Snowboardster Peperkamp nét niet naar olympische finale slopestyle

Het is snowboardster Melissa Peperkamp niet gelukt om op de Olympische Spelen van Peking de finale van het onderdeel slopestyle te halen. De 17-jarige Nederlandse eindigde in de kwalificatie als dertiende, net niet genoeg voor een finaleplaats.

Daarvoor moest ze namelijk bij de beste twaalf over twee runs zitten. Lang balanceerde ze op die plek, maar de Zwitserse Ariane Burri ging in de op één na laatste run van de kwalificatie nog net over Peperkamp heen.

Peperkamp noteerde op de olympische piste in Zhangjiakou, hoog in de bergen op zo'n 200 kilometer van Peking, in de eerste run een score van 61.26, waarmee ze na afloop blij was. Met een knappe zesde plaats ging ze de tweede omloop in.

Daarin nam Peperkamp, de eerste Nederlandse sporter die deze Winterspelen in actie kwam, meer risico en aan het einde van de tweede run was ze dolblij, maar haar score viel niet hoger uit dan de eerste keer: 60.18.

In het interview na afloop met Peperkamp was de tweede omloop nog bezig. Op dat moment stond ze nog tiende, maar vertelde ze al dat ze een finale als "een bonus" had gezien:

De beste van de kwalificatie was de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synnott. De tweevoudig wereldkampioen (2019 en 2021) en winnaar van brons op de Winterspelen in 2018 noteerde een score van 86.75, ruim vijf punten meer dan de nummer twee.

Tweede in wereldbekerstand

Hoewel Peperkamp niet had verwacht nu al op de Spelen te staan, staat de in het Gelderse Zelhem wonende snowboardster wel tweede in de wereldbekerstand van de slopestyle. Mede dankzij haar beste prestatie op een wereldbeker: een vierde plaats vorige maand in Canada.

Op de slopestyle werd Peperkamp tiende op het afgelopen WK. Twee jaar geleden pakte ze op de Olympische Jeugdspelen zilver. Later deze Winterspelen komt ze ook nog uit op het onderdeel big air.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl