liveblog
NOS VoetbalAangepast

Deadline Day zit erop: Van de Beek wel, Bergwijn niet verkast, Sandler naar Feyenoord

Het is Deadline Day en dus volgen we vandaag de hele dag al het nieuws op de Europese transfermarkt:

liveblog gesloten

Tot zover dit liveblog

De klok heeft middernacht geslagen, de transferperiode is gesloten. Althans, officieel. Want de ervaring leert dat er de komende uren - sterker nog, de komende dagen - nog wel wat deals gesloten worden waarvan het papierwerk nog niet helemaal rond was.

Zo rekenen de supporters van Feyenoord nog op de komst van verdediger Philippe Sandler. Diverse media schrijven al over witte rook in Rotterdam-Zuid, maar de club zelf heeft nog niet gemeld dat de transfer rond is.

Morgen meer, uiteraard op NOS.nl en in de NOS-app.

Ondertussen in de Franse beker: Simons mist penalty, PSG eruit

We onderbreken het transferblog even voor een voetbaluitslag: Paris Saint-Germain is uitgeschakeld in de achtste finales van het Franse bekertoernooi door OGC Nice. Strafschoppen moesten na 120 doelpuntloze minuten de beslissing brengen.

Lionel Messi en Kylian Mbappé schoten de eerste twee penalty's binnen voor PSG en ook Draxler, Verratti en Bernet misten niet. Dat deed Xavi Simons even later wel, waarna Dante voor Nice de winnende kon maken.

De transferwindow duurt in Nederland nog een half uurtje. Zou Feyenoord de komst van Philippe Sandler voor middernacht nog bekendmaken?

Puzzel mee met Fortuna

Klaar voor het antwoord?

Char-li-son Ben-schop.

De aanvaller komt over van SV Sandhausen, dat in de tweede Bundesliga speelt. Hij tekent tot medio 2023 bij de nummer zeventien van de eredivisie.

Nog een huurling van SS Lazio naar Nederland

Na Sparta huurt ook PEC Zwolle een speler van SS Lazio. PEC haalt Djavan Anderson (26) voor de rest van het seizoen naar Zwolle. De speler met een Nederlands en Jamaicaans paspoort wordt gezien als rechtsback, maar kan ook op andere posities op de rechterflank voetballen.

Anderson begon te voetballen bij de Amsterdamse amateurclub AFC en werd in 2010 opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij in 2015 voor AZ. Daarna kwam Anderson in Nederland nog uit voor SC Cambuur. In 2017 vertrok de speler naar Italië waar hij voor Bari ging spelen. Daarna kwam hij terecht bij Lazio. Anderson werd ook nog uitgeleend aan Salernitana en Cosenza.

Sparta heeft de 28-jarige verdediger Rizo Durmisi van Lazio.

Na half seizoen alweer einde Carel Eiting bij Racing Genk

Carel Eiting keert weer terug bij Huddersfield Town, dat uitkomt in de Engelse Championshipo. In onderling overleg zijn Eiting en Racing Genk tot de conclusie gekomen na een halfjaar niet verder met elkaar te gaan.

Eiting werd opgeleid bij Ajax en werd vorig seizoen verhuurd aan Huddersfield, dit seizoen speelde hij voor de Belgische club onder leiding van de Nederlandse trainer John van den Brom. Laatstgenoemde vertrok op 6 december jl. bij de club.

Nu vertrekt Eiting dus ook weer, hij maakt de rest van het seizoen af bij Huddersfield.

Emegha van Sparta naar België, naar Royal Antwerp FC

Emanuel Emegha

"Het had niet onze voorkeur om tijdens de winterstop Emanuel Emegha te transfereren", zegt Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta. Maar het is toch gebeurd.

De 18-jarige aanvaller had nog een contract bij Sparta tot medio 2024, maar tekent bij de nummer drie van de Belgische competitie. Emegha doorliep de jeugdopleiding van Sparta en maakte vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal. In 35 eredivisieduels maakte hij drie goals.

Van de Beek spreekt de fans van Everton toe

Klik op de tweet om het filmpje te bekijken:

Brenet naar Twente

2016: Brenet in Oranje tegen België

Tweevoudig international Joshua Brenet tekent een contract bij FC Twente, tot het einde van het seizoen. Brenet speelde sinds 2018 voor Hoffenheim. Eerder kwam de verdediger uit voor onder meer PSV, Vitesse, Roda JC en Almere City.

In 2016 speelde de 27-jarige Brenet twee interlands.

"Na het vertrek van Jayden Oosterwolde naar Parma, wilden we onze selectie versterken met een extra vleugelverdediger", zegt technisch directeur Jan Streuer op de site van Twente. "Joshua is ervaren en kan op beide backposities spelen. Hij is een goede versterking voor onze selectie."

Undav van Union Sint-Gillis naar Brighton en terug

Brighton heeft Deniz Undav (25) van Union Sint-Gillis overgenomen. De nummer negen van Engeland verhuurt de Duitse aanvaller tot de zomer weer aan de koploper van België. Undav is met 18 treffers topscorer in de Eerste Klasse.

Gudmundsson van AZ naar Italië

Albert Gudmundsson

Albert Gudmundsson verruilt AZ per direct voor het Italiaanse Genoa. De IJslander tekent bij de club uit de Serie A een meerjarig contract. Zijn overeenkomst in Alkmaar liep aan het einde van het huidige seizoen af.

Gudmundsson kwam in de zomer van 2018 naar AZ, dat hem overnam van PSV. Daarvoor speelde de spelmaker in de jeugdopleiding van Heerenveen en KR Reykjavík. Gudmundsson speelde 101 wedstrijden in het eerste elftal van AZ, waarin hij 24 keer scoorde.

Done deal: Van de Beek tekent bij Everton

Donny van de Beek maakt het seizoen af bij Everton. De 24-jarige middenvelder wordt verhuurd door Manchester United, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

Dit seizoen kwam Van de Beek nog niet verder dan acht invalbeurten in de Premier League. Geen enkele keer stond de Nederlander aan de aftrap. In de Champions League speelde hij in december wel een volledig duel (1-1 tegen Young Boys).

Eén keer vond Van de Beek zijn naam terug op het scorebord. Hij maakte het enige doelpunt in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Watford. Ook vorig seizoen scoorde Van de Beek één keer.

Armenteros opnieuw terug bij Heracles

Samuel Armenteros in 2017

Samuel Armenteros heeft voor de derde keer in zijn carrière zijn handtekening gezet onder een contract bij Heracles Almelo. De Zweedse spits tekent tot het einde van het seizoen.

"Ik wil graag alle fans van Heracles Almelo laten weten dat ik weer thuis kom", meldt de 31-jarige aanvaller op de clubwebsite. "Ik heb er superveel zin in om weer te kunnen en mogen voetballen."

Armenteros speelde eerder van 2009 tot 2013 in Almelo, net als in het seizoen 2016/2017.

Deens international naar Sparta

Sparta krijgt tot einde van het seizoen versterking uit Rome. De 28-jarige verdediger Rizo Durmisi komt op huurbasis over van SS Lazio. Durmisi is 23-voudig internationale van het Deense nationale elftal.

"We zijn onder de indruk van de mogelijkheden die Durmisi heeft om Sparta te helpen met het bereiken van de doelstelling om ons te handhaven", aldus Gerard Nijkamp, technisch directeur van de nummer zestien van de eredivisie.

Riza Durmisi

Extra keeper voor Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft doelman Nick Hengelman gecontracteerd. Hengelman (32) zal de concurrentiestrijd aangaan met Andries Noppert en Job Schuurman bij de eredivisionist.

Steven Bergwijn blijft bij Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn speelt dit seizoen niet voor Ajax. De transfer is afgeketst en de buitenspeler maakt het seizoen af in Londen. Dat bevestigen bronnen aan de NOS.

Een maand geleden bood Ajax achttien miljoen voor de aanvaller, maar dat bod werd door Tottenham van tafel geveegd. De Londenaren verlangen niets minder dan 25 miljoen euro voor Bergwijn.

Juventusduo maakt oversteek naar Premier League

Bentancur en Kulusevski voor Juventus

Tottenham Hotspur slaat een dubbelslag met de komst van Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentancur (beiden Juventus).

Trainer Antonio Conte heeft eindelijk wat vers bloed toe weten te voegen aan de selectie. De Zweed Kulusevski wordt gehuurd voor een periode van achttien maanden met een optie tot koop van de Italiaanse club.

Betancur tekent een contract tot 2026 bij de Spurs.

Ruiter definitief eruit

Het contract van doelman Robbin Ruiter met Willem II is ontbonden. De 34-jarige maakte al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie omdat het al langer niet boterde tussen de club en de doelman.

Na de komst van de Duitser Timon Wellenreuther belande Ruiter op een zijspoor.

Waar en of de Nederlander zijn carrière nog een vervolg geeft, is de vraag.

Ruiter had nog een contract tot medio 2022, maar dat wordt per direct ontbonden. In 2020 nam Willem II de doelman over van PSV, maar tot een echt succes is het dus nooit gekomen, hij stond in totaal dertien wedstrijden onder de lat bij Willem II.

Verdediger Van Drongelen naar België

Oud-Sparta-speler Rick van Drongelen vervolgt zijn carrière, in elk geval de komende maanden, in België. De 23-jarige verdediger wordt door Union Berlin verhuurd aan KV Mechelen. Van Drongelen werd in 2017 door Sparta verkocht aan HSV, maar verkaste afgelopen zomer naar Berlijn. Ook daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe.

"KV Mechelen staat ook in Nederland gekend om de mooie, familiale uitstraling," zegt Drongelen op de site van Mechelen. "De club toont dat ze stabiel is na een moeilijke periode. Aan hun ambitieuze opmars werk ik graag mee."

Nicolai Jørgensen weer terug op eigen bodem

De voormalig spits van Feyenoord keer terug naar FC Kopenhagen. Na zijn periode in Rotterdam (2016-2021) vertrok Nicolai Jørgensen naar het Turkse Kasimpasa.

Dat blijkt nu geen hele vruchtbare samenwerking te zijn geweest, want na nog geen jaar vliegt de Deen alweer uit.

FC Utrecht nog steeds niet klaar

FC Utrecht leek wel klaar te zijn op de transfermarkt, maar verhuurt toch ook nog Davy van den Berg aan Roda JC.

De 21-jarige voetballer maakt de rest van het seizoen af bij de club in Limburg. Afgelopen zomer tekende Van den Berg nog een nieuw contract bij de Domstedelingen.

"Voor Davy is het, in deze fase van zijn loopbaan, belangrijk om wekelijks speelminuten te kunnen maken", zegt technisch directeur Jordy Zuidam.

Wintertransfers FC Utrecht

Nieuw Weg
Thijmen Nijhuis (MVV, werd verhuurd) Adrián Dalmau (Sparta)
Henk Veerman (van sc Heerenveen) Nick Venema (VVV-Venlo, verhuurd)
Benaissa Benamar (Volendam, verhuurd)
Maarten Paes (FC Dallas, verhuurd)
Rayan El Azrak (VVV-Venlo, verhuurd)
Denso Kasius (Bologna)
Davy van den Berg (Roda JC, verhuurd)

Eerder liet Zuidam weten na zo'n lijst wel klaar te zijn op de transfermarkt. Of Van den Berg écht de laatste transfer is voor FC Utrecht? De tijd zal het leren.

Heerenveen verwelkomt én zwaait uit

Na drieënhalf jaar vertrekt Rodney Kongolo bij sc Heerenveen. De middenvelder maakt per direct de overstap naar het Italiaanse Cosenza, uitkomende in de Serie B.

Kongolo doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en vertrok in 2014 - op zestienjarige leeftijd - naar Manchester City. Daar bleef hij tot hij in de zomer van 2018 naar Heerenveen kwam.

'Wolkom'

De Friese club verwelkomde vandaag de Zweedse voetballer Amin Sarr, even daarvoor werd ook Thom Haye (overgekomen van NAC Breda) al met open armen ontvangen. Eerder deze winter kregen Sydney van de Hooijdonk en Anas Tahiri al een Fries 'wolkom'.

City haalt Argentijns talent binnen

Manchester City heeft het jonge talent Julian Álvarez binnen gehengeld. De 22-jarige voetballer komt over van River Plate, de regerend landskampioen van Argentinië.

De Engelse club legt veertien miljoen pond neer voor de Argentijnse aanvaller.

'Bergwijn going nowhere'

Volgens de Britse krant The Evening Standard gaat Steven Bergwijn helemaal nergens heen.

Meerdere pogingen van de Amsterdamse club om Bergwijn naar de Johan Cruijff Arena te halen zijn volgens de krant mislukt. Een maand geleden bood Ajax achttien miljoen voor de aanvaller, maar dat werd van tafel geveegd.

Tottenham Hotspur verlangt niets minder dan 25 miljoen euro voor Bergwijn, zijn vertegenwoordigers verwachten niet dat hij nog ergens naartoe gaat.

Steven Bergwijn

Droomtransfer Amrabat valt in het water

Voor Sofyan Amrabat leek er een droomtransfer in de maak, Tottenham Hotspur wilde de middenvelder overnemen van het Italiaanse Fiorentina maar de clubs hebben geen akkoord bereikt. Zo wordt bevestigd aan de NOS.

Waarom niet? De Uruguayaanse voetballer Rodrigo Bentancur gooit roet in het eten van de Marokkaans-Nederlandse voetballer.

Bentancur verruilt op de slotdag van de transfermarkt zijn huidige club Juventus voor Tottenham en daardoor heeft de Engelse club geen interesse meer in Amrabat.

Sofyan Amrabat in actie voor Fiorentina

Lampard terug in de Premier League

Frank Lampard keert terug als trainer in de Premier League, hij gaat aan de slag bij Everton. De club waar Donny van de Beek op het punt staat te tekenen en waar hij volgens Sky Sports momenteel medisch gekeurd wordt. Lampard volgt de eerder deze maand ontslagen Rafael Benítez op.

Aan de Engelsman de taak om Everton uit het slop te trekken. Slechts één van de laatste veertien competitiewedstrijden wist de club te winnen.

'Sandler op weg naar Feyenoord'

Philippe Sandler werd eerder verhuurd aan Anderlecht

Philippe Sandler is hard op weg naar Feyenoord. Volgens De Telegraaf ondergaat hij momenteel een medische keuring en komt de Nederlandse verdediger op huurbasis over van Manchester City.

Fortuna Sittard haalt verdediger

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Dimitrios Siovas. De 33-jarige verdediger komt transfervrij over van SD Huesca en tekent tot het einde van dit seizoen.

'Akkoord over Mbappé'

Het Duitse Bild meldt dat Real Madrid en superster Kylian Mbappé een akkoord hebben bereikt voor een transfer komende zomer.

De aanvaller van Paris-Saint Germain is na dit seizoen transfervrij en gaat volgens Bild vijftig miljoen euro per jaar opstrijken in Madrid.

'Aubameyang gearriveerd in Barcelona'

Pierre-Emerick Aubameyang lijkt hard op weg naar FC Barcelona. Spaanse media melden dat hij op huurbasis wordt overgenomen van Arsenal.

Journalist Gerard Romero laat zojuist weten dat de spits is geland in Barcelona.

Aubameyang leeft al een tijdje in onmin met trainer Mikel Arteta en mag weg bij Arsenal. Begin december werd hij nog uit de selectie gezet.

Eerder kwam Wolverhampton Wanderers-aanvaller Adama Traoré ook al op huurbasis naar Barcelona. Nederlander Memphis Depay krijgt er in de voorhoede dus behoorlijke concurrentie bij.

FC Utrecht is klaar op de transfermarkt

FC Utrecht is tevreden met de huidige selectie en verwacht geen transfers meer op Deadline Day, zo laat technisch directeur Jordy Zuidam weten.

Utrecht trok in de winterperiode Henk Veerman (van sc Heerenveen), Thijmen Nijhuis (was verhuurd) en Naoki Maeda (huur) aan. De laatste vertrok ook gelijk weer vanwege een blessure die de ongelukkige Japanner opliep in zijn eerste wedstrijd.

Zes spelers van FC Utrecht vertrokken deze periode definitief of op huurbasis bij FC Utrecht.

Wintertransfers FC Utrecht

Nieuw Weg
Thijmen Nijhuis (MVV, werd verhuurd) Adrián Dalmau (Sparta)
Henk Veerman (van sc Heerenveen) Nick Venema (VVV-Venlo, verhuurd)
Benaissa Benamar (Volendam, verhuurd)
Maarten Paes (FC Dallas, verhuurd)
Rayan El Azrak (VVV-Venlo, verhuurd)
Denso Kasius (Bologna)

Weghorst verlaat Duitsland voor Premier League-avontuur

Wout Weghorst heeft zijn gewenste transfer naar de Premier League te pakken.

De 29-jarige spits verruilt VfL Wolfsburg voor Burnley, dat naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro neerlegt voor de twaalfvoudig Nederlandse international.

De overgang van Weghorst werd op ludieke wijze bekendgemaakt door Burnley.

Oosterwolde op huurbasis naar Parma

FC Twente-speler Jayden Oosterwolde speelt tot het einde van dit seizoen op huurbasis voor het Italiaanse Parma. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen voor de twintigjarige verdediger.

De opvolger van Oosterwolde wordt volgens De Telegraaf al medisch gekeurd. Joshua Brenet zou tot het einde van dit seizoen gehuurd worden van Hoffenheim.

AZ-aanwinst traint voor het eerst mee

AZ trok zaterdag de 18-jarige Milos Kerkez aan. De verdediger, die overkwam van AC Milan en een contract tot medio 2026 tekende, trainde vandaag voor het eerst mee.

Wolfsburg contracteert opvolger Weghorst

Vfl Wolfsburg heeft ingespeeld op het aanstaande vertrek van Wout Weghorst naar Burnley.

Na het aantrekken van Max Kruse heeft de Duitse club met Jonas Wind de volgende transfer te pakken. De spits komt over van FC Kopenhagen.

'Van de Beek medisch gekeurd'

Donny van de Beek wordt op dit moment medisch gekeurd bij Everton, zo meldt Sky Sports.

De club uit Liverpool huurt de Nederlandse middenvelder van Manchester United. Van de Beek had bij United een bijrol en hoopt bij Everton weer aan spelen toe te komen.

RKC trekt doelman aan

RKC Waalwijk voegt per direct Mark Spenkelink toe aan de selectie. De 25-jarige doelman tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Hij komt over van het Georgische FC Locomotive, waar zijn contract afliep.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ''Met Joel Pereira op de weg terug van zijn blessure en het vertrek van Jens Teunckens waren we genoodzaakt om een extra keeper aan te trekken."

Oosting naar Willem II, zondag direct tegen zijn vader

Thijs Oosting

Thijs Oosting is speler van Willem II. De aanvallende middenvelder komt over van AZ en tekent een contract tot de zomer van 2026.

Hij sluit direct aan bij de selectie en kan zondag tegen RKC Waalwijk al in actie komen. Hij komt dan zijn vader Joseph Oosting tegen, die trainer is in Waalwijk.

Heerenveen presenteert twee spelers

sc Heerenveen gaat vanmiddag twee spelers presenteren. Het Zweedse talent Amin Sarr komt over van Malmö en Thom Haye wordt overgenomen van NAC Breda.

Eerder zagen de Friezen Benjamin Nygren naar FC Nordsjælland vertrekken. Ook Rodney Kongolo lijkt op weg naar de uitgang, hij zou een contract tekenen bij het Italiaanse Cosenza (Serie B).

Juventus contracteert Zakaria

Juventus heeft Denis Zakaria overgenomen van Borussia Monchengladbach. De middenvelder arriveerde vandaag bij de club uit Turijn en moet alleen nog medisch gekeurd worden.

'Gudmundsson naar Genoa'

Genoa heeft volgens Sky Sport Italia AZ-speler Albert Gudmundsson gecontracteerd. De nummer negentien van de Serie A zou 1,2 miljoen euro overhebben voor de aanvaller.

Gudmundsson was in Alkmaar geen basisspeler, maar was wel als vaste invaller van waarde voor AZ.

Eriksen terug in de Premier League

Christian Eriksen

Brentford heeft de komst van Christian Eriksen bekendgemaakt. Hij tekent een contract tot aan het einde van dit seizoen.

Daarmee keert de Deen terug in de Premier League. Hij speelde van 2013 tot 2020 voor Tottenham Hotspur.

De Deense middenvelder zat zonder club sinds zijn contract in december werd ontbonden door Inter.

Sinds zijn hartstilstand op het EK heeft Eriksen namelijk een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICB). Daarmee mag je in Italië niet voetballen.

Tottenham hoopt op Juventus-duo

Tottenham Hotspur hoopt de eerste twee aankopen te doen sinds trainer Antonio Conte aan het roer is. De club ziet graag Juventus-spelers Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski naar Londen komen.

Sky Sports meldt dat de clubs inmiddels een akkoord hebben bereikt.

Mochten deze transfers rondkomen dan heeft dat mogelijk ook invloed op de onderhandelingen tussen Tottenham en Ajax over Bergwijn.

Nog even over gisteravond...

Mohamed Ihattaren tijdens een oefenduel van PSV in juli vorig jaar

Mohamed Ihattaren speelt tot en met 31 december van dit jaar voor Ajax. De Amsterdammers hebben met Juventus een akkoord bereikt over het huren van de voormalige PSV'er.

In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. Hij sluit in eerste instantie aan bij de selectie van Jong Ajax.

AZ zoekt aanvaller

Het is geen geheim dat AZ op zoek is naar een aanvaller. Voor de Alkmaarders is zowel kopen als huren een optie.

Technisch directeur Max Huiberts wil graag een speler met snelheid en diepgang. Hij hoopt zijn gewenste speler vandaag te kunnen contracteren.

AZ-technisch directeur Huiberts: 'Nieuwe aanvaller moet er wel meteen staan'

Pokerspel rond Bergwijn

Steven Bergwijn

Ajax en Tottenham Hotspur zijn het nog niet eens over Steven Bergwijn.

De Amsterdammers meldden zich ruim een maand geleden al voor de aanvaller, maar een bod van achttien miljoen werd toen van tafel geveegd.

De Engelse club verlangt een bedrag van 25 miljoen. Mocht Ajax overstag gaan dan is het transferrecord van Sébastian Haller, die vorige winter voor 22,5 miljoen euro overkwam, overtroffen.

Drenthe gaat een divisie omhoog

Royston Drenthe heeft een transfer te pakken in Spanje. Hij zal waarschijnlijk niet hoeven te verhuizen. De 34-jarige eenmalig international vertrekt namelijk van Racing Murcia naar Real Murcia, clubs uit dezelfde stad dus.

Wel gaat Drenthe nu een divisie hoger spelen. Racing speelt in de vijfde divisie van Spanje, Real op het vierde niveau.

Everton verlost ongelukkige Van de Beek

Donny van de Beek

Donny van de Beek maakt het seizoen af bij Everton. De 24-jarige middenvelder wordt verhuurd door Manchester United, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

Valencia en Crystal Palace waren ook in de markt voor Van de Beek, maar de Nederlander kiest dus voor Everton. De clubs moeten zijn overgang nog wel bevestigen.

Van de Beek zal bij Everton hoogstwaarschijnlijk onder Frank Lampard gaan spelen. De BBC meldt dat De Engelse trainer maandagmiddag gepresenteerd wordt als opvolger van de ontslagen Rafael Benítez.

Bedrijvigheid in Heerenveen

Nog meer nieuws uit Heerenveen. Nadat ze eerder al Joey en Henk Veerman en Benjamin Nygren zagen vertrekken, Sydney van Hooijdonk hebben gehuurd en waarschijnlijk ook Amin Sarr gaan kopen komt er nog een speler naar Friesland.

Thom Haye wordt voor naar verluidt 600.000 euro gekocht van NAC Breda. De 26-jarige middenvelder speelde onder meer voor AZ en ADO en mag het nu opnieuw in de eredivisie proberen. Heerenveen was op zoek naar een middenvelder omdat Rodney Kongolo de club waarschijnlijk gaat verlaten. Hij is dichtbij een overgang naar Serie B-club Cosenza.

Cambuur wil international Sierra Leone niet laten gaan

Konyaspor, de huidige nummer 2 van Turkije, heeft verregaande interesse in Issa Kallon. Ook de international van Sierra Leone zou wel willen, maar toch lijkt het er niet van te komen. SC Cambuur wil de 26-jarige vleugelaanvaller niet laten gaan, omdat de doelstelling van de Leeuwarders is veranderd. Ze willen het team bij elkaar houden om de play-offs voor Europees voetbal te halen.

Dit tot frustratie van Kallon. Zijn contract bij Cambuur loopt komende zomer af, maar hij laat al weten die niet te gaan verlengen.

Uit de gratie geraakte Ousmane Dembélé lijkt toch te vertrekken

Ousmane Dembélé

Er lijkt een einde te komen aan de soap die Ousmane Dembélé heet. De aanvaller (24) raakte onlangs bij FC Barcelona uit de gratie omdat hij zijn contract niet wilde verlengen, en hij in de zomer transfervrij kon vertrekken. Barca-trainer Xavi liet al weten hem nooit meer op te stellen. Nu heeft Paris Saint-Germain een oplossing geboden.

Volgens Franse en Spaanse media hebben de Parijzenaren een persoonlijk akkoord bereikt met de Fransman. Voor Barcelona zou de extra financiële ruimte uitkomst kunnen bieden om nog een aanvaller te halen voor de transferdeadline, bijvoorbeeld de eerder genoemde Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal.

Huurling van Heerenveen wordt verkocht naar Denemarken

Benjamin Nygren gaat SC Heerenveen verlaten. De 20-jarige Zweed werd anderhalf jaar geleden voor twee jaar gehuurd van Racing Genk, maar aan de verhuurperiode komt voortijdig een einde.

Nygren had op rechtsbuiten de concurrentiestrijd verloren van Anthony Musaba, en kwam er ook op het middenveld (waar hij ook kan spelen) niet aan te pas. Nu heeft hij ervoor gekozen zich te laten verkopen aan het Deense FC Nordsjaelland.

Er zijn geen mededelingen gedaan over het transferbedrag, wel is bekend dat Nygren voor vier jaar heeft getekend in Denemarken.

Dumfries en De Vrij krijgen versterking met bonkige Ecuadoriaan

Felipe Caicedo (33) moet Inter het komende halfjaar van doelpunten voorzien. De aanvaller wordt gehuurd van Genoa. Inter was nog op zoek naar een spits en Inter-trainer Simone Inzaghi kent Caicedo nog uit zijn tijd bij Lazio Roma.

Het is al de elfde club in de loopbaan van Caicedo, die onder meer speelde voor Manchester City, Sporting CP en Lokomotiv Moskou.

De Wijs wordt ploeggenoot van Bozenik in kelder 2e Bundesliga

Jordy de Wijs wordt voor een halfjaar verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, de huidige nummer 15 van de 2e Bundesliga. De oud-PSV'er was overbodig bij QPR uit het Championship.

De fysiek sterke verdediger (27) vertrok in 2018 naar Hull City, waar hij na drie jaar de overstap maakte naar Londen. Daar is hij na een jaar alweer overbodig.

Nuttella-verslaafde vervanger van Weghorst in Wolfsburg

Nu Weghorst naar de Premier League trekt moet Wolfsburg en vervanger halen. Dat is opvallend genoeg Max Kruse (33) geworden, hij komt voor vijf miljoen euro over van Union Berlin.

Nou is dat op zich niet opvallend, maar wel dat Kruse Wolfsburg in 2016 met bonje had verlaten. Zo zou hij een Nutella-verslaving hebben, liet hij 75.000 euro aan contanten liggen in een taxi en kreeg hij het aan de stok met toenmalig bondscoach van Duitsland Joachim Löw. Toch denkt Wolfsburg dat Kruse de beste man is voor de vacature in de spits.

Weghorst heeft transfer naar Premier League te pakken

Wout Weghorst

Wout Weghorst is op weg naar Burnley FC, de nummer laatst in de Premier League. Met het spelen in Engeland gaat een langverwachte droom van Weghorst in vervulling.

Met de overgang van de 29-jarige spits zou volgens The Daily Mail zo'n 15 miljoen gemoeid zijn. Bij Burnley is Weghorst de vervanger van Nieuw-Zeelander Chris Wood, die op zijn beurt vertrekt naar Newcastle United.

Oude bekende van Turkije naar Cypus

Tim Matavz gaat het proberen op Cyprus. De oud-spits van FC Groningen, FC Emmen, Vitesse en PSV speelde afgelopen jaar bij Bursaspor, op het tweede niveau van Turkije.

Nu gaat hij iets zuidelijker spelen op Cyprus, bij Omonia Nicosia om precies te zijn. Die komen wel uit op het hoogste niveau.

Pa-Modou Kah trainer in Texas

Oud-Roda JC-aanvoerder Pa-Modou Kah is de nieuwe hoofdtrainer van North Texas SC, uitkomend op het derde niveau van de Verenigde Staten. De in Gambia geboren Noors international speelde tussen 2004 en 2011 meer dan 200 wedstrijden voor de Limburgers. Na zijn tijd bij Roda speelde hij alleen nog buiten Europa, net als zijn eerste stapjes als trainer.

Bij de aankondiging door de club wordt nog een apart feitje gemeld: volgens hen is Kah vloeiend in Engels, Noors, Nederlands, Wolof, Frans, Arabisch en Sweeds en kan hij zich verstaanbaar maken in het Spaans.

Linthorst verlaat Emiraten voor eredivisie

Evert Linthorst keert terug in de Eredivisie en gaat per direct spelen voor Go Ahead Eagles.

Linthorst speelde afgelopen jaar voor Ittihad Kalba FC, op het hoogste niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. De 21-jarige middenvelder speelde daar net een jaar nadat hij was overgenomen van VVV-Venlo. Linthorst tekent in Deventer een contract tot 2024.

'Aubameyang moet Barcelona aan goals helpen'

Pierre-Emerick Aubameyang

Britse media melden een akkoord tussen Arsenal en FC Barcelona over de verhuur van Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonees is in Engeland in onmin geraakt met trainer Mikel Arteta, en zat sinds 6 december niet meer in de wedstrijdselectie van The Gunners.

Bij Barcelona moet Aubameyang het gemis opvullen van Sergio Agüero, die zijn carrière dit seizoen abrupt moest beëindigen in verband met hartproblemen. Ook wil Barcelona-trainer Xavi geen beroep meer doen op Ousmane Dembélé omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Eerder huurde Barcelona Adama Traoré van de Wolves voor de rest van het seizoen. Barcelona heeft bij Arsenal geen optie tot koop bedongen.

Feyenoord wil City-speler terug naar Nederland halen

Philippe Sandler staat op de verlanglijst van Feyenoord. De 24-jarige verdediger van Manchester City komt onder Pep Guardiola niet aan spelen toe, terwijl Feyenoord-trainer Arne Slot een extra optie zoekt voor het hart van de defensie.

De spoeling daar was dun met Marcos Senesi en Gernot Trauner als eerste opties en rechtsback Lutsharel Geertruida als alternatief. Feyenoord is actief op de transfermarkt deze winter. Eerder werden de Zweed Patrik Walemark, de Amerikaan Cole Bassett en Jorrit Hendrix al gehaald door de Rotterdammers.

Hoedemakers in de belangstelling van Deense koploper

FC Midtjylland heeft interesse in SC Cambuur-middenvelder Mees Hoedemakers. Het is nog maar de vraag of de Leeuwarders Hoedemakers willen laten gaan.

Technisch manager Foeke Booy liet eerder deze week nog weten dat hij alleen wil verkopen bij een voor Cambuur-begrippen astronomisch bedrag.

'Heerenveen betaalt miljoenen voor Zweeds talent'

Het publiek in Heerenveen lijkt zich weer op te kunnen maken voor een Zweeds talent. De Friezen, die met name vroeger vaak een neusje hadden voor talent uit Scandinavië, zijn volgens Zweedse bronnen akkoord met Malmö over de transfer van Amin Sarr (20). De Zweeds jeugdinternational is een 1.88 meter lange spits die bekend staat als een van de grootste talenten van zijn land.

Met de transfer is twee miljoen euro gemoeid, waarmee het de duurste transfer is voor Heerenveen sinds jaren.

Willem II hoopt op ommekeer met verdediger van FC Groningen

Wessel Dammers maakt het seizoen af in Tilburg bij Willem II. De verdediger van FC Groningen had steeds minder perspectief op speeltijd, en denkt bij Willem II weer meer aan spelen toe te komen.

De Tilburgers kunnen wat stabiliteit achterin goed gebruiken: de laatste tien wedstrijden werden verloren en ze hebben een van de meest gepasseerde verdedigingen van de eredivisie.

Liverpool tast diep in de buidel voor nieuwe vleugelaanvaller

Liverpool heeft Luis Diaz overgenomen van FC Porto. The Reds betalen 40 miljoen euro voor de Colombiaanse vleugelaanvaller, dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 60 miljoen.

Diaz (25) beleefde een sterk seizoen in Portugal, en

Bobby Adekanye maakt seizoen af in Serie B

Bobby Adekanye wordt door zijn club Lazio Roma de rest van het seizoen verhuurd aan F.C. Crotone, de huidige nummer 18 van de Serie B.

Bij Lazio kwam de voormalig jeugdspeler van Ajax, PSV, FC Barcelona en Liverpool dit seizoen amper aan spelen toe. Vorig seizoen werd de Nederlands jeugdinternational nog verhuurd aan ADO Den Haag.

Denzo Kasius van Volendam naar Serie A

FC Volendam moet per direct afscheid nemen van Denso Kasius. De 19-jarige rechtsback heeft bij het Italiaanse Bologna een contract voor 4,5 jaar getekend.

Kasius stond onder contract bij FC Utrecht, maar werd dit seizoen verhuurd aan FC Volendam. Bij de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie viel hij op met zijn sterke optredens.

Deadline Day!

Het is de slotdag van de Europese transfermarkt en dus volgen we vandaag al het nieuws van de Nederlandse én internationale clubs op de voet.

Het kan zo maar een hectische Deadline Day worden. Zo zijn Ajax en Tottenham Hotspur nog druk in onderhandeling over Steven Bergwijn, is Wout Weghorst op weg naar Burnley en lijkt het een kwestie van tijd dat de Donny van de Beek op huurbasis naar Everton vertrekt.

We houden jullie de hele dag op de hoogte!