liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Nedved filosofeert over Depay bij Juve • Transfer Lang ver weg

Dit is het transferblog van maandag 22 augustus. Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.

  • Manchester United zou niet alleen Antony, maar ook Gakpo willen kopen
  • Feyenoorder Fredrik Aursnes wordt gekeurd bij Benfica
  • De Rotterdammers hebben Hancko binnen
liveblog gesloten

'Gakpo is persoonlijk rond met Manchester United'

Cody Gakpo heeft wel oren naar een vertrek richting Manchester United, dat volgens PSV-wachter Marco Timmer van VI al een akkoord met de aanvaller heeft.

Timmer verwacht dat Manchester United aan het einde van de week, na de ontmoeting van PSV met Rangers, zaken wil gaan doen met PSV over de transfer van Gakpo.

Ook is er een verkennend gesprek geweest tussen Ajax en Hakim Ziyech, die bij Chelsea momenteel een reserverol bekleedt. Ziyech zou bij Ajax in beeld kunnen komen als Antony bij de club vertrekt.

Depay nadrukkelijk in belangstelling van Juventus

Memphis Depay

Memphis Depay staat nadrukkelijk in de belangstelling van Juventus. "Maar hij is niet onze enige optie", zei technisch directeur Pavel Nedved vlak voor de competitiewedstrijd tegen Sampdoria.

Depay mag vertrekken bij Barcelona. De spits wil zijn contract graag ontbinden, zodat hij transfervrij weg kan. "Hij kan samen met Dusan Vlahovic spelen of in plaats van Dusan", zei Nedved.

"Memphis kan ook goed met Moise Kean samenspelen, of op de flank spelen. Maar we kijken ook naar andere aanvallers. We kijken rustig naar de mogelijkheden die de transfermarkt te bieden heeft. We moeten alles voorzichtig evalueren."

De 28-jarige Depay tekende vorig jaar een tweejarig contract bij FC Barcelona, dat zich deze zomer versterkte met Robert Lewandowski.

Belg Boyata gaat eindelijk in België spelen

Dedryck Boyata in het shirt van België

Dedryck Boyata verruilt Hertha BSC voor Club Brugge. De 31-jarige verdediger wil zich bij zijn nieuwe club in de selectie van België voor het WK in Qatar spelen.

Boyata kon op weinig speeltijd meer rekenen bij de club uit Berlijn. De 31-voudig international voetbalde nog nooit in de hoogste Belgische voetbalklasse. Hij vertrok op 15-jarige leeftijd naar Manchester City en speelde later ook voor Bolton, FC Twente en Celtic.

Transfer Lang onwaarschijnlijk na enkelblessure

Noa Lang

Een zomerse transfer voor Noa Lang is ver weg. De Nederlander van Club Brugge verzwikte in de wedstrijd tegen KV Kortrijk zijn enkel en kan vier tot zes weken niet voetballen. Weg mogelijkheid om zich verder in de belangstelling te spelen voor een overgang naar een andere club.

Lang zei in juni dat hij klaar is voor een vertrek uit België. Er gingen geruchten over een overstap naar onder andere AC Milan, maar tot concrete interesse kwam het niet. De Italianen trokken vervolgens Langs teamgenoot Charles De Ketelaere aan.

De moeder van de pingelaar uit Capelle aan den IJssel zei tegen het Vlaamse dagblad Het Nieuwsblad dat haar zoon "gelukkig is en gerust nog een jaartje wil blijven. Hij zit niet met transferperikelen in z'n hoofd. Die knop heeft hij al omgedraaid."

Door de blessure mist Lang de eerste twee groepsduels van zijn club in de Champions League. Ook de interlands met Oranje op 22 en 25 september tegen Polen en België in de Nations League zijn geen zekerheid voor de vleugelaanvaller. Dat is de laatste interlandperiode voordat de voorbereiding op het WK in Qatar begint in november.

Vroege wissel laatste optreden Letschert bij AZ

Timo Letschert

De laatste minuten van Timo Letschert in het shirt van AZ waren niet hoogstaand. In september vorig jaar blunderde de laatste man opzichtig in het duel met FC Twente en haalde trainer Pascal Jansen hem na ruim twintig minuten naar de kant. Sindsdien kwam Letschert niet meer in actie voor de Alkmaarders. AZ laat nu weten het contract van de 29-jarige verdediger "in onderling overleg" te hebben ontbonden.

Letschert zou na die befaamde wissel tegen Twente het stadion vroegtijdig hebben verlaten, kreeg een schorsing van de club en was zijn basisplaats kwijt. Sinds eind november zat hij niet meer bij de selectie. Nu kan Letschert, die in 2020 overkwam van Hamburger SV, transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

De reactie van AZ-trainer Pascal Janssen na de fouten van Letschert in het duel met Twente vorig seizoen was niet mild:

AZ-trainer Jansen kan geblunder Letschert niet aanzien: 'Onacceptabel'

Krijgt Ten Hag nog een nieuwe keeper?

"Manchester United will Eintracht-Topstar holen!", kopt de Duitse krant Bild vanmiddag met grote letters. Oftewel: Manchester United wil een grote ster van Eintracht Frankfurt vastleggen.

Wie een stukje verder leest, leert dat het gaat om doelman Kevin Trapp. De 32-jarige Duitser heeft bij de Europa League-winnaar nog een contract tot 2024, maar zou United-coach Erik ten Hag een extra optie onder de lat moeten bieden.

De Spanjaard David de Gea, die al bijna 500 wedstrijden voor Manchester United keepte, blunderde tijdens het verloren uitduel met Brentford opzichtig.

Frankfurt-keeper Kevin Trapp

Cambuur wil Hoedemakers niet kwijt

SC Cambuur heeft de interesse van FC Utrecht in Mees Hoedemakers afgewimpeld. De club uit de Domstad meldde zich afgelopen weekend voor de 24-jarige middenvelder, maar kreeg nul op het rekest.

"Ons standpunt is dat we hem niet willen verkopen. Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken", zegt Cambuur-directeur Foeke Booy tegen Voetbal International.

Hoedemakers scoorde afgelopen zaterdag nog twee keer in het met 4-1 gewonnen uitduel met Fortuna Sittard.

Geen nieuws over Bangura

Rond Alex Bangura is het momenteel rustig. De 23-jarige linksback van Cambuur stond eerder deze zomer in de belangstelling van Feyenoord, maar een vertrek uit Leeuwarden is momenteel niet aanstaande.

Mees Hoedemakers

Vertrekt Toornstra naar FC Utrecht?

Toornstra

Volgens het Algemeen Dagblad overweegt Jens Toornstra een transfer naar FC Utrecht, de club waar hij tussen januari 2013 en augustus 2014 ook al actief was.

Bij Feyenoord is zijn perspectief er deze transferperiode niet rooskleuriger op geworden. Toornstra zag een aantal middenvelders vertrekken, maar zag met Quinten Timber en Sebastian Szymanski ook twee beoogde basisspelers voor het middenrif komen.

Bovendien zouden de Rotterdammers ook dicht bij de komst van de Argentijnse middenvelder Ezequiel Bullaude. Toornstra speelde tot nu toe 313 wedstrijden voor Feyenoord.

Casemiro pinkt traantje weg bij afscheid Real

Casemiro hield het niet droog tijdens zijn afscheid van Real Madrid. De Braziliaan speelde sinds 2013 voor de Koninklijke en won er viermaal de Champions League.

Casemiro vertrekt naar het Manchester United van Erik ten Hag.

'AZ lijkt Hatzidiakos kwijt te raken aan Bologna'

AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos is volgens het Algemeen Dagblad onderweg naar Bologna. De 25-jarige Griek zag met Zinho Vanheusden een concurrent voor zijn plek in het centrum van de verdediging komen.

Bij Bologna komt Hatzidiakos met Mitchell Dijks, Densio Kasius en Jerdy Schouten drie Nederlanders tegen.

Bertrand Traoré op huurbasis naar Turkije

Bertrand Traoré, oud-speler van Vitesse en Ajax, verruilt Aston Villa op huurbasis voor Istanbul Başakşehir. De Burkinees miste een groot deel van het vorige seizoen door een zware blessure.

In juli hengelde Istanbul Başakşehir met Mesut Özil al een andere bekende speler binnen.

Feyenoord heeft weer beet: Hancko gepresenteerd

Feyenoord kan een heel elftal aan zomeraanwinsten opstellen en er dan nog twee inbrengen als wissel. Met de Slowaak Dávid Hancko hebben de Rotterdammers de dertiende nieuwe speler van de zomer binnen.

De 24-jarige Hancko stond al een tijdje op het uitgebreide verlanglijstje van Feyenoord. Hij komt over van Sparta Praag en is de vervanger van Marcos Senesi, die naar het Engelse Bournemouth is vertrokken.

Aursnes doorloopt vandaag medische keuring bij Benfica

Fredrik Aursnes wordt vandaag medisch gekeurd bij zijn aanstaande werkgever Benfica. De controlerende middenvelder levert Feyenoord naar verluidt zo'n 15 miljoen euro op. De Rotterdammers betaalden een jaar geleden slechts 450.000 euro voor Aursnes aan Molde FK en maken zodoende dikke winst.

Trainer Arne Slot vertelde zondag dat er al afscheid was genomen.

Slot ziet Aursnes naar Benfica vertrekken: 'Vanochtend afscheid genomen'

Ten Hag wil enorme dubbelslag slaan in eredivisie

Ajax-trainer Alfred Schreuder sprak voor het uitduel met Sparta zijn bedenkingen uit over een vertrek van Antony. Hij ziet de Braziliaan na de uitgaande transfer van een stuk of zes andere basisspelers liever niet naar Manchester United gaan.

Of de Ajax-directie daar ook bij een verhoogd bod van de Engelsen hetzelfde over denkt is natuurlijk de vraag. Antony zelf was gister tegen Sparta afwezig.

Ten Hag wil ook Gakpo

Lang leek Cody Gakpo voor United een goedkoper alternatief te zijn voor Antony. Inmiddels lijkt Ten Hag beide vleugelspelers aan te willen trekken. Volgens Rik Elfrink zijn de Noord-Engelsen er persoonlijk al ('een soort van') uit met Gakpo. PSV zou ruim vijftig miljoen euro willen vangen voor de international van Oranje.