NOS Voetbal

Vrouwen FC Twente en ADO beginnen play-offs om kampioenschap met gelijkspel

Twente-vrouwen openen kampioensgroep met gelijkspel tegen ADO

De vrouwen van FC Twente zijn de strijd om de landstitel begonnen met een 1-1 gelijkspel bij ADO Den Haag.

Op basis van de ranglijst begon Twente als favoriet aan het eerste duel van de play-offs: de ploeg sloot de reguliere competitie af als koploper, terwijl ADO zich als nummer vier van de ranglijst had geplaatst voor de kampioenspoule.

De ploeg uit Enschede wist echter het hele seizoen nog niet te winnen van ADO; een week geleden werd Twente in de halve finales van het bekertoernooi zelfs nog uitgeschakeld door de Haagse ploeg (3-2).

Grote moeite

Ook vrijdagavond had Twente grote moeite met het elftal van Sjaak Polak. Na een half uur zette Liz Rijsbergen ADO op voorsprong met een hard, diagonaal schot na balverlies op het middenveld van Twente.

ADO viert de 1-0 tegen Twente

In de tweede helft kregen beide ploegen wat kansjes, maar echt zorgvuldig werd daar niet mee omgesprongen. Een voorzet van ADO raakte de paal, een kopbal van Twente uit een corner belandde op de lat.

Tien minuten voor tijd was het toch raak voor de Tukkers. Marisa Olislagers tekende voor de gelijkmaker tegen haar oude club.

Er wordt ook nog gespeeld om de plaatsen vijf tot en met acht in de eredivisie. PEC Zwolle, Heerenveen, vv Alkmaar en Excelsior komen daarvoor in aanmerking.

Het eerste duel tussen PEC Zwolle en Heerenveen eindigde in 1-1. De wedstrijd tussen vv Alkmaar en Excelsior stond ook voor vrijdagavond op het programma, maar werd uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij de Alkmaarse ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl