Twente-vrouwen verslaan PSV en pakken koppositie: 'Zeker spannend, leuk toch?' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De vrouwen van FC Twente hebben de koppositie veroverd in de kampioenspoule van de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. Twente was zondagmiddag in eigen huis met 2-1 te sterk voor PSV, waar keeper Sari van Veenendaal geen beste indruk maakte.

Twente gaat, met nog vier speelronden te gaan, aan de leiding met één punt voorsprong op zowel Ajax als PSV.

PSV juicht als eerste

Na een dik half uur kwam PSV nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Naomi Pattiwael. De 22-jarige aanvalster schoot eenvoudig raak nadat PSV de bal op de helft van Twente had veroverd en door de verdediging sneed.

De vrouwen van PSV vieren de openingstreffer ProShots

Twente kwam vijf minuten later op gelijke hoogte. Van Veenendaal, eerste keeper van Oranje, schatte een corner van Renate Jansen totaal verkeerd in en zag de bal in het doel vliegen.

Afstandsschot bezorgt Twente de zege

Aan het begin van de tweede helft kreeg PSV uit een corner een grote kans weer op voorsprong te komen, maar de bal werd op de doellijn gekeerd.

Na slap uitverdedigen van PSV bezorgde Rieke Dieckmann Twente de overwinning. Ze kreeg de bal in de voeten, had alle tijd om uit te halen waarna Van Veenendaal er niet in slaagde het schot in de verre hoek onder controle te krijgen.

Van Veenendaal voorkwam met een fraaie redding in de slotfase nog wel een grotere nederlaag, door een inzet van Fenna Kalma te keren.

Bekijk hieronder de stand in de kampioenspoule:

De stand in de kampioenspoule NOS

Afgelopen vrijdag won Ajax met 2-0 van ADO Den Haag dankzij treffers van Chasity Grant en Nikita Tromp. Daarmee herstelde Ajax zich van de nederlaag tegen PSV, een week geleden in de eerste ronde van de kampioenspoule.

Bekijk hier de samenvatting van PSV-Ajax van vorige week:

Vrouwen PSV delen tik uit aan Ajax in kampioenspoule Eredivisie Vrouwen

STER reclame