liveblog
NOS VoetbalAangepast

Niet zo'n spektakelstuk als dinsdag, maar Liverpool mag al dromen van Parijs

liveblog gesloten

Tot morgen!

En dan houden we ermee op hier in Liverpool. Tot morgen in de Europa League en Conference League!

Feyenoord-Olympique Marseille wordt 'wedstrijd van hoog niveau'

De eerste wedstrijden in de halve finales van de Champions League zitten erop. Morgen dalen we af naar het tweede en derde Europese niveau, met de halve finales in de Europa League en de Conference League.

In de Europa League staan West Ham United-Eintracht Frankfurt en RB Leipzig-Rangers FC op het programma. In de Conference League gaat het om Leicester City-AS Roma en natuurlijk Feyenoord-Olympique Marseille.

Volgens Marseille-trainer Jorge Samaoli belooft het duel in De Kuip "een wedstrijd van hoog niveau" te worden, dus dat belooft wat.

Olympique Marseille-coach Sampaoli: 'Duel met Feyenoord wordt van hoog niveau'

LIV-VIL | Afgelopen: Liverpool wint

Het is afgelopen op Anfield: Liverpool boekt een verdiende 2-0 zege op Villarreal en heeft hele goede papieren op het bereiken van de Champions League-finale. Het zou de tiende zijn voor Liverpool.

Liverpool viert feest

LIV-VIL | 87' Geen vuiltje aan de lucht

De laatste minuten lopen en Liverpool speelt de wedstrijd op het gemakje uit. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor de Engelsen.

De statistieken vertellen ons dat Villarreal geen enkel schot op doel heeft afgeleverd. Dat zegt wel genoeg.

Liverpool-Villarreal 2-0

LIV-VIL | 78' Weinig hoop voor Villarreal

Nog een klein kwartier te spelen op Anfield. Het zou voor Villarreal goed zijn als de ploeg erin slaagt nog een tegentreffer te maken, maar vooralsnog zit dat er niet in. De Spanjaarden komen er, zeker sinds de rust, eigenlijk niet meer aan te pas.

Aan de andere kant is Liverpool geregeld dreigend, maar de score is nog niet opgevoerd.

Beide ploegen hebben al flink gewisseld. Bij Liverpool zijn onder anderen Mané en aanvoerder Henderson naar de kant gegaan. Daardoor draagt Van Dijk nu de aanvoerdersband.

Liverpool-Villarreal 2-0

Ondertussen in Italië: blunder Inter-doelman brengt titelkansen aan het wankelen

Terwijl de meeste ogen in de voetbalwereld woensdagavond vanwege de Champions League waren gericht op de stad Liverpool, vergooide Internazionale in Bologna de koppositie in de Serie A. Door een 2-1 nederlaag in de inhaalwedstrijd tegen de nummer dertien in Italië blijft de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries tweede in Italië, twee punten achter AC Milan.

De beslissende goal kwam voort uit een enorme blunder van doelman Andrei Radu.

Stand in Italië

LIV-VIL | 67' Liverpool op toeren

Met de 2-0 op zak loopt het allemaal stukken beter met Liverpool. De mannen van Klopp lijken los, Villarreal is het even kwijt en de 3-0 hangt in de lucht.

We zagen daarop al een paar kansen, onder meer eentje van Van Dijk. Maar zijn schot werd gekeerd door keeper Rulli.

Liverpool-Villarreal 2-0

LIV-VIL | 55' DOELPUNT LIVERPOOL

En dan gaat het ineens snel op Anfield. Mané maakt er 2-0 van tegen Villarreal.

Na een fraaie combinatie met Salah krijgt Mané, nét niet in buitenspelpositie, een niet te missen kans die hij dan ook niet mist.

Het is de veertiende treffer van Mané in de knock-outfase van de Champions League. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Didier Drogba, de Afrikaanse Champions League-topscorer.

Liverpool-Villarreal 2-0

Mohamed Salah laat weten wie er verantwoordelijk was voor de assist bij de goal van Sadio Mané

LIV-VIL | 53' DOELPUNT LIVERPOOL

Aanvoerder Henderson breekt de ban en zet Liverpool met het nodige geluk op 1-0 tegen het stugge Villarreal.

Henderson zet voor vanaf rechts en via Estupiñán zeilt de bal ongelukkig over doelman Rulli het doel in. Rulli raakt de bal ook nog aan en krijgt de treffer ook op zijn naam.

Liverpool-Villarreal 1-0

Jordan Henderson jubelt na de openingstreffer tegen Villarreal

LIV-VIL | 50' Van Dijk buitenspel, goal afgekeurd

Gejuich op Anfield als Fabinho de bal binnenwerkt, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Terecht, zo blijkt uit de herhaling. Van Dijk, die doorkopte op Fabinho, deed dat vanuit buitenspelpositie.

Even later is er een kopkans voor Díaz, maar de Colombiaan kopt te zacht en recht op de doelman af.

Liverpool-Villarreal 0-0

LIV-VIL | Tweede helft op Anfield

De tweede helft van Liverpool-Villarreal is begonnen, zonder wissels.

Meteen is er even opwinding als Pau Torres iets te enthousiast terugkopt op zijn doelman, maar Rulli kan de bal alsnog vangen.

Even later is er de tweede gele kaart van het duel: Estupiñán is de ontvanger na vasthouden van Salah.

Ondertussen in Italië: problemen voor Inter

Het in de ogen van Internazionale verkeerde deel van Milaan juicht, want Bologna komt op een 2-1 voorsprong in de inhaalwedstrijd. Een verschrikkelijke blunder van doelman Radu - hij schiet de bal na een terugspeelbal bijna zelf in zijn eigen doel - leidt tot een treffer van Sansone. Nog tien minuten te spelen in Bologna.

Koploper AC Milan heeft in de Serie A twee punten voorsprong op Inter.

LIV-VIL | Rust op Anfield

Liverpool en Villarreal zoeken na een doelpuntloze eerste helft de kleedkamers op. De Spanjaarden weten de Engelsen tot nu toe in bedwang te houden.

Arnaut Danjuma in duel met Trent Alexander-Arnold

LIV-VIL | 40' Thiago op de paal

Na veertig minuten spelen zien we de grootste kans voor Liverpool tot nu toe: Thiago haalt snoeihard uit van heel ver en de bal belandt op de paal.

Liverpool-Villarreal 0-0

LIV-VIL | 34' Geel Van Dijk, kansen Liverpool

Het beeld blijft hetzelfde: Liverpool doet zijn best om een gaatje in de Spaanse muur te vinden, maar komt nog niet verder dan halve kansjes. Zo was er hard afstandsschot van Robertson, dat door keeper Rulli met de nodige moeite werd weggebokst.

Villarreal dreigt vervolgens met een snelle tegenstoot te komen, maar die gaat niet door omdat Van Dijk een stevige beuk uitdeelt aan Chukwueze. De Nederlander krijgt daarvoor de gele kaart.

We zitten wel in een fase dat de kansjes van Liverpool zich opstapelen, met net weer twee schietpogingen van Salah.

Liverpool-Villarreal 0-0

LIV-VIL | 21' Nog geen spektakelstuk

Het schouwspel in Liverpool is zeker (nog) niet zo'n spektakelstuk als de halve finale van gisteren, en dat lijkt ook de bedoeling van Villarreal. De Spanjaarden staan compact, verdedigen en vertragen en proberen het Liverpool zo moeilijk mogelijk te maken. En dat lukt vooralsnog prima.

Wel was er net het derde kansje voor Liverpool: Henderson haalt verrassend uit vanuit een moeilijke hoek aan de linkerkant, maar mist. Even later lost Salah een schot af, dat ruim over de kruising suist.

Liverpool-Villarreal 0-0

Virgil van Dijk is ontevreden

LIV-VIL | 12' Nederlanders in actie

Na tien minuten zagen we onze landgenoten voor het eerst in actie. Danjuma ging ervandoor over rechts, zijn voorzet wordt weggewerkt door Van Dijk. Bovendien werd er met de vlag gewapperd wegens buitenspel.

Mocht er vandaag op Koningsdag een Nederlander in de Champions League scoren, dan is dat voor het eerst. In 2008 scoorde Babel wel al eens op Koninginnedag, namens Liverpool in de halve finale tegen Chelsea.

Even later zien we kans nummer twee voor Liverpool: Mané kan vrij voor het doel koppen, maar kopt naast.

Liverpool-Villarreal 0-0

LIV-VIL | 7' Rustige openingsfase

De wedstrijd op het sfeervolle Anfield komt rustig op gang, met veel balbezit voor Liverpool maar nog geen belangwekkende momenten.

Dit gezegd hebbende zien we meteen de eerste kans voor de thuisploeg: uit een corner komt de bal voor de voeten van Mané, maar wordt tijdig weggewerkt door de Spaanse defensie.

Liverpool-Villarreal 0-0

Ibrahima Konaté in duel met Francis Coquelin

LIV-VIL | Aftrap op Anfield

De bal rolt op Anfield voor de tweede halve finale van de Champions League tussen Liverpool en Villarreal.

Ondertussen in Italië: Inter kan weer aan kop komen

In de Serie A worden vandaag drie inhaalwedstrijden gespeeld, dat kan gewoon op een Champions League-avond. Met als belangrijkste duel: Bologna-Internazionale. De aftrap was om 20.15 uur.

De ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij neemt bij een zege de koppositie in de Serie A weer over van AC Milan. Het verschil tussen beide Milanese grootmachten is momenteel twee punten.

En het ziet er vooralsnog goed uit voor Inter, want na drie minuten stond het al 1-0 door een goal van Ivan Perisic.

Ivan Perisic juicht na zijn snelle goal in Bologna

Spelersbus Liverpool enthousiast onthaald

  • AFP
    De spelersbus van Liverpool arriveert bij Anfield
  • Reuters
    En daar kwam het nodige vuurwerk bij kijken
  • Reuters
    De fans staan in de rij voor het stadion

Opstellingen Liverpool en Villarreal

De opstellingen van beide elftallen in deze halve finale kennen geen verrassingen. Dat betekent dat er op Koningsdag twee Oranje-internationals in de halve finale van de Champions League staan: Virgil van Dijk en Arnaut Danjuma.

Spijtig voor Villarreal is het ontbreken van de geblesseerde Gerard Moreno.

Liverpool-coach Klop vol lof over Villarreal, Emery mist verrassingsfactor

Terug naar vanavond nu, de halve finale tussen Liverpool en Villarreal. Op de persconferentie van gisteren was Liverpool-coach Jürgen Klopp vol lof over de Spaanse tegenstander, die dit seizoen al clubs als Juventus en Bayern München deed struikelen.

Zijn Villarreal-collega Unai Emery gaf toe dat zijn club de verrassingsfactor - zo die er al was na het winnen van de Europa League vorig seizoen - nu wel kwijt is.

Liverpool-coach Klop vol lof over Villarreal, Emery mist verrassingsfactor

Slot verwacht koel Feyenoord in hete Kuip in halve finale Conference League

Morgen worden de halve finales in de Europa League en de Conference League gespeeld. Met in Nederland natuurlijk speciale aandacht voor Feyenoord, dat in De Kuip Olympique Marseille ontvangt.

Feyenoord is ondanks de opgepompte sfeer van plan het hoofd koel te houden, vertelde trainer Arne Slot op de persconferentie. "Als je ons volgt, zie je dat we al ongeveer 45 wedstrijden hetzelfde doen. Het is belangrijk dat we dit morgen ook weer laten zien."

Er was goed nieuws met betrekking tot Marcos Senesi en Guus Til, die de groepstraining dinsdag weer hebben hervat. "Als het om basisspelers gaat, die dit seizoen belangrijk zijn geweest, is het altijd prettig als ze erbij zijn", zei Slot, die niet kan beschikken over de al langer geblesseerde doelman Justin Bijlow en middenvelder Jens Toornstra.

PSV-trainer Schmidt volgend seizoen aan de slag bij Benfica

Roger Schmidt wordt de nieuwe trainer van Benfica. De Portugese club maakt melding van een principe-akkoord met de Duitse oefenmeester van PSV.

De 55-jarige Schmidt stond twee jaar voor de groep in Eindhoven. Zijn grootste succes boekte hij met het winnen van de KNVB-beker, anderhalve week geleden. In februari had hij al aangegeven dat het huidige seizoen zijn laatste zou zijn bij PSV.

Roger Schmidt

De krankzinnige show die spot met alle wetten in het internationale topvoetbal

Verscheur het tactiekhandboek, schop het whiteboard omver, gooi de laptop met de data-analyses weg en geef ons hier alsjeblieft meer van. Dat is de grote wens van de Engelse krant The Sun, die jubelend was in zijn commentaar daags na Manchester City-Real Madrid (4-3).

De halve finale spotte met alle wetten van het internationale topvoetbal, zeker in het stadium van de Champions League waarin het echt om de knikkers gaat. De Spaanse krant La Vanguardia verbaasde zich erover dat Real Madrid nog leeft, na de storm van City-aanvallen. Meest geroemde speler was Karim Benzema, nota bene van de verliezende partij.

Guardiola na spektakelstuk: 'Een goede test voor ons karakter als team'

Welkom bij de Champions League!

Wat een voetbalfeest was het gisteravond bij de eerste halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Real Madrid. Zou het weer zo'n avond worden? We merken het vanzelf wel: om 21.00 uur is de aftrap van Liverpool-Villarreal.

De wedstrijd is bij de NOS live te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. In het late Journaal, omstreeks 23.45 uur op NPO 1, is een samenvatting te zien. En we houden je natuurlijk overal van op de hoogte via dit liveblog.