Twente herstelt zich met zege op Excelsior en staat voorlopig vijfde in eredivisie

Bekijk de samenvatting FC Twente - Excelsior

FC Twente heeft zich enigszins hersteld van de nederlaag tegen FC Volendam van afgelopen weekend. In eigen huis werd woensdagavond Excelsior met 4-0 verslagen. Na vier speelrondes heeft Twente nu negen punten en zodoende bezet de club de vijfde plaats.

De Rotterdammers begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Al na vijftien seconden kon de Grolsch Veste juichen, nadat centrale verdediger Redouan El Yaakoubi knullig de bal had verspeeld aan Denilho Cleonise, die vervolgens scoorde.

Binnen tien minuten verdubbelde FC Twente de score al. Op aangeven van Ricky van Wolfswinkel kon de Griek Christos Tzolis raakschieten.

Blijdschap bij Twente: 'Mooie uitslag na nederlaag in Volendam'

Excelsior kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, kreeg wat kansen en zag een doelpunt van Couhaib Driouech afgekeurd worden door de VAR, nadat het nipt buitenspel was geweest.

Rentree Brama

Na rust was er een stuk minder te beleven in Enschede. Het publiek kon klappen voor clubicoon Wout Brama, die na negen maanden blessureleed zijn rentree maakte. Niet veel later besliste invaller Vaclav Cerny het duel. Koud in het veld kon hij helemaal vrij binnenschieten.

Excelsior was vervolgens niet bij machte om de wedstrijd nog spannend te maken. In de blessuretijd was het opnieuw Cerny die het net vond en zo voor de eindstand zorgde.