liveblog
NOS VoetbalAangepast

Slotdag transfermarkt: minder Nederlandse transfers dan vorig jaar

liveblog gesloten

Het zit erop

De slotdag van de transfermarkt zit erop. Tijdens de laatste uren bleven grote transfers uit. Lees terug wat er zoal is gebeurd in binnen- en buitenland.

'Feyenoord en Kramer uit elkaar'

Teleurstelling bij Michiel Kramer

Feyenoord heeft het contract van Michiel Kramer ontbonden, meldt De Telegraaf. De spits had nog een contract tot medio 2018 bij de Rotterdammers, waar hij de laatste maanden op een zijspoor was beland.

Goed nieuws voor FC Groningen

Een financiële meevaller voor FC Groningen. Alexander Sørloth, die in het verleden in de Euroborg speelde, verkast naar Crystal Palace. En daar profiteert Groningen van.

Nog meer lastminutedeals in Engeland

Swansea City heeft zich verzekerd van de diensten van Andy King, die op huurbasis overkomt van Leicester City. De middenvelder wordt een concurrent van Leroy Fer.

West Ham United versterkte zich van spits Jordan Hugill, die wordt overgenomen van Preston North End.

Geen Jørgensen, maar Slimani

Newcastle United had de pijlen gericht op Nicolai Jørgensen, maar de Algerijn Islam Slimani moet de Magpies zien te behoeden voor degradatie.

De 29-jarige Slimani wordt gehuurd van Leicester City.

KNVB: 133 spelers overgeschreven

Voetbalbond KNVB heeft in de winterse transferperiode die woensdag afliep 133 spelers overgeschreven naar een andere club. Op de laatste dag maakten 32 spelers een overstap van of naar een Nederlandse club, meldt de bond op zijn website. De transferperiode liep van 3 tot en met 31 januari.

Met 133 transfers is het wintertransferrecord van vorig jaar (151 transfers) niet verbeterd. Deze transferperiode komt wel op de derde plaats, nog achter de winterse transferperiode van 2009 toen er 142 transfers waren. In de winter is het traditiegetrouw rustiger dan in de zomer. Zo waren er afgelopen zomer 648 transfers, waarvan 80 op de deadlinedag.

Van de 133 transfers gingen er 45 spelers van een Nederlandse naar een buitenlandse club. 44 spelers bewandelden de omgekeerde weg, datzelfde aantal ruilde binnen Nederland van club. Van alle getransfereerde spelers werden er 37 verhuurd.

City doet geen zaken met Leicester

Manchester City deed op de laatste dag van de transferwindow geen zaken meer. De club heeft het imago van een koopclub, maar dat is volgens trainer Pep Guardiola niet terecht.

City was nog in onderhandeling met Leicester City over de transfer van Riyad Mahrez, maar de clubs kwamen niet tot een akkoord.

Transfermarkt gesloten

De transfermarkt is gesloten. Mogelijk dat er nog wel op de valreep gemaakte transfers naar buiten worden gebracht.

AZ huurt rechtsback van PSG

Kort voor het sluiten van de markt meldt AZ dat het de 19-jarige Alec Georgen op huurbasis overneemt van Paris Saint-Germain.

De jonge rechtsback, die na het seizoen weer terugkeert naar Parijs, sluit aan bij Jong AZ.

Op de valreep: Emenike naar Las Palmas

Op de valreep brengt Las Palmas het nieuws naar buiten dat het Emmanuel Emenike heeft aangetrokken. De 30-jarige Nigeriaan speelde voor de winterstop voor Olympiakos in Griekenland.

Ook in Spanje rustig

Ook de Spaanse topclubs hebben zich amper tot niet geroerd. FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid hebben geen grote aankopen gedaan.

FC Barcelona had Philippe Coutinho al overgenomen van Liverpool en Atlético had zich al verzekerd van de terugkeer van Diego Costa.

Italiaanse topclubs houden zich koest

In Italië, waar sinds 23.00 uur niet meer geshopt mag worden, heeft de topvijf zich ingehouden op de laatste dag van het transferwindow. Alleen AS Roma heeft een nieuwe speler mogen verwelkomen.

De Romeinen nemen Jonathan Silva op huurbasis over van Sporting Lissabon.

Napoli leek Amin Younes van Ajax over te nemen en Davy Klaassen te verlossen van Everton, maar beide transfers vielen in het water.

Transfermarkt Italië gesloten

In Italië mag er niet meer gehandeld worden. Voor Nederland is het laatste uur ingegaan. In Duitsland mocht er maar tot 18.00 uur zaken worden gedaan.

Moreno verkast weer naar Spanje

Héctor Moreno vervolgt zijn loopbaan bij Real Sociedad, dat hem overneemt van AS Roma. Moreno verdedigde in het verleden de clubkleuren van AZ en PSV. Hij speelde ook al in Spanje voor Espanyol.

Ayew keert terug bij Swansea

André Ayew keert terug bij Swansea City, dat hem in 2016 verkocht aan West Ham United. De aanvaller uit Frankrijk zou zo'n twintig miljoen kosten.

Sørloth naar Crystal Palace?

Alexander Sørloth staat volgens Engelse media op het punt naar Crystal Palace te verkassen. De Noor wist nooit te imponeren bij FC Groningen en vertrok naar FC Midtjylland.

Volgens de Engelsen is met de transfer een bedrag van zo'n elf miljoen euro gemoeid.

Menig terug bij PEC

Queensy Menig wordt door PEC Zwolle voor de rest van het seizoen gehuurd van Nantes, dat hem in de zomer van Ajax overnam en het voorbije half jaar stalde bij het Engelse Oldham Athletic.

Cocu toont zich teleurgesteld

Phillip Cocu betreurt het dat PSV er niet in is geslaagd een linksback aan te trekken. "Ik kan er weinig aan doen, maar ik ben teleurgesteld", aldus Cocu tegenover Fox Sports. "Ik vind dat wij dat beter hadden en moeten doen. Met z'n allen."

PSV-doelwit kiest voor Sporting

De linksback waarin PSV interesse had, Lumor, vervolgt zijn carrière bij Sporting.

Sandler: het is rond met City

Philippe Sandler bevestigt na het duel met AZ dat de transfer naar Manchester City rond is.

"Het is rond. Ik ga het seizoen afmaken bij Zwolle, dus mijn hoofd zit nu gewoon bij PEC", reageerde de verdediger.

"Heel mooi. Ik denk wel dat ik heel rustig ben gebleven. Ik heb niet te veel dingen gelezen. Ik ben heel blij."

Transfer Mitrovic afgeketst

Aleksandar Mitrovic zou terugkeren bij Anderlecht, maar zijn transfer is afgeketst, zo melden Engelse media. "Ik ben blij om terug te zijn", zei Mitrovic eerder vandaag nog tegen Het Laatste Nieuws.

De aanvaller, die in 2015 bij de Paarswitten vertrok, staat onder contract bij Newcastle United.

Ajax bevestigt dat Younes blijft

Amin Younes sluit vrijdag weer aan bij Ajax. Wegens persoonlijke omstandigheden koos Younes ervoor om van een overgang naar Napoli af te zien.

"Amin vond het uiteindelijk voor zichzelf beter om bij Ajax te blijven en van ons hoefde hij bovendien niet weg. Wij kunnen hem goed gebruiken en zijn dan ook blij met deze beslissing", aldus Marc Overmars.

"Het streven is om op alle posities een dubbele bezetting te hebben. Dat is nu het geval en daarom kan ik mij vinden in deze wending."

PSV is uitgewinkeld

PSV laat weten dat er van de koploper geen transfers meer verwacht hoeven te worden. Ook van de komst van een linksback is geen sprake.

'Transfer Klaassen afgeketst'

Davy Klaassen

Zowel De Telegraaf als het AD meldt dat een overgang van Davy Klaassen van de baan is. De clubs, Everton en Napoli, zouden geen akkoord kunnen bereiken over de huursom.

Daarom maakt Klaassen het seizoen af bij Everton, dat hem overnam van Ajax.

Roda JC legt Banggaard vast

Roda JC heeft Patrick Banggaard aangetrokken. De 23-jarige verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Darmstadt, dat uitkomt in de tweede Bundesliga.

In 2012 debuteerde Banggaard in het profvoetbal bij het Deense VB Kolding. Daarna kwam hij vier seizoenen uit voor FC Midtjylland, alvorens hij overstapte naar Darmstadt.

Driehoek compleet: Giroud naar Chelsea

De overgang van Olivier Giroud van Arsenal naar Chelsea is definitief. De Franse spits kwam voor zo'n 20 miljoen euro over van Arsenal en tekende voor anderhalf jaar op Stamford Bridge.

Daarmee is de cirkel rond: Arsenal krijgt Pierre-Emerick Aubameyang, Chelsea Giroud en Borussia Dortmund Michy Batshuayi. De Belgische spits Batshuayi wordt door Dortmund voor de rest van het seizoen gehuurd van Chelsea.

Blind blijft bij Manchester United

Daley Blind was in gesprek met AS Roma, maar blijft uiteindelijk toch bij Manchester United. Het contract van de Oranje-international, die dit seizoen amper speeltijd krijgt van José Mourinho, loopt nog tot de zomer van 2019.

Daley Blind en José Mourinho

Anderlecht raakt aanvoerder kwijt

Een drukke dag voor de beleidsbepalers van Anderlecht. De belangstelling vanuit de Premier League voor Rode Duivel Leander Dendoncker werd nog afgewimpeld. Aanvoerder Sofiane Hanni mocht wel weg.

De Algerijnse aanvallende middenvelder, dit seizoen goed voor tien doelpunten in 31 duels, vertrekt voor acht miljoen euro naar Spartak Moskou. Hoopt de Russische kampioen zich daarmee in te dekken voor een vertrek van Quincy Promes?

De Oranje-international, die in de belangstelling staat van Southampton, doet vandaag gewoon mee in het oefenduel met CSKA Moskou.

Rutten haalt Reijnen naar Israël

Etienne Reijnen is de eerste aankoop onder trainer Fred Rutten bij Maccabi Haifa. De 31-jarige centrale verdediger komt over van FC Groningen en tekende tot het einde van het seizoen, met een optie op nog een jaar.

Reijnen, die ook bij PEC Zwolle, AZ en Cambuur speelde, wilde graag nog eens in het buitenland voetballen. "Je bent niet zo heel lang voetballer en als een kans als deze zich op mijn leeftijd nog voordoet, moet je die grijpen."

Geen plek meer voor Tobiasen

Ole Tobiasen vertrekt bij Sparta. De oud-speler van sc Heerenveen, Ajax, AZ en MVV behoorde tot de technische staf van Alex Pastoor. Na het ontslag van Pastoor en de aanstelling van Dick Advocaat en diens assistenten Cor Pot en Fred Grim zocht de club naar een alternatieve functie voor de Deen. Dat is niet gelukt.

Ook doelman Álex Craninx verlaat Het Kasteel. De Belgisch-Spaanse keeper, die werd opgeleid bij Real Madrid, gaat naar FC Cartagena op het vierde niveau in Spanje. Hij speelde geen minuut in de eredivisie.

Levante wil Real te lijf met Albanese volksheld

Zijn winnende doelpunt tegen Roemenië bij het EK in Frankrijk maakte van Armando Sadiku in een klap een volksheld. Voor zijn land betekende dat namelijk de eerste zege ooit op een eindtoernooi.

Nu mag Sadiku het gaan proberen in La Liga bij de nummer zestien Levante, dat hem overneemt van Legia Warschau. De Albanees kan zaterdag zijn debuut maken tegen Real Madrid.

Nagatomo tweede Japanner ooit bij Galatasaray

Nog een vleugelverdediger met een opmerkelijke transfer. De Japanse linksback Yuto Nagatomo wordt door Galatasaray voor de rest van het seizoen gehuurd van Internazionale. Daarmee is de 101-voudig international na Junichi Inamoto (2006/07) de tweede Japanner in dienst van de club van Ryan Donk en Garry Rodrigues.

Chelsea-huurling Kane van Groningen naar Oxford

Todd Kane vervolgt zijn carrière bij Oxford United. De vleugelverdediger werd dit seizoen op voorspraak van trainer Ernest Faber gehuurd van Chelsea, maar kwam de laatste maanden niet veel aan spelen toe. Faber en Kane kenden elkaar van NEC, waarvoor Kane in 2015/16 ook op huurbasis uitkwam.

Met Deyovaisio Zeefuik heeft FC Groningen al een vervanger aan getrokken. De vleugelverdediger wordt gehuurd van Ajax.

Vierde Turkse club voor Aissati

Voor de meesten is Ismail Aissati wellicht van de radar verdwenen. De voormalige groeibriljant van PSV, die ook voor Ajax, FC Twente en Vitesse en Terek Grozny speelde, speelt al een tijdje in Turkije.

Denizlispor, de nummer zestien op het tweede niveau in Turkije, is inmiddels zijn vierde Turkse club. Opmerkelijk, want Aissati speelde pas sinds september bij Balikesirspor, de nummer vijf van het tweede niveau.

Roda heeft Deense verdediger beet

De 23-jarige centrale verdediger Patrick Banggaard zal voor de rest van het seizoen op huurbasis uitkomen voor Roda JC. De voormalig Deens jeugdinternational komt over van het Duitse SV Darmstadt. De 1,96 cm lange verdediger speelde eerder voor FC Midtjylland.

Patrick Banggaard (rechts) namens Darmstadt in duel met Vedad Ibisevic van Hertha BSC

Colkett terug naar Chelsea

Vitesse laat huurling Charlie Colkett terugkeren naar Chelsea. De 21-jarige Engelse middenvelder, die al in Londen revalideerde van een knieblessure, moest het vooral doen met invalbeurten in Arnhem.

'Derde' Pogba naar Turkije

Twee zomers geleden stond Paul Pogba op alle voorpagina's met zijn recordtransfer van Juventus naar Manchester United. Een zomer geleden stuntte Sparta met het aantrekken van Matthias Pogba. Maar er is nog een broer: Florentin.

Florentin Pogba (27) verlaat Saint-Étienne na bijna vijf jaar en gaat spelen voor de Turkse nummer 14, Gençlerbirligi.

Florentin Pogba (rechts) schudt de handen met broertje Paul in de Europa League

Everton verhuurt Sandro

Everton verhuurt aanvaller Sandro Ramírez aan Sevilla. De club uit Liverpool nam de bij Barcelona opgeleide Sandro een half jaar geleden voor 6 miljoen euro over van Málaga. Zoekt Everton ook een uitweg voor Davy Klaassen?

Willem II grijpt buitenkansje Enoh

Oud-Ajacied Eyong Enoh keert terug in de eredivisie. De middenvelder uit Kameroen, die in 2014 Ajax verliet voor Antalyaspor, gaat met Willem II de strijd aan tegen degradatie. Hij is meteen speelgerechtigd en zit ook bij de selectie voor de kwartfinales van de KNVB-beker tegen Roda JC donderdag.

Vorig seizoen speelde Enoh nog met Standard Luik tegen de Amsterdammers in de groepsfase van de Europa League. Zijn contract in Luik werd echter niet verlengd en dus moest Enoh op zoek naar een nieuwe club.

Eerder vandaag versterkte Willem II zich al met verdediger Thomas Meissner van ADO Den Haag.

Opvallende twitterpresentatie Eto'o bij Konyaspor

Geheel in de stijl van de hitserie Game of Thrones wordt Samuel Eto'o bij het Turkse Konyaspor gepresenteerd.

Utrechter Willock terug naar Manchester United

Middenvelder Matty Willock (21) vertrekt per direct bij FC Utrecht. De Engelsman, die dit seizoen door de Utrechters van Manchester United werd gehuurd, keert terug bij de Engelse club.

Willock speelde drie eredivisiewedstrijden en twee bekerduels voor FC Utrecht, daarnaast voetbalde hij zes keer voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League.

Nieuwe verdediger voor Roda JC?

De Duitse verdediger Patrick Banggaard wordt met Roda JC in verband gebracht. De 23-jarige centrale verdediger uit Denemarken staat onder contract bij Darmstadt 98.

Transfer Younes

Italiaanse media meldden dinsdag dat de transfer van Amin Younes van Ajax naar Napoli vertraging heeft opgelopen en deze winter niet kan worden afgerond. De zaakwaarnemer van Younes, de Italiaanse oud-voetballer Nicola Innocentin, meldt nu in diverse media dat Younes vanwege privéomstandigheden pas komende zomer naar Napoli wil. Hij zou voor vijf jaar tekenen.

Met privéomstandigheden wordt al snel gedacht aan iets ernstigs, maar dat blijkt niet waar te zijn. Younes is inderdaad weer in Amsterdam, maar de reden van het afketsen van de transfer blijft ongewis. Ook voor Ajax.

Amin Younes

Transfer Aubameyang bevestigd

De transfer van Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund naar Arsenal is afgerond, zo meldt de Duitse club. Er is naar verluidt een bedrag van 64 miljoen euro met de transfer gemoeid.

Het ligt vervolgens in de lijn der verwachting dat Olivier Giroud voor ongeveer 23 miljoen euro naar Chelsea verhuist.

Eerder werd bekend dat Michy Batshuayi op huurbasis van Chelsea naar Dortmund vertrekt, waarmee de cirkel rond is.

'Blind niet naar Roma, Moreno naar Sociedad'

Sky Italia meldt dat de transfer van Daley Blind naar AS Roma niet doorgaat en dat de Italiaanse club de interesse heeft verlegd naar Jonathan Silva van Sporting Portugal.

Daarnaast meldt de televisiezender dat oud-PSV'er Héctor Moreno mogelijk naar Real Sociedad gaat. De Mexicaan (30) heeft sinds zijn vertrek uit Eindhoven niet kunnen overtuigen in Rome.

Héctor Moreno

Hoeness: april of mei besluit over Robben

Bayern weet nog niet of het met Arjen Robben (34) en de net zo oude Ribéry (die in april 35 wordt) langer doorgaat. "Er is nog geen besluit genomen. Ik reken op april of mei", aldus Uli Hoeness, voorzitter van Bayern tegen de krant TZ.

Arjen Robben

Sol blijft Willem II trouw

Willem II-aanvaller Fran Sol laat weten in deze transferperiode niet te vertrekken. De 25-jarige Madrileen maakt het seizoen in Tilburg af, laat hij aan het Brabants Dagblad weten.

PSV'er Fernandes naar Italië?

Het lijkt erop dat jeugdspeler Leandro Fernandes van PSV naar Juventus vertrekt, zo melden Italiaanse media. De 18-jarige aanvallende middenvelder van PSV A1 zou vandaag in Turijn zijn medische keuring hebben.

Tuttosport meldt dat de in Nijmegen geboren Fernandes mogelijk bij Serie A-club Sassuolo wordt gestald.

Anderlecht strikt Japanner

Ryota Morioka vervolgt zijn loopbaan bij Anderlecht. De aanvallende middenvelder (26) komt over van Waasland-Beveren. Morioka speelde tot nu toe vier interlands.

Ondertussen vanuit Zwolle

De transfer van Philippe Sandler "lijkt er gewoon te komen". Er is weinig beweging rond topspelers Saymak en Mokhtar, zo weet Voetbal International.

Kettingreactie?

De op handen zijnde transfer van Batshuayi lijkt ook gevolgen te hebben voor Olivier Giroud, die volgens Engelse media onderweg is naar Chelsea.

'Dortmund huurt Batshuayi'

Het ziet ernaar uit dat Michy Batshuayi tijdelijk van Chelsea naar Borussia Dortmund vertrekt. De Duitsers lijken hiermee in te spelen op de overgang van Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund naar Arsenal.

