AFP
NOS Voetbal

Slot verwacht koel Feyenoord in hete Kuip en bewierookt Guardiola

Een Europese halve finale en een tegenstander van naam in een stijf uitverkochte Kuip. Feyenoord is ondanks de opgepompte sfeer richting de eerste van twee confrontaties met Olympique Marseille van plan het hoofd koel te houden.

"Als je ons volgt, zie je dat we al ongeveer 45 wedstrijden hetzelfde doen. Het is belangrijk dat we dit donderdag ook weer laten zien", verwacht trainer Arne Slot niet dat de emoties donderdagavond een verkeerde uitwerking op zijn elftal gaan krijgen.

"Ik moet wel zeggen dat we echt een serieus sterke tegenstander treffen. Al hebben we dit seizoen vaker tegen goede ploegen gespeeld, zowel in Europa als in de competitie, en telkens zijn we erin geslaagd om ons eigen spel te spelen."

Slot noemt Marseille de sterkste ploeg die zijn team tot nu toe in de Conference League heeft getroffen. "We moeten wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen spelen om volgende week nog kans te maken in Marseille. Maar dat lijkt me normaal als je in de halve finales van een Europees toernooi staat."

Senesi en Til zijn terug

Er was voor Feyenoord goed nieuws met betrekking tot Marcos Senesi en Guus Til, die de groepstraining dinsdag weer hebben hervat. "Als het om basisspelers gaat, die dit seizoen belangrijk zijn geweest, is het altijd prettig als ze erbij zijn", zei Slot, die niet kan beschikken over de al langer geblesseerde doelman Justin Bijlow en middenvelder Jens Toornstra.

Slot verwacht koel Feyenoord tegen Marseille: 'Donderdag zelfde dingen doen'

De wedstrijd tegen Olympique Marseille, de huidige nummer twee van Frankrijk achter kampioen Paris Saint-Germain, is voor Slot de volgende wedstrijd van het jaar. "Dat zeiden ze de vorige keer ook bij de kwartfinale, dus ik hoop dat dit nog een keer gezegd gaat geworden, mochten we deze ronde overleven", lacht Slot.

"Ik ben ook benieuwd naar de verhoudingen in het veld en dus niet alleen naar het resultaat. Maar je kunt beter een goed resultaat hebben en een mindere veldverhouding, dan andersom."

Bewondering voor Guardiola

Slot stond op de persconferentie ook stil bij de wervelende show die Manchester City en Real Madrid dinsdagavond opvoerden in de halve finales van de Champions League.

"Toen Xavi, Messi en Iniesta stopten (bij Barcelona, red.), dachten we: zo mooi gaat het voetbal niet meer worden. Maar gelukkig is er nog een trainer in de vorm van Guardiola die ons weer op een onwaarschijnlijke manier heeft laten genieten van het voetbal van wat City heeft gespeeld", stak Slot zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Slot bewierookt Guardiola: 'Over vijftig jaar heeft men het nog over hem'

"Je ziet zoveel teams tegenwoordig ervoor kiezen om niet als naïef te worden gezien, maar Guardiola blijft ervoor kiezen om aan te vallen. Ik kan daar zo enorm van genieten en zit daarom ook voor de televisie."

"Over vijftig jaar wordt er gepraat over zijn tijdperk, hoe hij zijn teams liet spelen. Dan weten we echt niet meer wie in 2022 de Champions League heeft gewonnen. Dat is ontzettend knap en zo mooi voor het voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl