Fredrik Aursnes krijgt instructies van Feyenoord-trainer Arne Slot
NOS Voetbal

Feyenoord raakt Aursnes kwijt aan Benfica: 'Vanochtend al afscheid genomen'

Feyenoord raakt Fredrik Aursnes kwijt aan Benfica. De Noor kreeg toestemming van de Rotterdamse club om zijn transfer naar Portugal af te ronden en ontbrak daarom zondag in het duel met RKC Waalwijk.

"Gister voor het slapen gaan wist ik nog niet of hij mee zou doen", zei Feyenoord-trainer Slot na het duel met RKC Waalwijk (0-1 winst).

Afscheid

Toen Slot wakker werd, hoorde de trainer echter dat een transfer naar Benfica, gecoacht door ex-PSV-coach Roger Schmidt, aanstaande is. "Het is onrustig, maar het is de realiteit van dit moment", stelde Slot.

"Vanochtend hebben we afscheid genomen van Fredrik en moest ik me aan andere jongens voorstellen, zei ik vandaag quasi-grappig."

Slot ziet Aursnes naar Benfica vertrekken: 'Vanochtend afscheid genomen'

Feyenoord ontvangt naar verluidt 15 miljoen euro voor de 26-jarige Noorse middenvelder, die een jaar geleden voor 450.000 euro overkwam van Molde FK. Eerder deze transferperiode verkocht Feyenoord al Luis Sinisterra (25 miljoen euro), Marcos Senesi (15 miljoen), Tyrell Malacia (15 miljoen) en Bryan Linssen (1,3 miljoen).

"Voor de club is het fantastisch dat we zoveel geld verdienen in deze transferwindow", aldus Slot. "De afgelopen vijf jaar is er nooit een speler verkocht voor veel geld, dus de noodzaak is er ook. De realiteit is dat het moet. We hebben als club ook al heel goede spelers weten vast te leggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl