PSV-vrouwen wederom te sterk voor Ajax, nu in kampioenspoule

Vrouwen PSV delen tik uit aan Ajax in kampioenspoule Eredivisie Vrouwen

De PSV-vrouwen zijn de kampioenspoule in de Pure Energie Eredivisie uitstekend begonnen. Ajax werd met 3-1 verslagen, mede door twee treffers van Joëlle Smits.

De 21-jarige spits, komend seizoen te bewonderen in het shirt van het Duitse Wolfsburg, nam in de eerste helft de 2-0 en de 3-0 voor haar rekening.

Eerst schoot Smits raak uit een strafschop, nadat ze was gevloerd door een op het oog zuivere tackle van Kay-lee de Sanders. Een minuut later strafte Smits balverlies aan Ajax-zijde af. Naomi Pattiwael had eerder de score geopend na beroerd uitverdedigen van de Amsterdammers.

Bekijk hieronder de reacties van PSV-spits Smits en Ajax-trainer Danny Schenkel:

Nikita Tromp deed tien minuten voor rust iets terug uit een penalty en had een minuut later zelfs de 3-2 op de schoen. Keepster Sari van Veenendaal redde echter met haar rechtervoet. Ook na de pauze voorkwam Van Veenendaal een tweede Ajax-goal, bij een uitstekende mogelijkheid voor Chasity Grant.

PSV hield vervolgens stand en zegevierde, net als een week eerder in de halve finale van de beker (1-0). Vrijdag speelden ADO Den Haag en FC Twente al gelijk in de kampioenspoule (1-1).