liveblog
NOS VoetbalAangepast

AZ verliest bij Dundee United • Superieur FC Twente wint in Belgrado

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

We sluiten het liveblog af voor vanavond. Vrijdag begint onder meer de eredivisie en dan zijn we natuurlijk terug. Welterusten!

Zerrouki: 'Goed resultaat na goede eerste helft en een slechte tweede helft'

Zerrouki: 'Goed resultaat na goede eerste helft en een slechte tweede helft'

CUK-TWE | Vertrekt Zerrouki naar Feyenoord? 'Ik zou de stap graag maken'

Vertrekt Zerrouki naar Feyenoord? 'Ik zou de stap graag maken'

DUN-AZ | Wedstrijdverslag

DUN-AZ | AFGELOPEN!

Werk aan de winkel voor AZ, dat verliest bij Dundee United. Volgende week in Alkmaar zal de formatie van Pascal Jansen een ander gezicht moeten laten zien, anders eindigt het Europese avontuur vroegtijdig.

Dundee United - AZ 1-0

DUN-AZ | 87' Pavlidis test Birighitti

Pavlidis zet Birighitti aan het werk en schiet even later voorlangs. De Griekse spits is tot twee keer toe dreigend, maar AZ scoort niet.

Dundee United - AZ 1-0

DUN-AZ | 77' Martins Indi dicht bij gelijkmaker

Beste moment van AZ in de tweede helft. Bruno Martins Indi krijgt de bal iets buiten de zestien voor zijn voeten, haalt uit, maar ziet Edwards de bal uit de doelmond wegkoppen.

Dundee United - AZ 1-0

DUN-AZ | 61' GOAL DUNDEE UNITED!

AZ moet in de achtervolging, want Dundee United neemt de leiding. Doelman Verhulst is kansloos op een gekruld schot van Middleton.

Dundee United - AZ 1-0

DUN-AZ | 58' Pavlidis probeert het

Pavlidis krijgt een schietkans, probeert het vanuit een lastige hoek en dwingt Birighitti tot een redding. AZ heeft recht op een corner, maar krijgt die niet.

Dundee United - AZ 0-0

DUN-AZ | 46' Tweede helft onderweg

We zijn gestart aan de tweede helft van het duel. AZ nog ongewijzigd, maar dat zal gaandeweg ongetwijfeld veranderen.

Dundee United - AZ 0-0

CUK-TWE | Wedstrijdverslag

CUK-TWE | AFGELOPEN!

Na een wat mindere tweede helft, met een tegengoal, zegeviert Twente toch soeverein. De return van volgende week mag geen problemen opleveren en dan wacht Fiorentina in de play-offs.

FK Cukaricki - FC Twente 1-3

DUN-AZ | RUST!

Het is rust in Dundee, waar AZ nog geen gaatje heeft kunnen vinden in de defensie van de stugge thuisploeg. De Alkmaarders begonnen goed aan het duel, maar zakten daarna wat weg.

Dundee United - AZ 0-0

DUN-AZ | De basiself van AZ

DUN-AZ | 36' Kopkans Lahdo

Aardige aanval van AZ en die resulteert in een kopkans voor Lahdo, maar zijn inzet is te zwak om doelman Birighitti (ex-NAC) in verlegenheid te brengen.

Dundee United - AZ 0-0

DUN-AZ | 20' AZ nog niet dominant

Twintig minuten onderweg in Dundee en nog geen echt grote kansen voor beide ploegen. AZ komt nauwelijks in de problemen, maar kan zelf nog weinig uitrichten. Doelman Hobie Verhulst moest net wel handelend optreden bij een inzet van Sibbald.

Dundee United - AZ 0-0

CUK-TWE | 59' GOAL CUKARICKI!

Een beetje laks Twente moet dan toch een treffer slikken. Stefan Kovac schiet met links de bal tegen de touwen. Verder mag Twente het echt niet laten komen.

FK Cukaricki - FC Twente 1-3

CUK-TWE | 50' Adzic stuit op Unnerstall

Daar komt Twente goed weg bij een mogelijkheid voor uitgerekend Adzic. Gelukkig hebben de Tukkers met doelman Unnerstall een rots in de branding. De Duitser voorkomt met een redding de 1-3.

FK Cukaricki - FC Twente 0-3

CUK-TWE | 46' Begin tweede helft

Twente is zonder wijzigingen aan de tweede helft gestart. Bij Cukaricki drie wissels. Opvallendste naam is die van Luka Adzic, vorig seizoen nog in dienst van PEC Zwolle.

FK Cukaricki - FC Twente 0-3

DUN-AZ | 1' AFTRAP!

Ook AZ is begonnen aan zijn duel in de derde voorronde van de Conference League. In Dundee zorgen de Schotse fans voor een mooie sfeer.

Dundee United - AZ 0-0

Ex-PSV'er Zahavi maakt meteen indruk bij zijn terugkeer bij Maccabi Tel Aviv

CUK-TWE | 45' Bijna een treffer voor Cukaricki

Toch nog een grote kans voor Cukaricki op slag van rust. Unnerstall voorkomt een treffer van Srdan Mijailovic. Kort daarna is het rust.

FK Cukaricki - FC Twente 0-3

CUK-TWE | 43' GOAL FC TWENTE!

Twente maakt korte metten met de nummer drie van Servië. Ditmaal passeert Joshua Brenet keeper Micovic: 0-3. De return van volgende week lijkt nu al een formaliteit.

FK Cukaricki - FC Twente 0-3

Joshua Brenet

CUK-TWE | 30' GOAL FC TWENTE!

Ja, en dan is daar meteen de 2-0 voor Twente. Virgil Misidjan legt de bal terug op Michel Vlap en hij laat de Tukkers voor de tweede keer juichen. Twente op rozen.

FK Cukaricki - FC Twente 0-2

CUK-TWE | 30' Twente controleert

Twente wankelde heel even na de openingstreffer van Rots, maar herstelde zich vrij snel. De ploeg van Ron Jans controleert het duel en zoekt naar een nieuwe opening in de defensie van Cukaricki.

FK Cukaricki - FC Twente 0-1

Voormalig Feyenoorder Guidetti namens AIK trefzeker in de Conference League

CUK-TWE | 8' GOAL FC TWENTE!

Daar is de 1-0 voor Twente tegen Cukaricki. Daan Rots kopt op aangeven van Virgil Misidjan raak. Kort daarvoor stichtte Gijs Smal gevaar met een vrije trap.

FK Cukaricki - FC Twente 0-1

CUK-TWE | 1' Kans voor Van Wolfswinkel

Daar is al bijna de 1-0 voor Twente! Ricky van Wolfswinkel krijgt na pak 'm beet 30 seconden al een enorme kans, maar stuit op keeper Micovic.

FK Cukaricki - FC Twente 0-0

CUK-TWE | 1' AFTRAP!

We zijn begonnen in Belgrado. Kan Twente in Servië de basis leggen voor een goede uitgangspositie voor de return van volgende week? We gaan het zien.

FK Cukaricki - FC Twente 0-0

Praktisch vergeten prof in Nederland, maar eeuwige legende van Dundee United

Guido van de Kamp met de Scottish Cup in 1994

In Nederland is Guido van de Kamp de man die regelt dat er afvalcontainers op bouwterreinen komen te staan. In Schotland is hij tot op de dag van vandaag een held bij voetbalclub Dundee United, donderdag tegenstander van AZ.

En soms krijgt hij ineens een telefoontje, dat hem vanuit Noord-Brabant weer terugvoert naar die wondere wereld. Zoals nu.

Van de Kamp (58) was in Nederland reservekeeper bij FC Den Bosch en NEC, tot hij via een gelukje in Schotland belandde en onderdeel werd van een legendarisch elftal. "We haalden voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de bekerfinale. De vorige werden allemaal verloren door Dundee United, maar van deze dag is me alles bijgebleven."

AZ vermaakt zich in Dundee

FC Twente maakt zich op voor voorronde Conference League: 'Je mist de entourage'

FC Twente maakt zich op voor voorronde Conference League: 'Je mist de entourage'

Ondertussen op Cyprus

Ook in de Europa League worden er kwalificatiewedstrijden gespeeld, met her en der landgenoten op de velden. Zo ook in het Cypriotische Larnaca, waar Queensy Menig namens Partizan Belgrado heeft gescoord.

Het piepkleine FK Cukaricki ging bijna failliet op een schuld van 10 miljoen

Het stadion Partizan in Belgrado waar het voor FC Twente moet gebeuren

Het is een piepkleine voetbalclub met een piepklein stadion. Een club die tien jaar geleden aan de rand van de afgrond stond. En toch is Cukaricki nu, na de internationaal gevestigde namen van Rode Ster en Partizan, de derde club van Servië. Vanavond neemt de club het in de derde voorronde van de Conference League op tegen FC Twente.

Het stadionnetje ligt op een heuvel in een van de buitenwijken van de Servische hoofdstad Belgrado, Banovo Brdo. Vandaar dat ze zichzelf met enige trots Brdjani noemen: Hooglanders. Ondanks die heldhaftig klinkende naam moeten ze hun Europese wedstrijden in het veel grotere stadion van Partizan Belgrado spelen.

Welkom!

FC Twente en AZ beginnen vanavond aan hun eerste duel in de derde voorronde van de Conference League. De Tukkers gaan op bezoek bij het onbekende FK Cukaricki in Belgrado, terwijl de Alkmaarders zijn afgereisd naar Schotland voor een confrontatie met Dundee United. Volgende week zijn de returns.

Als Twente de Serviërs uit weet te schakelen, dan wacht in de play-offs een ontmoeting met Fiorentina. AZ speelt bij uitschakeling van Dundee United tegen het Letse Riga FC of het Portugese Gil Vicente.

Volg alle ontwikkelingen van vanavond in ons liveblog!