NOS Voetbal

Weer een spelerspresentatie in Rotterdam-Zuid: Feyenoord heeft Hancko binnen

Feyenoord kan een heel elftal aan zomeraanwinsten opstellen en er dan nog twee inbrengen als wissel ook. Met de Slowaak Dávid Hancko hebben de Rotterdammers de dertiende nieuwe speler van deze transferperiode binnen.

De 24-jarige Hancko stond al een tijdje op het uitgebreide verlanglijstje van Feyenoord. Hij komt over van Sparta Praag en is de vervanger van Marcos Senesi, die naar het Engelse Bournemouth is vertrokken.

Hancko kwam 22 keer in actie als international en stond tijdens de afgelopen WK-kwalificatie bijna altijd in de basis bij Slowakije. Voor Sparta Praag, dat hem eerder overnam van Fiorentina, speelde hij meer dan honderd duels.

Op de website van Feyenoord zegt Hancko dat hij per direct inzetbaar is bij zijn nieuwe club. "Ik heb de hele voorbereiding en eerste wedstrijden nog met Sparta Praag meegedaan, dus ben fit en ik kijk ernaar uit om snel aan te sluiten. Ik hoop het team met mijn kwaliteiten zo veel mogelijk te kunnen helpen."

De Rotterdammers betalen naar verluidt zes miljoen euro voor de linksbenige verdediger. Dat bedrag kan nog oplopen tot acht miljoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl