Lammers treft vanavond 'zijn' PSV: 'Mooi moment om me te laten zien'

sc Heerenveen-spits Sam Lammers speelt vanavond tegen PSV Pro Shots

"Als spits wil je altijd scoren. Dus daar ga ik naar op zoek." Sam Lammers klinkt als een echte aanvalsleider. En dat is-ie ook natuurlijk. Opvallend is dat de spits van sc Heerenveen zijn uitspraak doet uitgerekend aan de vooravond van het competitieduel met PSV. Want laat dat nou net de club zijn die hem voor een jaar heeft verhuurd aan de Friezen.

Het kan de 21-jarige Lammers niets schelen. Er zijn landen waar is afgesproken dat huurlingen niet spelen tegen de club waar ze onder contract staan. Maar daar ziet de Brabander niets in. "PSV heeft mij aan Heerenveen uitgeleend. Dus ik ben nu volledig van Heerenveen en mag iedere wedstrijd spelen. En tegen PSV zijn de mooiere wedstrijden. Die zou ik niet willen missen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lammers: 'Ik wil steeds een niveautje hoger aantikken'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het voelt niet als een beladen duel voor hem. "Voor mij niet. Van tevoren is er natuurlijk aandacht voor. Het is leuk om te spelen tegen jongens die ik goed ken. Maar zodra de wedstrijd begint, ben je gefocust op je taken en de dingen die je altijd doet in een wedstrijd. Dat gaat vanzelf, dat is heel normaal."

Lammers doorliep de jeugdopleiding bij PSV. In september 2016 debuteerde hij in een bekerduel in het eerste elftal. Een maand later maakte hij zijn eerste minuten in de eredivisie en in mei 2017 volgde zijn eerste treffer, in een duel met FC Groningen dat in 1-1 eindigde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Lammers nog niet te vergelijken met De Jong'

De grote doorbraak bleef echter uit. In het shirt van sc Heerenveen doet hij inmiddels wel van zich spreken. Zijn inbreng met 12 doelpunten en 3 assists in 23 wedstrijden mag er zijn. "Voor mij was het belangrijk dat ik veel wedstrijden ging spelen en ervaring ging opdoen in de eredivisie. Zo kan ik mij ontwikkelen. Daar ben ik nu mee bezig. Ik denk dat het goed gaat."

Hij kent zijn kracht. De liefhebber van combinatievoetbal krijgt de bal graag in de voeten en weet daar dan altijd wel raad mee. Zijn balbehandeling en tweebenigheid beschouwt hij als zijn grootste kwaliteiten. Maar het kan altijd nog beter. "Ik wil steeds een niveautje hoger aantikken. Ik ben natuurlijk al jaren hard aan het werk om mijzelf in de basis te spelen bij PSV. Dat is waarvoor ik werk."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bommel: 'Lammers komt als een betere speler terug'

Hij weet ook wel waar het nog aan schort. "Ik heb dit seizoen nog niet zo heel veel uit voorzetten gescoord. Ik heb wel de lengte ervoor, dus misschien moet ik meer doelpunten met mijn hoofd maken. En ik moet misschien iets dominanter zijn, de hele wedstrijd lang. Ik heb nu nog wel fases dat ik voor mijn gevoel te onzichtbaar ben in een wedstrijd."

Dat zal hem zaterdagavond niet gebeuren. In Eindhoven was hij al dicht bij een doelpunt en misschien zit er in het Abe Lenstra Stadion wel meer in tegen de koploper. "PSV wil natuurlijk kampioen worden. Ze zijn goed op koers tot nu toe. Dat is mooi. Maar als zaterdag het eerste fluitsignaal klinkt, ben ik daar niet mee bezig. Maar dit is wel een speciale wedstrijd voor mij. Een mooi moment om me weer te laten zien."

De wedstrijd sc Heerenveen-PSV (aftrap 19.45 uur) is live te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1 en via ons liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Een samenvatting is te zien in Studio Sport Eredivisie, vanaf 22.25 uur op NPO 1.

STER Reclame