NOS Wielrennen Aangepast

Démare pakt zijn vierde ritzege deze Giro, Ewan wint 108ste Scheldeprijs

 • Arnaud Démare wint de elfde etappe van de Giro d'Italia. Het is al zijn vierde zege deze Giro. Lees het wedstrijdverslag.
 • Caleb Ewan wint de 108ste Scheldeprijs en is daarmee de opvolger van Fabio Jakobsen. Lees het wedstrijdverslag.
 • Samenvattingen en reacties later op NOS.nl en in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.
Liveblog gesloten
 • Tot morgen!

  We sluiten af met de twee snelste sprinters van de wereld (tenminste vandaag). Op Arnaud Démare staat geen maat in deze Giro d'Italia. En Caleb 'Pocket Rocket' Ewan bewijst in de Scheldeprijs dat hij op pure snelheid niet te kloppen is.

  Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

  Arnaud Démare boekte in Rimini zijn vierde ritzege in de Giro van 2020 AFP
 • De dag van morgen (in de Giro)

  Maar nu zijn we dus nog bezig met de Giro van 2020 en die gaat donderdag verder met een listige etappe van Cesenatico naar Cesenatico. Rond de geboorteplaats van Marco Pantani heeft de organisatie een route gevonden met een hoogteprofiel als een kartelzaag. Slechts vijf klimmen zijn gecategoriseerd (drie van derde categorie, twee van vierde), maar in de praktijk gaat het de hele dag op en af.

  Niet voor niets heeft de Giro vier sterren toegekend aan deze rit, spektakel lijkt verzekerd.

  Het profiel van de twaalfde etappe in de Giro d'Italia giroditalia.it
 • Even vooruitkijken: Bretonse etappes Tour 2021 bekend

  Toegegeven, het is nog heel ver weg voor de meesten. Maar vandaag zijn de eerste vier etappes van de Tour de France van 2021 bekendgemaakt.

  We wisten al dat Le Grand Départ dit jaar in Bretagne zou zijn. De Tour begint met een rit van Brest naar Landerneau. Al op de tweede dag wordt het klassement opgeschud met een aankomst op Mûr-de-Bretagne.

  Le Grand Départ: Tour de France 2021

  zaterdag
  Zat. 26 juni 2021 Etappe 1 Brest-Landerneau
  Zon. 27 juni 2021 Etappe 2 Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne
  Ma. 28 juni 2021 Etappe 3 Lorient-Pointivy
  Di. 29 juni 2021 Etappe 4 Redon-Fougères
 • Debutant Ewan: 'Dit is een heel belangrijke race voor sprinters'

  Caleb Ewan won al vijf ritten in de Tour de France, drie ritten in de Giro en een rit in de Vuelta. De Scheldeprijs ontbrak nog. "Dit is een heel belangrijke race voor de sprinters, maar toch was het de eerste keer dat ik hier aan de start stond", vertelde Ewan voor de camera van Sporza.

  "Ik had nog nooit een koers van dit niveau gewonnen in België. Voor mij is dit een belangrijke zege, maar voor de ploeg misschien nog meer. Ik denk dat ze gelukkig zullen zijn."

 • Cavendish bewaart kaderplaatje

  De Vlaamse regie heeft vandaag veel oog voor Mark Cavendish. De Scheldprijs is dan ook de wedstrijd waarin hij in 2007 zijn eerste zege op het hoogste niveau behaalde. De Engelsman heeft het na zijn werk in de kopgroep rustig aan gedaan en komt nu pas over de finish.

  Onderweg zagen we hem in een onderonsje met een andere oudgediende, André Greipel. En, nog opvallender, hij heeft het kaderplaatsje met zijn startnummer van de fiets getrokken en in de achterzak gestoken. Zou dít dan zijn laatste koers zijn geweest?

 • Ackermann gedeclasseerd, Coquard mee naar podium

  Pascal Ackermann (Bora) is gedeclasseerd vanwege de val die hij veroorzaakte met zijn zwieper. Dat betekent dat Niccoló Bonifazio tweede wordt achter Ewan. Bryan Coquard mag ook mee naar het podium.

 • FINISH SP - Niet De Kleijn, maar Jensen

  De familie De Kleijn kan opgelucht ademhalen. Het is niet Arvid de Kleijn die ten val is gekomen, maar de Noor August Jensen. De Kleijn zelf eindigt als achtste. Ook bij Jensen valt de schade mee, hij is zelf over de finish gereden.

 • Toptien

  Scheldeprijs - De toptien:
  1. Ewan
  2. Ackermann
  3. Bonifazio
  4. Coquard
  5. Merlier
  6. Philipsen
  7. Capiot
  8. Arvid de Kleijn
  9. Sam Bennett
  10. Einhorn

 • FINISH - CALEB EWAN WINT DE 108STE SCHELDEPRIJS!

  Caleb Ewan wint met overmacht het 'officieuze WK voor sprinters'. Pascal Ackermann wordt tweede, Niccolò Bonifazio derde.

  In de laatste meters zagen we nog een heel nare valpartij van onder anderen Ivan Garcia Cortina. Een renner van Riwal lijkt het grootste slachtoffer. Dat zou weleens Arvid de Kleijn kunnen zijn. Hij raakt het achterwiel van Ackermann, die een zwieperd maakte.

 • 3 km SP

  Wie zien we nu al vooraan? De ploegen van Sam Bennett, Bryan Coquard en Jasper Philipsen. En daar komt ook Caleb Ewan. Maar het is chaotisch.

 • 5 km SP - Treintjes

  We zien verschillende treintjes op kop in de finale van de Scheldeprijs. Logisch, natuurlijk, want elke ploeg is afgereisd met een (top-)sprinter.

 • Tien Nederlandse zeges

  Piotr Havik zal de Scheldeprijs niet winnen, maar hij begint de laatste tien kilometer wel als enige koploper. Maar het peloton zit hem nu toch op de hielen. Sterker, hij is ingelopen.

  Toch een mooi moment om de tien Nederlandse zeges in deze wedstrijd eens op een rij te zetten.

  2018 en 2019: Fabio Jakobsen

  2005: Thorwald Veneberg

  1999: Jeroen Blijlevens

  1998: Servais Knaven

  1990: John Talen

  1985 en 1986: Jean-Paul van Poppel

  1985: Adrie van der Poel

  1981: Ad Wijnands

 • 18 km SP - Laatste ronde

  De bel van de laatste ronde klinkt in de Scheldeprijs. En dat is het sein voor de jonge Lewis Askey om nog even in de aanval te gaan. Piotr Havik springt in zijn wiel en laat de jonge Engelsman achter. De Nederlander is solo met 0.22 op het peloton.

 • Slotfase: Démare wint!

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Démare soeverein naar vierde zege in Giro d'Italia
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • 22 km SP - Valpartij Grondin

  Oei, wat een nare val van Donavan Grondin, de jongste deelnemer (20) aan de Scheldeprijs vandaag. De ploeggenoot van Nacer Bouhanni bij Arkéa raakt een stoeprand en klapt over dubbel over zijn fiets, maar lijkt met de schrik vrij te komen.