Michael van Gerwen met zijn trofee
NOS SportAangepast

Van Gerwen geeft masterclass en wint vierde Premier League

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Premier League of Darts op zijn naam geschreven. Met een groots vertoon van macht versloeg hij Michael Smith: 11-4.

Van Gerwen liet er direct na begin van de partij in de O2 Arena in Londen geen gras over groeien en nam rap afstand van zijn opponent. Van de eerste negen legs won hij er acht.

De Brabander ging de pauze in met een eclatante 8-2 voorsprong en een gemiddelde van liefst 122,24. Daarmee benaderde hij het wereldrecord, dat op 123,4 staat.

Na de break haperde de motor enigszins, maar Van Gerwen zegevierde overtuigend - met een gemiddelde van 112,37 - en won zo voor de derde keer op rij de prestigieuze titel plus een cheque van 300.000 euro.

Cross verslagen

Eerder op de avond bereikte Van Gerwen overtuigend de finale door wereldkampioen Rob Cross met 10-6 te elimineren. Smith versloeg Gary Anderson met dezelfde cijfers.

Van Gerwen begon zijn duel met Cross voortvarend met twee 180'ers in de eerste leg. Bij een 2-1 voorsprong plaatste hij een eerste break, om vervolgens verder uit te lopen.

Cross stribbelde nog even tegen, maar Van Gerwen bleek toch te sterk. Dat zag ook Robin van Persie, die in de O2 Arena in Londen zijn landgenoot steunde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl