liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Ocampos bevestigt transfer naar Ajax • Stengs naar Antwerp FC

Dit is het transferblog van dinsdag 30 augustus, waar we je op de hoogte houden van al het transfernieuws in Nederland en daarbuiten.

liveblog gesloten

Antwerp FC huurt Stengs van OGC Nice

Antwerp FC heeft zich met Calvin Stengs versterkt. De 23-jarige aanvaller wordt door de club van coach Mark van Bommel voor één seizoen gehuurd van OGC Nice. Stengs maakte vorig jaar zomer de overstap van AZ naar de Franse club.

Ocampos bevestigt transfer naar Ajax

Ajax heeft snel gehandeld na het vertrek van Antony naar Manchester United. De Amsterdammers nemen Lucas Ocampos over van Sevilla. De Argentijn vertrok vandaag naar Nederland.

"Dit is de juiste beslissing voor mij, mijn gezin en voor de club", zo liet hij aan de aanwezige media op het vliegveld van Sevilla weten. "Het is niet makkelijk om een plek te verlaten waar je gelukkig was, zoveel vrienden had en zoveel mensen die van je houden. Dat is moeilijk."

Mooie herinneringen

"Ik vertrek met mooie herinneringen en kan alleen maar dankbaar zijn voor de afgelopen jaren, die enorm belangrijk waren voor zowel mijzelf als mijn gezin. Ik wens Sevilla het beste."

De 28-jarige Ocampos kwam in Amsterdam in beeld, nadat de poging om Hakim Ziyech terug te halen mislukte.

Ocampos, tienvoudig Argentijns international, kwam eerder uit voor onder meer AC Milan, AS Monaco en Olympique Marseille. Hij hoopt zich bij Ajax in de kijker te spelen voor het WK in Qatar.

Feyenoord blijft actief en haalt Argentijn Bullaude naar Rotterdam

Feyenoord heeft de volgende nieuweling verwelkomd. Aanvallende middenvelder Ezequiel Bullaude komt over van de Argentijnse club Godoy Cruz en tekent een contract tot medio 2027 in Rotterdam.

Ezequiel Bullaude

'Bayer Leverkusen aast op Gosens'

Bayer Leverkusen hoopt kort voor het einde van de transferwindow Robin Gosens aan de selectie toe te voegen, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. De linksback van Internazionale, ex-speler van onder meer FC Dordrecht en Heracles Almelo, is onderwerp van een huurdeal, met optie tot koop.

Mitchel Bakker zou volgens Romano betrokken kunnen worden in de transfer. De Nederlandse linksback presteert dit seizoen wisselend bij Bayer Leverkusen en pakte afgelopen zaterdag tegen Mainz 05 nog twee gele kaarten. Daley Sinkgraven staat al langer op de nominatie om te vertrekken bij de Duitsers.

'Feyenoord werkt aan huur Olsson'

Feyenoord onderneemt volgens het Zweedse Sportbladet pogingen om Kristoffer Olsson op huurbasis over te nemen van Anderlecht. De 27-jarige middenvelder komt bij de Belgen momenteel weinig aan spelen toe en zou wel oren hebben naar een overgang.

Olsson heeft nog een contract tot de zomer van 2025 bij Anderlecht. Hij speelde tot nu toe 40 interlands voor Zweden.

Zirkzee voor 8,5 miljoen euro naar Bologna

Joshua Zirkzee verruilt Bayern München voor Bologna. De Italiaanse club, uitkomend in de Serie A, betaalt zo'n 8,5 miljoen euro voor de spits, die de afgelopen seizoenen werd verhuurd aan Parma en Anderlecht.

Bayern München heeft in de verbintenis laten opnemen dat het de 21-jarige Nederlander kan terugkopen. "Want hij heeft heel veel potentieel", vindt directeur Hasan Salihamidzic van de kampioen van Duitsland. "Joshua vindt het nu belangrijk dat hij veel gaat spelen. Daarom hebben we aan zijn verzoek voldaan en geven we toestemming voor een transfer naar Bologna."

Van den Berg naar Schalke 04

Sepp van den Berg komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor Schalke 04. De 20-jarige Nederlandse centrale verdediger komt over van Liverpool en moet bij de Duitsers het gat opvullen van de naar AC Milan vertrokken Malick Thiaw.

Van den Berg verruilde in 2019 PEC Zwolle voor Liverpool, maar daar brak hij tot dusver nog niet door. Eerder werd hij verhuurd aan Preston North End.

NEC huurt Belgische spits van Espanyol

NEC heeft zich versterkt met een spits. De club uit Nijmegen huurt de Belg Landry Dimata voor de rest van het seizoen van het Spaanse Espanyol.

NEC volgt de 24-jarige Dimata al jaren, zo vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Maar het leek lange tijd onmogelijk om hem naar Nijmegen te halen. Hij combineert snelheid met een goede balcontrole en is één van de beste koppers in de Spaanse La Liga. Een ernstige knieblessure speelde hem in het verleden parten, maar hij is nu klaar om zijn kwaliteiten te tonen bij NEC."

Dimata werd geboren in Congo en belandde op 16-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Standard Luik. Hij debuteerde bij KV Oostende als profvoetballer en speelde ook voor VfL Wolfsburg en Anderlecht..

Naci Ünüvar op huurbasis naar Trabzonspor

Ajax, Naci Ünüvar en Trabzonspor hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler aan de Turkse club. De verhuur is per direct en heeft een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2023. Het contract van de 19-jarige aanvaller bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2026.

Ünüvar doorliep vanaf 2011 de jeugdopleiding van Ajax. De rechtspoot speelde tot nog toe drie wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarnaast kwam hij 73 keer in actie voor Jong Ajax, waarin hij 24 doelpunten maakte.

Naci Ünüvar

Vitesse huurt Vidović van Bayern München

Gabriel Vidović speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. De 18-jarige Vidović, die inzetbaar is als offensieve middenvelder en aanvaller, komt over van Bayern München.

De Kroatische jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van FC Augsburg, waarna hij in 2016 werd opgepikt door Bayern. Daar tekende hij in februari van dit jaar een driejarig contract. Twee maanden later maakte Vidović zijn debuut in de Bundesliga. Vidović viel tot dusver vier keer in en tekende een week geleden voor een assist in de met 7-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen VfL Bochum.

Bij het tweede elftal van Bayern München II kwam Vidović in 33 duels tot 21 doelpunten en 10 assists.

Ajax en Manchester United bereiken akkoord over Antony Matheus dos Santos

Ajax en Manchester United hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Antony Matheus dos Santos. De transfer is nog onder voorbehoud van de medische keuring en de contractuele afhandeling van beide clubs met de speler. De vleugelaanvaller staat nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax kwam met de Engelse club een transfersom overeen van 95 miljoen euro. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar 100 miljoen euro.

Belgische spits Colassin op huurbasis naar Heerenveen

Spits Antoine Colassin speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen. De 21-jarige Belg komt over van Anderlecht. In de deal met de Belgische club is een optie tot koop opgenomen.

Colassin debuteerde begin 2020 voor Anderlecht en kwam in dat seizoen elf keer in actie. Vorig jaar kwam hij niet meer in de plannen bij de Belgische club voor en werd hij in de winterstop verhuurd aan Zulte Waregem. Na afloop van de competitie keerde hij terug naar Anderlecht om daar bij Onder 21 te spelen.

AZ laat verdediger Witry naar Bulgarije gaan

AZ heeft afscheid genomen van de Noorse verdediger Aslak Fonn Witry. De 26-jarige Witry, die vorig jaar overkwam van de Zweedse club Djurgardens IF, verhuist naar de Bulgaarse kampioen Ludogorets. Het contract van Witry in Alkmaar liep nog vier jaar door.

De Noor speelde vorig seizoen 28 wedstrijden in de eredivisie, waarin hij één doelpunt maakte.

AZ maakte ook bekend dat aanvaller Myron van Brederode definitief wordt overgeheveld naar de A-selectie. De 19-jarige vleugelspits heeft in de eerste weken van het seizoen een basisplaats afgedwongen.

De transfer van El Ghazi naar PSV 'ziet er goed uit'

Trainer Ruud van Nistelrooy gaf vanochtend op een persconferentie aan dat de komst van Anwar El Ghazi naar PSV dichtbij is. De aanvaller komt over van Aston Villa, waar zijn perspectief op speeltijd klein was geworden.

El Ghazi, eerder ook actief voor Ajax, Lille en Everton, zou PSV naar verluidt ongeveer 2.5 miljoen euro kosten.

'Ajax gaat voor Vlachodimos'

De geruchten ging al een tijdje, maar Ajax lijkt zijn pijlen nu echt op de Griekse doelman Oddyseas Vlachodimos te richten. De 28-jarige keeper speelt al jaren bij Benfica en staat bekend om zijn uitstekende reflexen.

Bij Ajax staan verder Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter nog als keepers onder contract.

Ook een spannende dag in Eindhoven: blijft Gakpo?

Niet alleen in Amsterdam is er er nog van alles gaande op transfergebied, ook in Eindhoven staat er nog een en ander te gebeuren. Belangrijkste vraag is natuurlijk: blijft Cody Gakpo bij PSV?

Gisteren kwam al naar buiten dat Southampton de linksbuiten graag zou willen hebben. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt vanochtend dat ook Leeds, Wolverhampton Wanderers en Everton geïnteresseerd zijn.

PSV vraagt naar verluidt zo'n vijftig miljoen euro voor Gakpo.

Cody Gakpo (PSV)

Ehizibue tekent bij Udinese

Kingsley Ehizibue (27) verruilt FC Köln voor de Serie A. De rechtsback, die opgroeide in Nederland en uitkomt voor het Nigeriaanse nationale elftal, speelde tussen 2014 en 2019 met PEC Zwolle in de eredivisie.

Bij Udinese treft hij met Bram Nuytinck nog een andere oud-eredivisionist.

Middenvelder El Messaoudi tekent voor een jaar bij FC Emmen

Middenvelder Ahmed El Messaoudi gaat bij FC Emmen voetballen. De 27-jarige El Messaoudi, die overkomt van Gaziantep FK uit Turkije, heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Drentse club, met een optie op een tweede seizoen.

De Marokkaanse Belg maakte in 2013 zijn debuut in het Belgische betaald voetbal bij Lierse SK. In het seizoen 2018-2019 kwam El Messaoudi op huurbasis uit voor Fortuna Sittard, waarna hij een transfer naar FC Groningen maakte. In totaal maakte hij in 51 duels in de Eredivisie tien doelpunten voor de Groningse club. Het afgelopen seizoen speelde de middenvelder in Turkije.

Ajax zet in op Argentijn Ocampos

Lucas Ocampos

Volgens De Telegraaf en Voetbal International is Ajax in de zoektocht naar een opvolger van Antony uitgekomen bij Lucas Ocampos. De Amsterdammers zouden reeds in gesprek zijn met zijn club Sevilla.

Ocampos (28) is een tienvoudig international van Argentinië en kan op beide flanken uit de voeten. Hij speelt inmiddels drie seizoenen voor Sevilla. Daarvoor was Ocampos actief bij onder meer Marseille en AC Milan.

Ajax zou ook interesse hebben in Florian Grillitsch. De Oostenrijker, die jaren bij Hoffenheim speelde, is transfervrij en op zoek naar een nieuwe club. Grillitsch is een controlerende middenvelder die uitblinkt in zijn passing en zal bij Ajax dienen als alternatief en eventuele opvolger van Edson Álvarez.

Andere sluitingsdag transfermarkt in Nederland

Het is voor eredivisieclubs een lastig gegeven: de transfermarkt eindigt in Nederland een dag eerder dan erbuiten. Hier gaat de boel morgen om klokslag 00.00 uur op slot, in Italië, Engeland, Spanje en Duitsland pas 24 uur later.

Dat betekent dat spelers uit het Nederlandse betaalde voetbal donderdag nog weggekocht kunnen worden, maar dat clubs dan geen vervanger meer aan mogen trekken.

De KNVB probeerde onlangs nog om de datum gelijk te trekken met de Franse, Duitse, Engelse en Italiaanse competities, maar daar zag de FIFA geen heil meer in.

FC Groningen trekt Duitse aanvaller Krüger aan

FC Groningen heeft de Duitse aanvaller Florian Krüger aangetrokken. De 23-jarige Krüger komt over van Arminia Bielefeld, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. De Duitser ondertekende bij Groningen een contract voor vier jaar, met een optie op nog een seizoen.

Krüger speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden op het hoogste niveau in Duitsland en scoorde één keer. In de jaren daarvoor kwam de aanvaller in de tweede Bundesliga uit voor FC Erzgebirge Aue. Hij speelde in de jeugd voor onder meer Schalke 04.

De transfermarkt in Nederland sluit woensdag om middernacht. Groningen wees de afgelopen weken al heel wat biedingen van buitenlandse clubs op de Noorse spits Jørgen Strand Larsen af.

Welkom!

Nog 2 dagen transfermarkt in Nederland: de transfermarkt sluit woensdag om middernacht. Wie gaat zich nog versterken? En wie moet er nog een speler verkopen?