NOS Voetbal Aangepast

Ajax pakt de dubbel • Spannende strijd om tweede plek • Feyenoord in mineur

Liveblog gesloten
 • Tot volgende week!

  We houden ermee op hier in Hilversum. Volgende week gaat de eredivisie verder met speelronde 32, met onder meer de Klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax. Tot dan!

  NOS
 • Bekijk de stand in de eredivisie na speelronde 31

  Ajax is kampioen, de strijd om plek twee tussen PSV en AZ blijft spannend, sombere gezichten bij Feyenoord en onderin kan er natuurlijk nog van alles gebeuren.

  NOS
 • Op een rijtje: de uitslagen van het eredivisieweekeinde

  NOS
 • Manchester United-Liverpool definitief uitgesteld

  Manchester City wordt vandaag sowieso geen kampioen. Het duel tussen Manchester United en Liverpool wordt vandaag niet meer gespeeld als gevolg van de hevige protesten van United-fans in en rond het stadion. Had Liverpool gewonnen, dan was City kampioen geweest.

  De fans zijn boos op de Amerikaanse clubeigenaren, de familie Glazer, die verantwoordelijk worden gehouden voor de plannen om toe te treden tot de Super League.

  Lees meer over de toestanden in Manchester.

 • PSV-HEE - Klaar in Eindhoven: 2-2

  De strijd om plek twee in de eredivisie is drie duels voor het einde weer helemaal open. PSV heeft zijn voorsprong van drie punten plus een beter doelsaldo deels verspeeld door op eigen veld met 2-2 gelijk te spelen tegen Heerenveen.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Cody Gakpo worstelt zich langs Lasse Schöne en Jan Paul van Hecke ANP
 • Stekelenburg verlengt bij Ajax, Onana kijkt van afstand toe

  Maarten Stekelenburg heeft zijn contract met Ajax met één seizoen verlengd. Tegelijk is de kans groot dat André Onana de club komende zomer verlaat, zei directeur Marc Overmars eerder op de middag.

  Onana, die een dopingschorsing van een jaar uitzit, viert de titel van Ajax van afstand mee.

 • Kampioenstrainer Ten Hag: 'Een titel van de ontwikkeling'

  De reactie van Ajax-trainer Erik ten Hag na het behalen van het landskampioenschap.

  Lees of bekijk meer reacties vanuit Amsterdam.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  'Titel van de ontwikkeling', zegt Ten Hag
 • PSV-HEE 83' - Enorme kans voor Heerenveen

  PSV is op zoek naar de voorsprong, maar aan de andere kant is er ineens een enorme kans voor Woudenberg. De verdediger schiet de bal vanuit kansrijke positie echter rakelings over het PSV-doel.

  PSV-Heerenveen 2-2

 • Terugkijken: Gravenberch sprint weg na interview voor feest met fans

  De 18-jarige Ryan Gravenberch beleefde dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax en pakte de landstitel. Het werd een kort interview, want hij moest snel naar buiten, naar de fans.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Gravenberch sprint weg na interview voor feest met fans
 • PSV-HEE 76' - PSV heeft nog een kwartier

  PSV heeft met nog een klein kwartier te spelen het beste van het spel. Bij Heerenveen heeft Siem de Jong het veld geblesseerd verlaten, zijn vervanger is Rein Smit.

  PSV-Heerenveen 2-2

 • PSV-HEE 66' - PSV rijgt de kansen aaneen

  We hadden even rust, maar inmiddels gebeurt er alweer van alles in Eindhoven. Heerenveen ontsnapt een paar keer aan een nieuwe achterstand.

  Eerst belandde een voorzet van Vertessen via Van Hecke maar net in de armen van Mulder, vervolgens gaat de bal nog eens via Woudenberg tegen de paal, en weer even later schiet Malen na een fraaie actie in het zijnet.

  PSV-Heerenveen 2-2

 • PSV-HEE 59' - DOELPUNT HEERENVEEN

  Wat krijgen we nou, een minuut later valt er wéér een goal en dit keer van Heerenveen. De Jong maakt er 2-2 van, op aangeven van Schöne.

  PSV-Heerenveen 2-2

 • PSV-HEE 58' - DOELPUNT PSV

  Een minuut na de 1-1 maakt Gakpo er met een fantastisch schot 2-1 van voor PSV. Bondscoach Frank de Boer, aandachtig toeschouwer op de tribune, zal een extra plusje hebben genoteerd achter de naam van Gakpo.

  PSV-Heerenveen 2-1

  De PSV'ers vieren de fraaie goal van Cody Gakpo ANP
 • PSV-HEE 57' - DOELPUNT PSV

  PSV komt naast Heerenveen door een goal van invaller Vertessen, die een voorzet van Max binnentikt. Het is de eerste goal van de Belg in het PSV-shirt.

  PSV-Heerenveen 1-1

 • Feest op parkeerdek voorbij, gemeente spreekt van 'spontane actie'

  Vanaf het parkeerdek van de Johan Cruijff Arena hebben de spelers van Ajax en coach Erik ten Hag zich laten toejuichen door duizenden fans die zich bij het stadion hadden verzameld om het kampioenschap te vieren. De gemeente vroeg Ajax na een tijdje de festiviteiten te beëindigen, waarna de fans vertrokken.

  Bij de Arena stonden fans dicht op elkaar te juichen en te springen. De gemeente Amsterdam riep al vroeg tijdens de wedstrijd op niet naar het stadion te komen omdat het er te druk was, maar daar trokken de fans zich niets van aan.

  Volgens een woordvoerder van burgemeester Halsema was het tonen van de schaal aan de menigte op het dek "een spontane actie". "De driehoek heeft het even aangekeken en laten gebeuren. Inmiddels hebben we Ajax verzocht de actie op het dek te beëindigen", zegt de woordvoerder.

  Lees meer over de situatie rond de Johan Cruijff Arena.

  Politie in de Amsterdamse binnenstad ANP