NOS VoetbalAangepast

Vitesse raakt Rashica kwijt aan Werder Bremen

Milot Rashica vertrekt van Vitesse naar Werder Bremen. De aanvaller uit Kosovo staat op het punt een akkoord te sluiten met de nummer zestien van de Bundesliga.

Rashica is vanmiddag al medisch gekeurd in Bremen en volgens de clubleiding van Werder Bremen is de afronding van de transfer een formaliteit. "We gaan ervan uit dat hij woensdag al meetraint. We ronden de laatste details af", zo zegt technisch manager Frank Baumann van Werder.

Over de transfersom is nog niets bekend. Eerder liet de Arnhemse club wel doorschemeren dat het een bedrag tussen de vijf en tien miljoen voor Rashica, die nog een contract had tot medio 2020, wenste te ontvangen.

Smaakmaker

Rashica speelt sinds 2015 bij Vitesse, dat hem wegplukte bij het Kosovaarse Kosova Vushtrri. Vorig seizoen veroverde hij met Vitesse de KNVB-beker. Dit seizoen kwam de 21-jarige smaakmaker tot drie goals in negentien optredens voor de Arnhemmers.

Milot Rashica

Bij Werder Bremen komt hij met de Chinees Yuning Zhang een oude bekende tegen. Ook verdediger Luca Caldirola was in het verleden actief in Arnhem. Daarnaast hebben verdediger Niklas Moisander (PEC Zwolle, AZ en Ajax) en spits Arón Johannsson (AZ) een eredivisieverleden.

Russische vleugelverdediger naar Arnhem

Terwijl Rashica in Bremen zijn transfer afrondt, is Vitesse zelf bezig een nieuwe vleugelverdediger aan te trekken. De club is tot een akkoord gekomen met de Rus Vjatsjeslav Karavajev van Sparta Praag.

Karavajev ondertekende vandaag zijn contract in bijzijn van algemeen directeur Joost de Wit, maar volgens Vitesse moeten nog een paar plooien worden gladgestreken.

De 22-jarige Russisch jeugdinternational speelde in Praag voornamelijk als rechtsback, maar zou ook op links uit de voeten kunnen. Op die positie is de spoeling dun geworden, nadat Alexander Büttner om disciplinaire redenen door trainer Henk Fraser naar de beloften werd teruggezet.

Vjatsjeslav Karavajev in actie voor Sparta Praag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl