Uitvaart Sala in Argentinië

Uitvaart Sala in Argentinië: 'De stad stierf op 21 januari'

Wedstrijdverslag: Vitesse met pijn en moeite langs Willem II

Martin Ødegaard en Mohammed Dauda

Vitesse heeft zijn tweede zege binnen na de winterstop. Het won thuis met 3-2 van Willem II, maar eenvoudig ging het niet.

Einde wedstrijd

Afgelopen in Arnhem. Vitesse houdt stand en wint met 3-2 van Willem II.

83' DOELPUNT WILLEM II!

De bal komt terug van de paal en Vangelis Pavlidis is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Willem II weer terug in de wedstrijd.

Vangelis Pavlidis na de 3-2

79' DOELPUNT VITESSE!

Willem II voorkomt meerdere keren op miraculeuze wijze de tegentreffer, maar op het schot van Max Clark heeft de ploeg geen antwoord.

Max Clark viert de 3-1

Reactie Dalmau

Dalmau: 'Four goals, I am very happy for this'

Fortuna moet vrezen

Fortuna Sittard is de eerste club sinds RBC Roosendaal die in 3 opeenvolgende uitduels in de Eredivisie minimaal 5 doelpunten incasseert (De Graafschap-Fortuna: 5-1, PSV-Fortuna: 5-0, Heracles-Fortuna: 6-0).

RBC onderging dit tussen maart en april 2006. Nooit kreeg een club 4 uitduels op rij 5 doelpunten tegen. Het volgende uitduel van Fortuna Sittard is op 3 maart bij AZ.

Eerste voor Isak

Alexander Isak maakt zijn 1ste Eredivisie-doelpunt en zijn 1ste doelpunt op het hoogste niveau sinds 6 november 2016. Toen maakte hij de 1-1 namens AIK tegen Kalmar FF in de Zweedse competitie.

61' DOELPUNT WILLEM II!

Vrijwel direct na de 2-0 maakt Alexander Isak de 2-1. De Zweedse aanvaller schiet via een Vitesse-been binnen.

Ødegaard op dreef

Martin Ødegaard maakt zijn 4de van het seizoen en verdubbelt daarmee zijn totaal van vorig seizoen (2 doelpunten, 24 duels)

59' DOELPUNT VITESSE!

Met een gelukje komt Vitesse op 2-0. Martin Ødegaard schiet op doel en ziet de bal via Jordens Peters in het doel vallen.

Supersub Malen

Donyell Malen evenaart Nicklas Pedersen en Bjørn Johnsen op de topscorerslijst van invallers. Zij maakten ieder 4 doelpunten als invaller.

Vitesse sterk uit de startblokken

Dauda krijgt al snel een enorme kopkans, maar zijn inzet gaat net naast. Even later gaat Linssen alleen op keeper Wellenreuther af, maar de doelman staat goed en pareert de inzet.

Bal rolt weer in Arnhem

Vitesse en Willem II zijn weer begonnen.

Negatief record Fortuna

Fortuna Sittard evenaart de grootste nederlaag van de club in de Eredivisie: Fortuna - Vitesse 1-7 (27 september 1997), Excelsior - Fortuna 6-0 (23 oktokber 1983).

Wedstrijdverslag: Pover PSV redt in slotseconden punt bij sc Heerenveen

Donyell Malen viert de 2-2 tegen Heerenveen

Een week na de 2-2 bij FC Utrecht heeft PSV opnieuw averij opgelopen in de titelstrijd met Ajax. De koploper ontsnapte zelfs aan een nederlaag bij sc Heerenveen, maar redde in de extra tijd nog een punt: 2-2.

Wedstrijdverslag: Spanjaard Dalmau schiet Heracles langs Fortuna Sittard

Adrian Dalmau

Heracles Almelo heeft in eigen huis een eenvoudige 6-0 overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Adrian Dalmau was de grote man met vier treffers en een assist.

Afgelopen in Heerenveen!

Afgelopen in Heerenveen! PSV voorkomt op het laatste moment een nederlaag en speelt met 2-2 gelijk.

90+5' DOELPUNT PSV!

Malen doet het voor PSV. De aanvaller mikt de bal in de verre hoek en lijkt PSV in de allerlaatste minuut een punt te bezorgen.

Kans PSV!

Gakpo kopt hard op het Heerenveen-doel, maar Hahn staat goed opgesteld. De blessuretijd loopt, PSV heeft nog maar een paar minuten om puntenverlies te voorkomen.

Rust in Arnhem

Vitesse gaat met een 1-0 voorsprong op Willem II de rust in.

Afgelopen in Almelo

Heracles laat geen spaan heel van Fortuna en wint met 6-0.

Darfalou van het veld

Oussama Darfalou

De Algerijn komt heel lelijk neer na een duel en moet per brancard het veld af. Op het oog lijkt hij een ernstige enkelblessure te hebben.

78' DOELPUNT HERACLES ALMELO!

Dalmau met zijn vierde van de wedstrijd. De Spaanse spits omspeelt Fortuna-keeper Koselev en schiet de bal in het lege doel.

Heerenveen op de lat!

Bijna de 3-1 voor Heerenveen. Dennis Johnsen schiet van dichtbij de bal hard op de lat. PSV leeft nog.

70' DOELPUNT HERACLES ALMELO!

Peterson maakt er na een soepele aanval 5-0 van. Heracles maakt gehakt van Fortuna.

Heracles viert de 5-0

Hattricks

Fortuna kreeg in 2019 al 3 hattricks tegen. Adrian Dalmau namens Heracles, Fabian Serrarens (De Graafschap) en Luuk de Jong (PSV).

59' DOELPUNT PSV!

De Eindhovenaren doen wat terug via Pereiro. De Uruguayaan krult een vrije trap binnen.

Tussenstand Heerenveen-PSV: 2-1

60' DOELPUNT HERACLES ALMELO!

Dalmau stift na een lange rush vanaf eigen helft zijn derde goal van de avond binnen.

Dalmau viert de 4-0

Spanje boven

De tweede goal van Adrian Dalmau is de 25ste Spaanse treffer van dit seizoen. Nooit waren er meer Spaanse doelpunten in een heel eredivisieseizoen. Sinds de start van vorig seizoen werden er alleen meer Duitse (52), Deense (56) Marokkaanse (69) en Nederlandse (855) eredivisiedoelpunten gemaakt dan Spaanse treffers.

55' DOELPUNT HERACLES ALMELO!

Een voorzet van Dalmau komt met wat geluk op het hoofd van Drost, die de 3-0 maakt.

Jesper Drost viert de 3-0

Dumfries scoort, maar staat buitenspel

PSV lijkt al snel de aansluiting gevonden te hebben, maar het doelpunt van oud-Heerenveen-speler Dumfries wordt afgekeurd. De back staat op het moment dat hij de bal krijgt buitenspel.

51' DOELPUNT HERACLES ALMELO!

Dalmau met zijn tweede van de avond. De Spanjaard loopt goed weg bij zijn tegenstander en kopt fraai de 2-0 binnen.

5' DOELPUNT VITESSE!

Bryan Linssen kopt al na 5 minuten de 1-0 binnen tegen Willem II.

Vitesse viert de 1-0 van Linssen

De bal rolt weer

In Almelo en Heerenveen zijn we begonnen aan de tweede helft. In Arnhem is Vitesse-Willem II begonnen.

Vitesse-Willem II: wat feitjes op een rij

- Vitesse won thuis 19 van de 28 duels met Willem II. De Tilburgers wonnen in Arnhem pas 4 keer, maar bleven in de laatste drie edities ongeslagen.

- Vitesse won dit seizoen in Tilburg met 3-1, na een 3-0 stand bij rust.

- Vitesse pakte uit z'n laatste 3 duels maar 1 punt, maar staat nog vijfde. Willem II, dat zijn laatste twee duels verloor, staat met vijf punten minder op de tiende plaats.

Opstellingen Vitesse-Willem II

Rust op de velden

Heracles gaat met een 1-0 voorsprong op Fortuna de rust in. In Heerenveen heeft de thuisploeg een 2-0 voorsprong tegen PSV.

Wedstrijdverslag: AZ verslaat ook VVV, keeper Bizot houdt zijn doel nog altijd schoon

De spelers van AZ vieren de 1-0 van Til

AZ heeft ook zijn vijfde competitiewedstrijd van 2019 gewonnen zonder tegendoelpunt. De Alkmaarders versloegen VVV-Venlo met 3-0.

Beter laat je de tegenstander niet schieten

De laatste 8 schoten op doel tegen PSV in de Eredivisie leverden 7 goals op.

Blessure Schaars

Stijn Schaars

sc Heerenveen-aanvoerder Stijn Schaars moet met een blessure van het veld. De middenvelder was juist enkele weken weer fit na een lange periode vol blessureleed.

Bergwijn op de paal

Weer een grote kans voor PSV'er Bergwijn. Dit keer schiet hij keihard op de paal.

PSV moet in de achtervolging

In Heerenveen leidt de thuisploeg met 2-0 en heeft PSV alle moeite om de stugge, Friese verdedigingsmuur te slechten. Dat wil niet zeggen dat de koploper in de eredivisie geen kansen krijgt. Zo mikt Pereiro een vrije trap op de lat en schiet Bergwijn een levensgrote kans van dichtbij hoog over.

Bijna 3-0 voor Heerenveen

Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Van Bergen. Hij blijft echter niet rustig en schiet de bal in kansrijke positie hoog over.

Afgelopen in Alkmaar

Einde wedstrijd in Alkmaar. Zonder de pannen van het dak te spelen wint AZ in eigen huis met 3-0 van VVV. #AZVVV

25' DOELPUN!T SC HEERENVEEN

De Friezen komen op 2-0 tegen PSV. Na een goede aanval schiet Vlap de bal in de verre hoek.

Heerenveen viert de 2-0 van Vlap

Kuwas met de 2-0 op de schoen

Bijna was daar de 2-0 voor Heracles. Maar oog in oog met keeper Koselev schiet Kuwas via een handje van de sluitpost over.

Record voor Heraclied Dalmau

Dit is het snelste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen (51 seconden). VVV'er Peniel Mlapa was tot vandaag de snelste met een doelpunt na 1:21 tegen ADO Den Haag.

Doelpunt op naam van Van Bergen

De 1-0 van Heerenveen komt uiteindelijk op naam van Mitchell van Bergen. De Heerenveen-speler schoot op doel, maar de bal werd door Nick Viergever niet genoeg van richting veranderd om het doelpunt het predicaat eigen doelpunt mee te geven.

Goede kans Fortuna

Lamprou met het harde schot, maar Heracles-keeper Blaswich is net op tijd om de bal over te tikken.

Tussenstand Heracles-Fortuna: 1-0

3' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Heerenveen opent al snel de score, al heeft het daar wel een klein beetje hulp van PSV'er Viergever voor nodig. Met een lichte touché verrast hij zijn eigen keeper.

Nick Viergever baalt

61' DOELPUNT AZ!

Seuntjens beslist het duel door de 3-0 te maken voor de thuisploeg.

1' DOELPUNT HERACLES ALMELO!

Na 51 seconden weet Dalmau al het net te vinden voor de thuisploeg. De aanvaller tikt na een mislukt schot van Osman simpel binnen. 1-0 voor Heracles tegen Fortuna.

De bal rolt!

We zijn ook begonnen in Almelo en Heerenveen.

Mooie plek in zicht voor Fortuna

Bij een zege op Heracles stijgt Fortuna minimaal 1 plek op de ranglijst. De laatste keer dat de Limburgers na een complete speelronde hoger dan 9de stonden in de Eredivisie was in 1997/1998, toen de ploeg van trainer Bert van Marwijk het seizoen afsloot als 7de (standen na speelronde 1 en 2 niet meegenomen).

Vooruitblik: Lammers treft vanavond 'zijn' PSV: 'Mooi moment om me te laten zien'

Heerenveen-spits Sam Lammers

"Als spits wil je altijd scoren. Dus daar ga ik naar op zoek." Sam Lammers klinkt als een echte aanvalsleider. En dat is-ie ook natuurlijk. Opvallend is dat de spits van sc Heerenveen zijn uitspraak doet uitgerekend aan de vooravond van het competitieduel met PSV. Want laat dat nou net de club zijn die hem voor een jaar heeft verhuurd aan de Friezen.

Tweede helft onderweg

AZ heeft de bal weer in het spel gebracht.

Heracles-Fortuna: wat feitjes op een rij

- Fortuna won het enige eredivisieduel met Heracles in Almelo in 1986: 0-3. In 2004-05 (1e divisie) werd het 0-0. Fortuna werd laatste, Heracles pakte de titel.

- Dit seizoen werd het in Sittard 3-0 (Diemers, Stokkers, El Massaoudi).

- Na drie nederlagen verraste Heracles vorige week Ajax. De Almeloërs staan 8ste, op drie punten gevolgd door Fortuna (9de), dat twee van de laatste drie duels won.

- Rossmann (Heracles) en Rodríguez (Fortuna) zijn geschorst.

Heerenveen-PSV: wat feitjes op een rij

- Heerenveen won 7 van de 26 thuisduels met PSV. Dat won al elf keer, maar niet in de laatste zes seizoenen.

- Eerder dit seizoen in Eindhoven werd het 3-0 (Lozano 2x en De Jong). In de 37ste minuut kreeg Thorsby (Heerenven) rood. Heerenveen won deze competitie thuis pas één keer. Ook won het al zes duels niet meer: 3x gelijk en 3x verlies.

- Dumfries (PSV) speelde vorig seizoen bij Heerenveen. Lammers wordt door PSV verhuurd aan Heerenveen. Aanvoerder Schaars is eveneens een oud-PSV'er.

Rust in Alkmaar

Even pauze in Alkmaar. AZ leidt met 2-0, maar is niet zo dominant als de tussenstand doet voorspellen.

Schreuder blikt vooruit op sc Heerenveen-PSV

'Tegen Heerenveen in eigen huis heeft PSV het nooit gemakkelijk'

VVV mag nog hoop koesteren

AZ gaf dit seizoen al 7 keer een voorsprong uit handen, samen met sc Heerenveen het meest dit seizoen. Ook in het uitduel met VVV-Venlo gaf AZ een voorsprong weg. Toen werd het 2-2 na een 0-2 voorsprong voor de Alkmaarders. AZ na voorsprong: W11-G3-V4.

Emmen voorlopig zonder Klok

FC Emmen moet het voorlopig stellen zonder Gersom Klok. De verdediger heeft een blaasoperatie ondergaan en moet ook nog geholpen worden aan een cyste. Hij is enige weken niet inzetbaar.

Opstellingen Heracles-Fortuna

Opstellingen Heracles Almelo-Fortuna Sittard

22' DOELPUNT AZ!

Stengs maakt er 2-0 van voor AZ. De aanvaller wordt door Idrissi vrijgespeeld voor keeper Unnerstall en rondt koeltjes af.

Idrissi en Stengs vierden de 2-0

Opstellingen sc Heerenveen-PSV

Til in vorm

Guus Til scoorde met zijn laatste 3 schoten op doel in de Eredivisie. Vorige week maakte hij er 2 tegen NAC Breda.

7' DOELPUNT AZ!

Guus Til opent al snel de score voor de thuisploeg. Hij is attent op een doorgeschoten bal en schiet simpel de 1-0 binnen.

Guus Til

Begonnen in Alkmaar

VVV heeft afgetrapt. AZ-VVV is onderweg!

Opstellingen AZ-VVV

AZ-VVV: wat feitjes op een rij

- VVV won in Alkmaar één van de twaalf eerdere duels. Zes jaar terug werd het 1-2. AZ sloeg thuis acht keer toe.

- Alkmaar '54-Venlo was op 14 augustus 1954 de eerste profwedstrijd in Nederland. Uitslag: 3-0.

- Ralf (VVV) en Mats (AZ) Seuntjens staan tegenover elkaar. VVV-trainer Steijn was in het seizoen 2010-2011 bij ADO Den Haag assistent van Van den Brom (nu trainer AZ).

- Christian Kum en Jerold Promes (VVV) zijn geschorst.