liveblog
NOS VoetbalAangepast

Twente en PSV halen uit • Eindhovenaren koploper eredivisie

Vandaag twee inhaalwedstrijden in de eredivisie.

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond!

TWE-EXC | Wedstrijdverslag

FC Twente viert de 3-0

Twente herstelt zich met zege op Excelsior en staat voorlopig vijfde in eredivisie

FC Twente heeft zich enigszins hersteld van de nederlaag tegen FC Volendam van afgelopen weekend. In eigen huis werd woensdagavond Excelsior met 4-0 verslagen. Na vier speelrondes heeft Twente nu negen punten en zodoende bezet de club de vijfde plaats.

De Rotterdammers begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Al na vijftien seconden kon de Grolsch Veste juichen, nadat centrale verdediger Redouan El Yaakoubi knullig de bal had verspeeld aan Denilho Cleonise, die vervolgens scoorde.

Uitslagen en stand eredivisie

  • NOS
    Uitslagen speelronde 3 eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie per 31-8

TWE-EXC | 90+3' DOELPUNT FC TWENTE!

Cerny pikt de bal op en maakt zijn tweede van de wedstrijd. Meteen daarna is het afgelopen en wint Twente gemakkelijk met 4-0 van Excelsior.

TWE-EXC | 84' Zerrouki naar de kant

Nog altijd speler van FC Twente en dat lijkt ook na deze transferperiode zo te blijven. Ramiz Zerrouki gaat in ieder geval vijf minuten voor tijd naar de kant en krijgt flink applaus van het publiek.

TWE-EXC | 75' Kabbelen naar het einde

Deze wedstrijd lijkt wel gespeeld. Twente vindt het wel goed zo en Excelsior kan niet echt gevaarlijk worden. Nog een kwartiertje te gaan.

TWE-EXC | 62' DOELPUNT FC TWENTE!

De Grolsch Veste veert op want Wout Brama en Vaclav Cerny zijn binnen de lijnen gekomen. Vlak na zijn entree maakt Cerny de 3-0 voor Twente op aangeven van Smal. De Tukkers op rozen tegen Excelsior.

TWE-EXC | 46' Daar gaan we weer

De tweede helft loopt in Enschede. Kijken of Excelsior wat terug kan doen.

TWE-EXC | 45+5' Einde eerste helft

Twente leidt comfortabel in eigen huis tegen Excelsior in een wedstrijd die nog veel kanten op kan, maar waarin Twente wel losjes de touwtjes in handen heeft.

Ondertussen in Duitsland: Gravenberch maakt eerste voor Bayern

PSV-VOL | Gakpo en Van Nistelrooij over eventueel vertrek aanvaller

TWE-EXC | 26' Excelsior vecht terug

Geen aansluitingstreffer voor Excelsior. Couhaib Driouech lijkt fraai te scoren, maar de VAR constateert buitenspel. Na de hervatting redt Unnerstall knap om alsnog de 2-1 te voorkomen.

PSV-VOL | Wedstrijdverslag

Xavi Simons (r) viert zijn laatste treffer smaen met Sálvio

PSV werkt met uitblinkers Gakpo en Simons verder aan doelsaldo: 7-1 tegen Volendam

Met de door Engelse clubs begeerde Cody Gakpo gewoon nog in de basis heeft PSV in de eredivisie een simpele zege geboekt op FC Volendam. In Eindhoven werden de bezoekers getrakteerd op een 7-1 nederlaag.

Gakpo was de grote man met drie doelpunten, evenals Xavi Simons, die twee keer scoorde en een assist gaf.

TWE-EXC | 8' DOELPUNT FC TWENTE!

De VAR moet er even zijn plasje over doen, want Van Wolfswinkel zou buitenspel staan, maar de treffer van Tzolis staat. Twente al snel op 2-0.

TWE-EXC | 1' DOELPUNT FC TWENTE

Het is de avond van de vroege doelpunten. El Yaakoubi gaat na de aftrap vreselijk in de fout en Cleonise profiteert optimaal. Twente al na 14 seconden op voorsprong.

TWE-EXC | 1' Aftrap!

De bal rolt in Enschede!

TWE-EXC | Wat feitjes op een rij

- In de twintig vorige eredivisieduels tussen Twente en Excelsior, was Twente 12 keer de beste, de Rotterdammers wonnen vijf keer.

- Zowel Excelsior (1-6 tegen PSV) als Twente (1-0 tegen Volendam) verloor zondag zijn eerste competitieduel.

- Nathan Markelo (Excelsior) debuteerde in september 2020 namens FC Twente in de eredivisie. De verdediger speelde 13 duels voor de Tukkers.

- FC Twente begint met Max Bruns voor Robin Pröpper, Mathias Kjølø voor Daan Rots, Danilho Cleonise voor Sem Steijn en Manfred Utalde voor Michal Sadilek.

- Excelsior begint met Julian Baas voor Marouan Azarkan.

PSV-VOL | 90+2' Afgelopen

Einde wedstrijd in Eindhoven. PSV speelt met Volendam en wint met 7-1. Gakpo en Simons waren de belangrijkste mensen bij de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Wel zou het zomaar het laatste optreden van Gakpo kunnen zijn.

TWE-EXC | Opstelling Excelsior

De opstelling van Excelsior tegen FC Twente

TWE-EXC | Opstelling FC Twente; Zerrouki in de basis

Ramiz Zerrouki staat al enige tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar staat vanavond 'gewoon' in de basis bij FC Twente.

Opstelling FC Twente tegen Excelsior

PSV-VOL | 79' DOELPUNT PSV!

Het was al heel snel duidelijk dat er voor Volendam heel weinig te halen viel in Eindhoven. Al vanaf het begin van de wedstrijd was de thuisploeg oppermachtig en dat betaalt zich ook uit in de treffers. Bakayoko tekent voor de 7-1 tegen een onmachtig FC Volendam.

PSV-VOL | 67' DOELPUNT PSV!

Maar weer een doelpunt voor de thuisploeg. Weer is het Xavi Simons die scoort, op aangeven van Savio wipt Simons de bal over Stankovic heen.

PSV-VOL | Gakpo naar de kant

Hebben we de laatste acties gezien van Cody Gakpo in een PSV-shirt? De aanvaller is inmiddels vervangen door Savio.

PSV-VOL | 51' DOELPUNT PSV!

Het gaat heel hard in Eindhoven, Volendam wordt compleet overrompeld. Gakpo schiet en ziet de bal via Mirani in eigen doel belanden. 5-1 voor de thuisploeg.

PSV-VOL | 47' DOELPUNT PSV!

Weer is Simons belangrijk bij een snelle goal van PSV. Hij legt af op Teze die via een Volendam-been binnenschiet. PSV op 4-1.

PSV-VOL | 45+2' Rust

De eerste helft is afgelopen in Eindhoven. PSV is duidelijk de betere partij en heeft dan ook verdiend de leiding gepakt.

PSV-VOL | 40' DOELPUNT FC VOLENDAM!

PSV scoorde al drie keer, maar de mooiste is vooralsnog voor Henk Veerman. Hij troeft basisdebutant Branthwaithe af en schiet met de buitenkant van de voet fraai de 3-1 in de verre hoek.

PSV-VOL | 39' DOELPUNT PSV!

Is Gakpo bezig zijn afscheidscadeau aan Eindhoven te geven? Na een sterke dribbel schiet hij zijn tweede binnen voor de 3-0. PSV op rozen.

PSV-VOL | 26 'DOELPUNT PSV!

Til wordt gegrepen in de zestien en de bal gaat op de stip. Gakpo schiet vervolgens hard raak voor de 2-0.

PSV-VOL | Twee keer Til

Het is eigenlijk een wonder te noemen dat het nog maar 1-0 is in Eindhoven. Guus Til had in ieder geval al twee keer de kans om de score uit te breiden. Eerst komt hij oog in oog met keeper Stankovic, maar de Serviër redt knap. Even later staat de sluitpost weer in de weg bij een inzet van de middenvelder. Via de paal en de voet van de inlopende Simons gaat de bal achter.

PSV-VOL | 14' Doelpunt Gakpo gaat niet door

Simons en Gakpo breken uit, maar een doelpunt van laatstgenoemde gaat niet door omdat eerstgenoemde buitenspel bleek te staan.

PSV-VOL | PSV dringt aan

Geen moment lucht voor Volendam in de beginfase. PSV zet de ploeg van Jonk flink onder druk en heeft ook al wat kansen gehad. Als dit zo doorgaat is het een kwestie van tijd voordat PSV meer doelpunten gaat maken.

PSV-VOL | 1' DOELPUNT PSV!

Wat een start voor PSV! Na 20 seconden ligt de bal al in het netje. Til komt door via de rechterkant, geeft voor waarna Brian Plat de bal richting eigen doel glijdt. Keeper Stankovic redt nog wel, maar Xavi Simons schiet vervolgens simpel binnen.

1' Aftrap!

We zijn begonnen in Eindhoven, PSV heeft de bal in het spel gebracht.

Deadline Day: 81 miljoen voor Fofana • 'Ocampos op huurbasis toch naar Ajax'

In ons Deadline Day-blog alle laatste nieuwtjes rond transfers in binnen- en buitenland. Dat blog lees je hier.

Opstelling FC Volendam

Opstelling FC Volendam

Bij Volendam staat exponent van de jeugdopleiding Dean James voor het eerst in de basis.

PSV-FC Volendam: wat feitjes op een rij

- PSV en FC Volendam troffen elkaar 25 keer. De Eindhovenaren wonnen 20 maal, het werd vijf keer gelijk.

- Joey Veerman (PSV) debuteerde in 2016 namens zijn geboortedorp Volendam in het betaald voetbal.

- Volendam-trainer Wim Jonk speelde van 1995 tot 1998 voor PSV. Jonk kwam tot 89 wedstrijden en 20 doelpunten.

- PSV heeft na 3 duels al 15 treffers gemaakt met 7 verschillende spelers. Alle duels werden gewonnen. Volendam won zondag z'n eerste wedstrijd van het seizoen en heeft 4 punten uit drie wedstrijden.

Opstelling PSV, Gakpo 'gewoon' in de basis

Cody Gakpo zou zomaar nog een transfer kunnen maken vandaag of morgen. Desondanks staat de aanvaller 'gewoon' in de basis tegen FC Volendam. Jarrad Branthwaite maakt zijn basisdebuut bij de Eindhovenaren.

Opstelling PSV

Welkom!

Vanavond twee inhaalwedstrijden in de eredivisie. Omdat PSV en FC Twente Europese verplichtingen hadden, werden hun duels met FC Volendam en Excelsior uitgesteld naar vanavond.

PSV en FC Volendam trappen in Eindhoven om 18.45 uur af, Twente en Excelsior treffen elkaar in Enschede om 21.00 uur.