Sparta huurt doelman Mainz

De 23-jarige Jannik Huth speelde vorig seizoen een belangrijke rol in het lijfsbehoud van Mainz in de Bundesliga aan het einde van het seizoen. De voormalig doelman van Jong Duitsland was achter Adler tweede doelman geworden.

Ajax verhuurt Zeefuik aan Groningen

Ajax verhuurt verdediger Deyovaisio Zeefuik voor de rest van het seizoen aan FC Groningen. De verhuur van de rechtsback loopt tot en met 30 juni 2018. Zeefuik staat nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax.

Deyovaisio Zeefuik in duel met Saïd Bakari

Vitesse wil Roy Beerens

Roy Beerens moet bij Vitesse de naar Werder Bremen vertrokken Milot Rashica opvolgen. Beerens komt sinds 2016 uit voor Reading, waar Jaap Stam de trainer is.

De 30-jarige Beerens speelde eerder voor PSV, NEC, sc Heerenveen, AZ en Hertha BSC.

Roy Beerens

Klaassen in belangstelling Napoli

Napoli heeft zijn oog laten vallen op Davy Klaassen, die bij Everton op een zijspoor is beland. Zowel in Engeland als Italië wordt er melding van deze mogelijke transfer gemaakt.

Davy Klaassen en Daley Blind sieren de voorpagina van La Gazzetta dello Sport

Hake nieuwe trainer Cambuur

René Hake is de nieuwe trainer van SC Cambuur. De 46-jarige coach heeft in Leeuwarden een contract voor anderhalf seizoen getekend.

"René past met zijn ervaring en visie in het profiel dat we hebben geschetst voor het hoofdtrainerschap bij SC Cambuur. Hij staat voor aanvallend voetbal met verzorgd positiespel en hard werken als basis. Daarnaast past hij met zijn nuchterheid en duidelijkheid goed bij de club", aldus technisch manager Foeke Booy.

René Hake

Batshuayi in de startblokken

Borussia Dortmund lijkt bij een vertrek van aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang naar Arsenal al een opvolger op het oog te hebben: Chelsea-aanvaller Michy Batshuayi, zo meldt het Het Laatste Nieuws.

Liefhebber José Antonio Reyes

Voormalig Arsenal-vedette José Antonio Reyes denkt nog niet aan stoppen. De inmiddels 34-jarige Spanjaard heeft een nieuwe werkgever gevonden: de Spaanse tweededivisionist Córdoba FC.

Blind naar AS Roma?

Manchester United-verdediger Daley Blind kan volgens Voetbal International en de Daily Mirror op belangstelling rekenen van AS Roma. De Italiaanse club hoopt de international te huren met een optie tot koop.

Daley Blind

Eto'o naar Konyaspor

Samuel Eto'o vervolgt zijn loopbaan bij het Turkse Konyaspor. De Kameroener (36) tekent woensdagmiddag een contract in Konya. Eto'o al onder contract bij een club uit Turkije: Antalyaspor.

Nieuwe linksback voor PSV?

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe linksback uitgekomen bij de 21-jarige Lumor Agbenyenu, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Ghanees staat onder contract bij het Portugese Portimonense.

De Telegraaf weet dat Joshua Brenet in de belangstelling stond van Sevilla, dat inmiddels voor een andere speler heeft gekozen

Gaat Younes wel of niet van Ajax naar Napoli?

Ajax rekent eigenlijk al niet meer op hem en bij Napoli doen ze er momenteel het zwijgen toe. Vertrekt Amin Younes nu wel of naar de club uit de Serie A?

Amin Younes

Deadlines

In vele landen sluit vandaag om 24.00 uur de transfermarkt. Er is een aantal landen waar de deadline eerder eindigt:

18.00 uur: Duitsland

19.00 uur: Israël

22.00 uur: Turkije

23.00 uur: Italië

01.00 uur: Portugal

Slotdag

Het is de slotdag van de transfermarkt in januari. Tot vanavond 24.00 uur hebben clubs de tijd om nog een speler aan te trekken.

Via dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.