NOS Voetbal

Feyenoord heeft zijn beste vorm nog niet, maar wint wel op de valreep van Utrecht

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Utrecht

Vier dagen voor de Europese kraker tegen Olympique Marseille heeft Feyenoord niet de concentratie en scherpte getoond die nodig is in dat soort topduels. FC Utrecht leek met een punt uit De Kuip te vertrekken, totdat Luis Sinisterra ver in de extra tijd het matige duel met een klasseflits besliste (2-1).

En er zijn nog meer zorgen voor trainer Arne Slot, want Marcos Senesi haalde het einde van de wedstrijd niet. Strompelend verliet de Argentijnse verdediger na ruim een uur spelen het strijdperk.

"Senesi geeft zelf aan dat het meevalt, maar dat heb ik Guus Til een paar weken geleden ook horen zeggen", zei Slot daarover. De blessure van Til viel tegen, maar Slot vond wel dat het er bij Senesi allemaal een stuk minder ernstig uitzag.

Bekijk hier de reacties van Arne Slot, Cyriel Dessers, Rick Kruys en Willem Janssen:

Gezien het wedstrijdbeeld leek een probleemloze zege in de maak voor Feyenoord, dat met een zwaar programma in de eredivisie nog zijn handen vol krijgt om FC Twente onder zich te houden. De voorsprong op de nummer vier bedraagt drie punten en de ploegen treffen elkaar nog op de slotdag.

Van der Hoorn onhandig

Kansen kregen de Rotterdammers genoeg, maar scoren deden ze zelf maar één keer. Feyenoord kreeg de openingstreffer vlak na rust namelijk cadeau van Utrechter Mike van der Hoorn, die de bal nogal klungelig achter zijn eigen doelman Fabian de Keijzer kopte.

De Keijzer, pas sinds dit kalenderjaar eerste keus in Utrecht, kreeg verder alle gelegenheid zich te onderscheiden voor een groot publiek. Want op inzetten van Cyriel Dessers, Orkun Kökçü en Reiss Nelson gaf hij zich in de eerst helft niet gewonnen. En na de gelijkmaker pareerde hij ook fraai op een knal van Luis Sinisterra.

Pro Shots
Marcos Senesi verlaat geblesseerd het veld

Utrecht kwam eigenlijk helemaal niet in het stuk voor, op één onachtzaamheid bij de Rotterdammers na. De snelle Pontus Almqvist was weggeslopen uit de rug van zijn bewaker en bereikte met een fraai hakje Othmane Boussaid. Die vond op zijn beurt Sander van de Streek, die binnentikte.

Die ruimte moeten de Rotterdammers donderdag in de Conference League niet geven aan mannen als Dimitri Payet, Arek Milik en Cédric Bakambu, willen ze in het heenduel met de Fransen een stap zetten richting hun eerste Europese finale in twintig jaar.

Even was er opwinding, toen een goal van Dessers werd afgekeurd. Interim-trainer Rick Kruys speelde al twee keer gelijk met Utrecht op weg naar het maximaal haalbare, de Europese play-offs. De derde remise leek in de maak, totdat Sinisterra anders besliste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl