PSV ziet AZ naderen in strijd om plek twee na puntenverlies tegen Heerenveen

Bekijk de samenvatting van PSV - sc Heerenveen

De strijd om plek twee in de eredivisie is drie duels voor het einde weer helemaal open. PSV heeft zijn voorsprong van drie punten plus een beter doelsaldo deels verspeeld door op eigen veld met 2-2 gelijk te spelen tegen Heerenveen.

De eindstand stond al na een uur op het bord, na een levendige fase met drie goals in drie minuten.

Vlammend schot Gakpo

PSV leek aanvankelijk orde op zaken te stellen na een matige eerste helft, maar Siem de Jong tikte tegen zijn oude club op aangeven van Lasse Schöne toch de gelijkmaker binnen. En daar bleef het bij, ondanks kansen over en weer.

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt, Cody Gakpo, Johnny Jansen en Lasse Schöne:

De aanval voorafgaand aan die goal was prachtig, maar het vlammende schot van Cody Gakpo wellicht nog mooier. De aanvaller van PSV kreeg de ruimte om op te stomen en knalde hard en hoog raak, een minuut nadat Yorbe Vertessen met hulp van Lucas Woudenberg voor de 1-1 had gezorgd.

In de wetenschap dat AZ al bij RKC had gewonnen, speelde PSV voor rust in een veel te laag tempo om het de Friezen moeilijk te maken. Donyell Malen werd na een flits door Erwin Mulder van een goal gehouden, Ibrahim Sangaré raakte van afstand de paal.

Yorbe Vertessen viert de 1-1

Dat de openingstreffer aan de overkant viel, was gezien het wedstrijdverloop geen verrassing. Heerenveen kreeg bij vlagen alle ruimte aan te vallen, waar het wel raad mee wist. Tibor Halilovic had Yvon Mvogo al een keer aan het werk gezet met een zwabberbal en even later moest de Zwitser het antwoord schuldig blijven na weer een vernietigende uithaal van de Kroaat.

Drie PSV-wissels in de rust

PSV-trainer Roger Schmidt liet zijn onvrede blijken met drie wissels in de rust. Nick Viergever, Pablo Rosario en Eran Zahavi werden vervangen door Armando Obispo, Noni Madueke en Yorbe Vertessen. Dat leverde het Eindhovense spel meteen een stoot energie op en kansen op een zege.

Malen zag bij een stand van 2-2 een inzet tegen de paal belanden, vlak voor tijd kon invaller Marco van Ginkel vrij schieten. Aan de overkant belandde een volley van Woudenberg op het dak van het doel.