Benutte strafschop in blessuretijd brengt De Graafschap op 1-1

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Tot de volgende keer!

Wedstrijdverslag: De Graafschap in extra tijd naast Almere City

Silvester van de Water kopt Almere City naar 1-0

Almere City en De Graafschap hebben in het eerste finaleduel om promotie naar de eredivisie gelijkgespeeld: 1-1.

Afgelopen

En dan fluit Kevin Blom voor het einde van de wedstrijd. Wat een ontknoping in Almere. Beide ploegen treffen elkaar zondag om 16.45 uur in Doetinchem voor de return.

92' Doelpunt De Graafschap

Serrarens schiet de toegekende penalty binnen. 1-1 in Almere.

Rood!

In blessuretijd voorkomt Overtoom met een handsbal de 1-1. Rood voor de Almere-verdediger en een strafschop.

85' Doelpunt Almere City

Vlak voor tijd komt de thuisploeg op voorsprong. Na een strakke voorzet van Owusu kopt spits Silvester van der Water de 1-0 binnen.

Silvester van de Water viert de 1-0

Bal op de paal!

Daar waren de bezoekers wel heel dicht bij de voorsprong. El Jebli kopt heel hard op de paal na een voorzet van Van den Hurk.

Goede kans voor De Graafschap

Hij was topscorer voor De Graafschap in de Jupiler league dit seizoen, maar Daryl van Mieghem weet nu niet te scoren, al is de kans best groot.

De aanvaller stoomt op door het centrum, komt in kansrijke positie, maar vlak voordat hij van dichtbij de 0-1 wil binnenschieten zit Almere-verdediger Hammouti er met een voetje tussen.

Wedstrijd kabbelt voort

In Almere gebeurt vooralsnog weinig. Beide ploegen breien en breien, maar grote kansen komen er niet. Nog altijd 0-0.

Oranje onder 17 naar finale

In het Engelse Chesterfield stond het Nederlands elftal onder 17 vanavond in de halve finale van het EK tegenover gastland Engeland.

Na 80 minuten spelen stond het 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Feyenoord-doelman Joey Koorevaar stopt na 11 benutte strafschoppen de inzet van Arsenal-jongeling Folarin Balogun.

Het team van bondscoach Kees van Wonderen speelt zondag in de finale tegen Italië.

Tweede helft onderweg

In Almere is er weer afgetrapt.

Ondertussen in Londen

Moedigt Robin van Persie landgenoot Michael van Gerwen aan die zich eerder vanavond plaatste voor de finale van de Premier League of Darts.

Rust in Almere

Ook in dit duel zijn de doelpunten schaars. Beide teams zoeken met 0-0 de kleedkamer op.

Wedstrijdverslag: FC Emmen en Sparta houden het spannend met doelpuntloos gelijkspel

Kenneth Dougal en Michael Chacon

FC Emmen en Sparta Rotterdam hebben elkaar in het eerste finaleduel om promotie/degradatie in evenwicht gehouden: 0-0. Zondag valt de beslissing op Het Kasteel.

Kan alle kanten op

Eerder dit seizoen verloor De Graafschap met 2-1 bij Almere City FC. De thuiswedstrijd werd met 4-2 gewonnen door de 'Superboeren'.

We zijn begonnen

In Almere heeft scheidsrechter Kevin Blom gefloten voor het begin van de eerste helft tussen Almere City FC en De Graafschap.

Joep Schreuder blikt vooruit

Almere naar de eredivisie, waarom niet?

Vooruitblik: Dertien jaar na verregend profdebuut ruikt Almere de eredivisie

Almere City FC neemt het donderdag thuis op tegen De Graafschap in de eerste wedstrijd om promotie. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de club, die al van naam en kleur veranderde en ontsnapte aan degradatie.

Afgelopen

Geen doelpunten bij FC Emmen-Sparta. Zondag valt de beslissing in Rotterdam als beide teams elkaar om 14.30 uur ontmoeten op Het Kasteel.

Mühren mist levensgrote kans

Na een goede actie van Fred Friday, die doorkomt aan de linkerkant, zet de Nigeriaan collega-aanvaller Mühren wederom alleen voor de keeper. Dit keer is de kans nog groter dan in de eerste helft, maar ook dit keer mist de Volendammer oog in oog met keeper Telgenkamp.

Videoref bepaalt, geen strafschop

Sparta-aanvaller Stijn Spierings wordt naar de grond getrokken in het strafschopgebied, maar na bestudering van de videobeelden door de videoref en door scheidsrechter Lindhout wordt er geen strafschop toegekend. Stand nog altijd 0-0.

Emmen weer gevaarlijk

Weer moet Sparta-keeper Nienhuis reddend optreden na een vrije trap van Emmen.

De bal rolt weer in Emmen. Weet Sparta dat felbegeerde uitdoelpunt te maken of houdt Emmen het doel schoon? Nog 45 minuten te gaan.

Rust

Niet veel later fluit arbiter Lindhout voor het einde van de eerste helft. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

Sparta dicht bij 0-1

Daar was bijna de openingstreffer van Sparta. Spits Friday weet drie verdedigers om zich heen, maar kan toch een schot produceren. Zijn bal gaat maar net naast.

Duel in evenwicht

Sparta begon sterk aan de wedstrijd, maar met de rust in zicht kruipt FC Emmen steeds meer uit z'n schulp. Omdat de thuisploeg daardoor ook wat kansen krijgt is het duel perfect in evenwicht.

Heel Emmen droomt van de eredivisie

Voetbalhumor in Emmen

De supporters van FC Emmen hebben een beetje de pik op Sparta-trainer Dick Advocaat

Grote kans Emmen

Daar is het eerste gevaar van de thuisploeg. Centrale verdediger Nick Bakker kopt hard op doel, maar Sparta-doelman Nienhuis staat goed en kan de bal keren.

Eerste wapenfeit van Sparta

Een goede kans voor aanvaller Robert Mühren. Wat heet, deze bal had er wel in gemogen.

Na een hakballetje van Fred Friday komt hij alleen voor keeper Telgenkamp, maar de Spartaan schiet tegen de Emmen-goalie aan.

Robert Mühren mist een grote kans voor Sparta

Road to the final play-offs nacompetitie

1' De bal rolt in Emmen

De eerste van twee finaleduels is begonnen!