord zou in de markt zijn geweest voor Grillitsch.

DEADLINE DAY | FC Utrecht haalt Younes terug naar Eredivisie

Amin Younes speelt dit seizoen bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de 29-jarige aanvaller gehuurd van Saoedische Ettifaq FC.

Tussen 2015 en 2018 speelde Younes bij Ajax. De Amsterdamse club verkocht hem aan Napoli. Na een verhuurperiode bij Eintracht Frankfurt belandde de behendige buitenspeler in 2022 in Saoedi-Arabië.

"Hij heeft speciale kwaliteiten, waarvan we blij zijn dat we deze toe kunnen voegen aan onze selectie", aldus Jordy Zuidam, de technische man bij FC Utrecht.

DEADLINE DAY | 81 miljoen euro! Chelsea heeft Fofana binnen

Chelsea heeft zich versterkt met Wesley Fofana. De centrale verdediger komt over van Leicester City dat naar verluidt 70 miljoen pond (ruim tachtig miljoen euro) ontvangt.

Dat bedrag kan met mogelijke bonussen nog oplopen tot 87 miljoen euro. Fofana heeft een contract getekend voor maar liefst zeven jaar, tot medio 2029.

Na het vertrek van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen was Chelsea naarstig op zoek naar versterking in het centrale hart. Dat is nu gevonden.

Wesley Fofana tijdens een wedstrijd van Leicester City dit seizoen

DEADLINE DAY | Vanaken blijft bij Club Brugge: 'Gouden Hans bluuft'

Hans Vanaken blijf voorlopig in België. De middenvelder heeft een nieuw contract getekend bij Club Brugge en ligt nu tot medio 2027 vast.

West Ham United wilde de 30-jarige graag overnemen van de regerend Belgisch kampioen, alleen de twee clubs vonden geen overeenstemming over de transfersom. Vanaken werd ook een paar maanden in verband gebracht met Ajax.

DEADLINE DAY | Kluivert in wachtkamer; Premier League-transfer dreigt af te ketsen

De transfer van Justin Kluivert naar Fulham lijkt afgeblazen. De 23-jarige Nederlander krijgt geen werkvergunning van de Engelse voetbalbond (FA), zo meldde Sky Sports vanochtend.

Kluivert stond al klaar de medische keuring te doen in Engeland. Omdat aanvaller dit seizoen geen minuten maakte bij AS Roma, komt hij niet in aanmerking voor een werkvergunning.

Volgens transferexpert Gianluca Di Marzio wacht Fulham nu op uitleg van de FA. Men hoopt dat er nog speelruimte is.

DEADLINE DAY | 'Feyenoord kan streep zetten door komst Zerrouki'

Ramiz Zerrouki blijft voorlopig bij FC Twente. Volgens Voetbal International is een transfer naar Feyenoord definitief van de baan.

De Rotterdammers deden dinsdag nog een laatste poging. Een bod van 4,5 miljoen plus bonussen en doorverkoopregeling werd nog even iets verhoogd.

Voor FC Twente was het niet genoeg. De club wil acht miljoen euro zien. Daar komt ook het verhoogde bod niet in de buurt.

DEADLINE DAY | Kudus wil weg en doet 'Antony'tje'

Mohammed Kudus was woensdag niet te bewonderen op het trainingsveld van Ajax. De vleugelaanvaller wil een transfer naar Everton afdwingen, valt te lezen in De Telegraaf.

De Amsterdamse club raakte deze week met Antony (naar Manchester United) al een buitenspeler kwijt. De Braziliaan weigerde te trainen de afgelopen twee weken.

Kudus is persoonlijk akkoord met Everton, alleen Ajax lijkt nog niet mee te willen werken aan een transfer.

Mohammed Kudus

DEADLINE DAY | 'El Ghazi voor drie jaar naar PSV'

Anwar El Ghazi gaat voor drie seizoenen tekenen bij PSV. Dat meldt Voetbal International. De Eindhovenaren betalen zo'n 2,5 miljoen euro aan Aston Villa.

De oud-speler van Ajax is gehaald als vervanger van Noni Madueke. De pijlsnelle buitenspeler raakte in de voorbereiding van het nieuwe seizoen geblesseerd.

El Ghazi verruilde in 2017 Ajax voor Lille OSC. In Frankrijk brak hij niet door. Hij werd uiteindelijk verkocht aan Aston Villa en daarna verhuurd aan Birmingham en Everton.

Anwar El Ghazi

DEADLINE DAY | Herkansing voor pechvogel Maeda bij FC Utrecht

Naoki Maeda krijgt een herkansing bij FC Utrecht. De 27-jarige Japanner wordt opnieuw gehuurd van Nagoya Grampus, met een optie tot koop.

De aanvaller zag zijn vorige huurperiode na acht minuten eindigen met een zware enkelblessure.

Maeda wordt bij zijn debuut voor FC Utrecht geblesseerd van het veld gedragen

DEADLINE DAY | Feyenoord laat Baldé vlieguren maken in Dordt

Aliou Baldé speelt komend seizoen in de eerste divisie voor FC Dordrecht. De aanvaller wordt gehuurd van Feyenoord.

De 19-jarige Senegalees mocht de laatste jaren vier keer invallen in Feyenoord 1 tijdens competitieduels. De laatste maanden speelde hij op huurbasis voor SK Beveren, actief op het tweede niveau van België.

DEADLINE DAY | 'Rvc van Ajax gaat voor Ocampos-deal liggen'

De transfer van Lucas Ocampos naar Ajax leek gisteren in kannen en kruiken. Nu blijkt dat de raad van commissarissen van de Amsterdammers dwarsligt, meldt Voetbal International. De clubleiding krijgt voorlopig geen groen licht.

Naar verluidt is er twintig miljoen euro gemoeid bij de transfer. Ocampos moet de naar Manchester United vertrokken Antony doen vergeten.

Gisteren trof de Spaanse pers hem op het vliegveld van Sevilla. "Dit is de juiste beslissing voor mij, mijn gezin en voor de club", zo liet hij weten. "Het is niet makkelijk om een plek te verlaten waar je gelukkig was, zoveel vrienden had en zoveel mensen die van je houden. Dat is moeilijk."

Lucas Ocampos

DEADLINE DAY | 'Strand Larsen heeft toptransfer eindelijk te pakken'

Jørgen Strand Larsen heeft zijn transfer nu dan toch te pakken. De spits uit Noorwegen vertrekt voor een recordbedrag bij FC Groningen en tekent bij het Spaanse Celta de Vigo, schrijft RTV Noord. Hoeveel de transfersom precies bedraagt, is niet duidelijk.

Middlesbrough, Bologna en Salernitana toonden al belangstelling voor Strand Larsen. De directie FC Groningen gaf geen krimp. Zelfs een Celta-bod van elf miljoen werd van tafel geveegd, tot frustratie van Strand Larsen zelf.

Een akkoord is nu alsnog bereikt. Nog nooit werd er zoveel geld neergeteld voor een speler van FC Groningen. Marcus Berg vertrok in 2009 voor 9,4 miljoen euro.

Strand Larsen was bezig aan zijn derde seizoen in het groen-wit. Vorig jaar werd hij clubtopscorer met veertien doelpunten.

DEADLINE DAY | Deadline Day, maar niet voor iedereen

Voor de Nederlandse clubs is het Deadline Day, maar in de grote voetballanden sluit de markt een dag later. De KNVB ontdekte dit te laat om deze situatie nog te herstellen.

Het zorgt voor een ongebruikelijke situatie, want het lukte de Nederlandse voetbalbond niet meer om ook de handelsperiode in Nederland een dag te verlengen. Dat betekent wel dat bijvoorbeeld dat de gewilde Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Cody Gakpo (PSV) een dag langer de tijd hebben een nieuwe club in het buitenland te vinden.

Cody Gakpo (PSV)

Goedemorgen!

Het is Deadline Day in Nederland, de laatste dag dit kalenderjaar dat de teams nog spelers van andere clubs kunnen overnemen. Lukt het Ajax om Lucas Ocampos vast te leggen als op volger van Antony? Haalt PSV aanvaller Anwar El Ghazi terug naar Nederland?

Volg hier alle laatste ontwikkelingen. Gisteren iets gemist? Lees hieronder het blog van maandag 30 augustus.