Liveblog gesloten
 • Tot vannacht!

  Wij houden ermee op hier in Peking. Dit is het programma van de Nederlanders op dag 2 van de Olympische Winterspelen.

  NOS
 • Om 21.37 uur: Studio Peking

  Wie er vannacht vanaf 03.55 uur weer bij wil zijn op NPO 1 of de NOS-app, kan straks maar beter zijn bed alvast opzoeken.

  Maar eerst, om 21.37 uur, kijken we terug op dag 1 van de Spelen in Studio Peking op NPO 1 en via deze livestream op NOS.nl en de NOS-app.

  . .
 • Nederland gedeeld derde in medailleklassement na dag 1

  Nederland bezet na de eerste dag van de Winterspelen in Peking de gedeelde derde plek in het medailleklassement. Alleen Noorwegen en Slovenië deden het vandaag beter dan Nederland.

  Irene Schouten bezorgde de Nederlandse afvaardiging de eerste gouden medaille door de 3.000 meter te winnen.

  Bekijk het complete medailleklassement.

  NOS
 • Olympische 5.000 meter blijft 'altijd superspannend' voor kampioen Kramer

  Morgen vanaf 9.30 uur in Peking en bij de NOS: de 5.000 meter van de mannen, met onder anderen Sven Kramer.

  Voorafgaand aan zijn vijfde olympische deelname blikt Kramer terug op zijn olympische races over 5.000 meter.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Olympische 5.000 meter blijft 'altijd superspannend' voor kampioen Kramer
 • Debutant Van 't Wout: 'Shorttrack is gewoon gekke sport'

  De reactie van shorttracker Jens in 't Wout na de val van Suzanne Schulting in de halve finale van de gemengde aflossing op de Olympische Spelen.

 • De Winterspelen in een gebied zonder sneeuw: zo zit dat

  De Winterspelen in China zijn volledig afhankelijk van kunstsneeuw. Maar hoe goed is die sneeuw eigenlijk? En waarom mag Peking het dan toch organiseren? Dat leggen we uit.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  De Winterspelen in een gebied zonder sneeuw; zo zit dat
 • Bondscoach Otter: 'Ben niet laconiek, maar valpartijen horen erbij'

  Bekijk de reactie van bondscoach Jeroen Otter na de val van Suzanne Schulting in de halve finales van de gemengde aflossing op de Olympische Spelen.

 • Fontana schrijft shorttrackgeschiedenis met negende medaille

  Arianna Fontana pakte met Italië het zilver bij de gemengde aflossing in het shorttrack. Daarmee schrijft de Italiaanse geschiedenis: ze is de eerste shorttracksters die bij vijf verschillende Winterspelen een medaille weet te veroveren.

  De 31-jarige Fontana heeft nu één gouden, drie zilveren en vijf bronzen plakken in haar bezit. Nooit eerder wist een shorttracker zoveel medailles te verzamelen. Ze is Victor An (Zuid-Korea/Rusland) en Apolo Anton Ohno (VS), die beiden acht medailles hebben gewonnen, voorbij.

  Arianna Fontana (l) met haar Italiaanse teamgenoten tijdens de huldiging na de gemengde estafette Reuters
 • Knegt neemt gevallen Schulting niets kwalijk: 'Niet alles bij Suzanne leggen'

  Bekijk de reactie van Sjinkie Knegt de uitschakeling met Nederland in de halve finale van de gemengde aflossing op de Olympische Spelen in Peking.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Knegt neemt Schulting in bescherming: 'Niet alles bij Suzanne leggen'
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Wallberg troeft Kingsbury af op moguls

  Freestyleskiër Walter Wallberg heeft op de moguls voor een enorme verrassing gezorgd door de Canadese favoriet Mikaël Kingsbury te verslaan. De Zweed zette in de finale een score neer van 83,23 en pakte zo de olympische titel.

  De verwachting was dat de 29-jarige Kingsbury, drievoudig wereldkampioen en één keer olympisch kampioen op de moguls, er met de zege vandoor zou gaan. De 21-jarige Wallberg pakte echter zijn eerste grote titel.

  Bij moguls verdienen de skiërs punten voor tijd (20 procent), twee sprongen (20 procent) en bochtenwerk (60 procent). Op die eerste twee onderdelen troefde Wallberg nummer twee Kingsbury af. De Japanner Ikuma Horishima, in 2017 wereldkampioen, werd derde.

 • Schulting baalt na val op gemengde aflossing: 'Hier winnen was zo mooi geweest'

  Bekijk de reactie van Suzanne Schulting na haar valpartij in de halve finales van de gemengde aflossing op de Olympische Spelen in Peking.

 • Eerste goud voor China op gemengde aflossing

  Gastland China heeft zijn eerste gouden medaille binnen. De Chinezen winnen na een spectaculaire finale de gemengde aflossing bij de shorttrackers.

  Het zilver is voor Italië, Hongarije ontvangt brons na een diskwalificatie van Canada.

 • Bekijk de beelden van de val van Schulting

  Hier zijn de beelden van de halve finale van de gemengde aflossing, die voor de Nederlandse shorttrackers in een deceptie eindigde.

 • Nederland verslaat Kazachstan in B-finale

  In de B-finale van de gemengde aflossing komen alleen Nederland en Kazachstan in actie, door de vele straffen die in de halve finales zijn uitgedeeld.

  De Nederlandse ploeg wint overtuigend, maar het zal niet eens een schrale troost zijn.

  Een teleurgestelde Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt ANP
 • Goud voor skispringster Bogataj op normale schans

  Ursa Bogataj is olympisch kampioene bij het springen van de normale schans geworden. De Sloveense verwees de Duitse Katharina Althaus en haar landgenote Nika Kriznar naar het zilver en brons.

  De 26-jarige Bogataj, die bij de vorige Spelen dertigste werd, kwam bij haar eerste sprong al verder dan Althaus (108,0 om 105,5 meter), maar kreeg minder punten. Ze troefde ook met haar tweede sprong Althaus af (100,0 om 94,0) en ging ook in punten langs de Duitse, die net als in 2018 zilver won.

  De in Nederland geboren Oostenrijkse Sara Marita Kramer ontbreekt in Peking na een positieve coronatest.

  Ursa Bogataj juicht na haar succesvolle sprong Reuters