Christian Eriksen
NOS Voetbal

Eriksen is weer profvoetballer; tekent bij Engelse Brentford

Christian Eriksen is weer profvoetballer. De Deen heeft op de slotdag van de transferperiode een contract tot en met het einde van het seizoen getekend bij het Engelse Brentford FC, de nummer veertien van de Premier League.

"Ik kan niet wachten om te beginnen en zie jullie hopelijk snel", vertelde de 29-jarige Eriksen in een video op de social media-kanalen van Brentford, gericht aan de fans van de club.

Het zat er al aan te komen dat Eriksen zou terugkeren naar Londen, waar hij van 2013 tot 2020 woonde als speler van Tottenham Hotspur. "Spelen in Engeland zou voor Chris en zijn familie betekenen dat ze weer thuiskomen", vertelde zijn zaakwaarnemer Martin Schoots begin januari aan de BBC.

Dat was op de dag dat de middenvelder voor het eerst sinds zijn hartstilstand op het EK van afgelopen zomer uitgebreid van zich liet horen, in een interview met de Deense omroep DRDK. Daarin vertelde Eriksen weer te willen voetballen, met als ultieme droom het WK voetbal van eind dit jaar met Denemarken.

"Ik wil voetballen. Dat is al die tijd mijn gedachte geweest", zei Eriksen:

Eriksen: 'Doel is WK in Qatar, mijn hart is geen obstakel'

Daarna verscheen Eriksen op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. De Deen had aan zijn herstel gewerkt bij Fysiomed in Amsterdam en trainde vervolgens een tijdje mee met Jong Ajax, om fitter te geraken.

'Mijn doel is spelen op het WK'

Voordat Eriksen op 12 juni vorig jaar in de EK-wedstrijd tegen Finland een hartstilstand kreeg, speelde hij bij Internazionale. Vervolgens liet hij een defibrillator inbrengen. Dat apparaat voorkomt hartstilstanden door indien nodig een schok af te geven, zodat het hartritme snel herstelt.

Daarmee mag hij echter in Italië niet op het hoogste niveau spelen en dus werd zijn contract bij Inter in december ontbonden.

Nu Eriksen weer onder contract staat bij een club, heeft hij maar één doel: "Spelen op het WK in Qatar. Het is een droom, of ik word geselecteerd is een andere vraag. Maar ik ben ervan overtuigd dat het kan, want ik voel mij niet anders. Fysiek ben ik terug op topniveau en mijn hart is geen obstakel", zei hij in zijn eerste interview.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl