Inter-spits Martinez baalt

Enorme blunder Inter-doelman brengt titelkansen aan het wankelen

Terwijl de meeste ogen in de voetbalwereld woensdagavond vanwege de Champions League waren gericht op de stad Liverpool, vergooide Internazionale in Bologna de koppositie in de Serie A. Door een 2-1 nederlaag in de inhaalwedstrijd tegen de nummer dertien in Italië blijft de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries tweede in Italië, twee punten achter AC Milan.

En dat terwijl het zo goed begon. Inter-aanvaller Ivan Perisic speelde zichzelf al na twee minuten vrij na een tikje door de benen van een Bologna-verdediger. De bal lag direct goed klaar voor zijn linkerbeen en de Kroaat haalde snoeihard uit, zo in de rechterbovenhoek.

Dat het geen eitje zou worden, werd al vrij snel duidelijk. Bologna voetbalde, onder aanvoering van voormalig Excelsior-speler Jerdy Schouten, aardig mee. Na krap dertig minuten kopte Marko Arnoutovic een gevaarlijke indraaiende voorzet subtiel richting de hoek.

Blunder Inter-doelman

Vervolgens bleef het lang 1-1. Te lang voor Inter-coach Simone Inzaghi. Hij gooide Edin Džeko en Alexis Sánchez erin. Het leverde geen goal op - voor Inter. Want Inter-reservedoelman Andrei Radu bracht tien minuten voor tijd de titelkansen van Internazionale aan het wankelen. De Roemeen maaide compleet over een terugspeelbal heen, waarna Nicola Samsone de 2-1 binnentikte.

Stadgenoot AC Milan zal hebben staan juichen, zij staan twee punten los met nog vier wedstrijden te gaan.

Stand in Italië

Op hetzelfde tijdstip als Internazionale trad Atalanta thuis aan tegen Torino. De ploeg uit Bergamo - met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis, maar zonder Teun Koopmeiners - won zaterdag weer eens na drie verliespartijen en voegde daar vandaag een gelijkspel aan toe. Dure punten in het gevecht om plek vijf en zes, de plekken die recht geven op Europa League en Conference League-voetbal.

Na een vroege achterstand boog Atalanta het binnen twintig minuten om met doelpunten van Luis Muriel en Marten de Roon. De Oranje-international schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard in het dak van het doel raak. Maar luttele minuten later schoot Sasa Lukic vanaf de strafschopstip weer de 2-2 binnen.

Matteo feliciteert De Roon met zijn doelpunt

Met nog een half uur te gaan werd het zelfs 2-3 voor de bezoekers, opnieuw een door Lukic benutte penalty. Vijf minuten later werd het nog erger: een eigen goal van Remo Freuler, 2-4.

Maar Atalanta leefde toch nog op. In zes minuten stelde het orde op zaken met goals van Mario Pašalić en opnieuw Muriel: 4-4. Fraaie wedstrijd, maar Atalanta schiet er niets mee op.

Pakslaag Fiorentina

Fiorentina leed eerder op de avond een pijnlijke nederlaag in het gevecht om de Europese tickets. Thuis tegen Udinese gingen de Florentijnen er pijnlijk af: 0-4.

Bij rust stond het al 0-2 door goals van Pablo Mari en Gerard Deulofeu. Pas diep in blessuretijd werd het duel beslist door Walace en Destiny Udogie. Bij Udinese speelde de 31-jarige Bram Nuytinck de hele wedstrijd mee.