NOS VoetbalAangepast

Gaat Younes wel of niet van Ajax naar Napoli?

Ajax rekent eigenlijk al niet meer op hem en bij Napoli doen ze er momenteel het zwijgen toe. Vertrekt Amin Younes nu wel of niet vanuit Amsterdam naar Napels? Volgens Italiaanse media is er een kink in de kabel gekomen, maar wat er precies aan de hand is blijft onduidelijk.

Amin Younes is al in Napels geweest

Ajax meldt dat de transfer niet is afgerond, maar dat de Amsterdamse club dat zegt is op zich geen verrassing. Ajax is een beursgenoteerde club, waardoor transfers pas gemeld worden als alle handtekeningen zijn gezet.

Ajax-trainer Erik ten Hag had zich al bij een vertrek neergelegd. "Ik had Amin liever hier gehouden. Marc Overmars wilde liever ook niet dat hij ging. De spoeling op de buitenkanten is dun en het is heel erg lastig om nu nog een aanvaardbare oplossing van buitenaf te halen", zei hij vrijdag in de aanloop naar het duel met FC Utrecht.

Keuring in Napels

Napoli kreeg vorige week toestemming om met Younes te praten, bevestigt de Amsterdamse club. De Duitse dribbelaar reisde naar Napels af en werd vrijdag ook al gekeurd. Hij liep al met een Napoli-sjaal bij het stadion en ging met supporters op de foto. Alles leek in kannen en kruiken, maar het ligt toch anders.

Italiaanse media schreven dinsdag dat Younes halsoverkop is vertrokken uit Italië, omdat er iets zou zijn in privésferen. Zowel Corriere dello Sport als Gazzetta dello Sport denkt dat de gesprekken daardoor dusdanig veel vertraging oplopen dat de overgang niet voor woensdagavond 23.00 uur (in Italië gaat de transfermarkt 59 minuten eerder dicht dan in Nederland) kan worden afgerond.

In de zomer al akkoord

Opvallend is het wel, zo laat de krant Gazzetta aan de NOS weten. Younes en Napoli zouden afgelopen zomer al tot een akkoord zijn gekomen. Ajax wacht rustig af. Er zijn simpelweg twee opties: Younes is woensdag speler van Napoli of hij maakt het seizoen af in Amsterdam.

Het contract van de vleugelaanvaller bij Ajax loopt in de zomer af. De verbintenis bevat voor de Amsterdammers een optie om Younes een jaar langer in de hoofdstad te houden. Of dat nog een probleem oplevert, moet blijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl