Woordvoerder politie Overijssel: drugs aangetroffen in supportershome Twente

De stand na de 29ste speelronde

Cocu: onze laatste 10 minuten, onbegrijpelijk...

Van Halst: soms ben je als club geen baas in eigen huis

2009/2010

Voor het eerst sinds 2009/2010 blijft FC Twente in allebei de wedstrijden tegen PSV in de eredivisie ongeslagen, ook toen waren dat twee gelijkespelen.

Supporters moeten Grolsch Veste verlaten tijdens Twente-PSV

Eindsignaal

Direct na de 2-2 van Bersant Celina klinkt het laatste fluitsignaal.

GOAL FC Twente!

In de blessuretijd slaat FC Twente toe. Bersant Celina schiet diagonaal raak. Jeroen Zoet zit er nog wel aan. Het is 2-2.

Half leeg

Het stadion is slechts voor de helft leeg. Veel supporters gaven geen gehoor aan de oproepen en bleven gewoon zitten. De wedstrijd is geen moment stilgelegd.

Tekst en uitleg

Onrust in Vak P

Het is onrustig op de tribune

Stadionspeaker roept om

De stadionspeaker verzoekt iedereen het stadion te verlaten. In verband met een politie-onderzoek, zegt de speaker.

Wissels

Bij FC Twente komt Oussama Assaidi in het veld voor Dejan Trajkovski. Bij PSV vervangt Steven Bergwijn Jurgen Locadia en Jorrit Hendrix Davy Pröpper.

Zoet mazzelt

Een gelukje voor PSV-keeper Jeroen Zoet. Bersant Celina haalt uit, de doelman komt niet goed achter de bal en de bal gaat maar net naast.

Moreno

Het was de vierde treffer van Moreno tegen FC Twente. Tegen geen enkele andere ploeg maakte Moreno meer dan twee eredivisiedoelpunten.

GOAL PSV!

Kort na rust neemt PSV de leiding in Enschede. Héctor Moreno geeft de bal het laatste zetje.

Tweede helft

In Enschede is de tweede helft onderweg. Kan PSV tegen FC Twente puntenverlies voorkomen?

Rust

FC Twente en PSV zoeken na een boeiende eerste helft met een 1-1 tussenstand de kleedkamers op.

Kans Celina

Bersant Celina met een aardige kans om 2-1 te maken. Maar hij raakt de bal niet goed en aait hem. Jeroen Zoet redt eenvoudig.

Drie keer bijna

Fredrik Jensen mag alleen op Jeroen Zoet af, maar is slordig met zijn stift, die richting mist. Uit de corner die volgt kopt Enes Ünal bijna raak. Zijn kopbal wordt echter knap gepakt door Jeroen Zoet.

En ook uit de corner die daarna volgt scoort Twente bijna: Joachim Andersen raakt de paal. PSV komt goed weg.

Dertig

Dit was het dertigste uitdoelpunt van PSV dit seizoen, vier meer dan elke andere ploeg.

GOAL PSV!

Na ruim een kwartier maakt PSV gelijk: Jürgen Locadia plaatst de bal beheerst in de verre hoek. Het is 1-1.

Snelste goal

Enes Ünal scoorde na zes minuten en 31 seconden. De snelste treffer van FC Twente dit seizoen.

1-1 in Eindhoven

Ook in de heenwedstrijd zette Ünal FC Twente op voorsprong tegen PSV; die wedstrijd eindigde in 1-1. Héctor Moreno maakte toen de gelijkmaker.

Bij de eerste kans voor FC Twente is het raak. Enes Ünal knalt in de zevende minuut de bal hard achter Jeroen Zoet.

Aftrap

In Enschede sluiten FC Twente en PSV de 29ste speelronde af. Het duel is begonnen.

Afgelopen

Het is klaar in Kerkrade, waar Roda JC PEC Zwolle dankzij een late goal met 2-1 verslaat.

Twee jaar geleden

Mikhail Rosheuvel maakt zijn eerste eredivisiedoelpunt sinds 12 april 2015, toen namens SC Cambuur.

GOAL Roda JC!

In de 89ste minuut komt Roda JC op voorsprong. Mikhail Rosheuvel kopt binnen. Het is 2-1.

Hooiveld

FC Twente verhuizen Stefan Thesker en Yaw Yeboah naar de bank. Hun plekken worden ingenomen door Jos Hooiveld en Dejan Trajkovski.

Voor Hooiveld is het zijn eerste basisplaats sinds 1 mei 2004, toen hij met sc Heerenveen tegen ADO Den Haag speelde.

Guardado

Andrés Guardado is ten koste van Jorrit Hendrix terug in de basis van PSV. De Mexicaan was afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta (2-0 zege) nog reserve, omdat hij net was hersteld van een hamstringblessure.

Paal

Nicolai Brock-Madsen raakt, met nog ruim een kwartier te spelen, met links de paal.

Geen oppas? Geen probleem

Een PEC-supporters heeft een kind de fles

Van Hyfte

Tom van Hyfte laat de kans op de 2-1 onbenut. Hij krijgt de bal met wat geluk mee en haalt uit met links. Mickey van der Hart staat een goal in de weg.

Kort na rust zet Gyliano van Velzen Roda JC op gelijke hoogte. Bij de eerste paal tikt hij met, jawel, zijn kont binnen. Het is 1-1.

De tweede helft is onderweg bij Roda JC-PEC Zwolle. Kan de thuisploeg iets aan de 1-0 achterstand doen?

Rust

Rust in Kerkrade, waar PEC Zwolle met 1-0 leidt na een goal van Youness Mokhtar.

Van 't Schip

John van 't Schip, de nieuwe trainer van PEC, op de tribune

GOAL PEC Zwolle!

Vijf minuten voor rust opent Youness Mokhtar de score in Kerkrade. Hij rondt beheerst af na een goede counter. Het is 0-1.

Blooper van Menig

Wat een misser van Queensy Menig! Na een foute terugspeelbal omspeelt hij de keeper en mag hij alleen op het doel af. Hij treuzelt echter waanzinnig lang en ziet de bal nog van de lijn worden gegleden.

Heenwedstrijd eindigde in 0-0

Calvin Verdonk (l) vecht een kopduel uit met Adil Auassar van Roda JC

Roda JC heeft de laatste plaats in de eredivisie in elk geval voor even overgedaan aan Go Ahead Eagles. De Limburgers sleepten bij PEC Zwolle in een boeiende wedstrijd een 0-0 gelijkspel uit het vuur en staan nu zeventiende.

De eerste tien minuten beloofden weinig goeds, maar de drie die volgden waren buitengewoon vermakelijk. Queensy Menig opende het bal met een geblokt schot, Danny Holla volgde diens voorbeeld en aan de andere kant schoot Mikhail Rosheuvel op de paal. Na het tweede schot van Menig, dat via een Limburgs been bijna in de kruising belandde, keerde de rust terug.

Lees het volledige verslag hier

Twintig minuten

Twintig minuten gespeeld, maar grote kansen zijn er nog niet geweest. Het tempo ligt nog laag.

Eerste kwartier

Roda JC is de enige ploeg die dit seizoen nog niet in het eerst kwartier van de wedstrijd heeft gescoord.

Aftrap

Roda JC heeft afgetrapt. Het op vijf plekken gewijzigde Roda neemt het in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Aardige serie PEC

PEC heeft een aardig serie gehad: van de laatste tien wedstrijden won het er vijf en speelde het twee keer gelijk. Roda JC won er van de laatste tien drie, allemaal thuis.

Ryan Thomas

Bij PEC Zwolle daarentegen maar 1 nieuwe speler in de basiself: Ryan Thomas speelt, waardoor Calvin Verdonk op de bank plaats moet nemen.

Vijf wijzigingen

In vergelijking met de 4-1 nederlaag bij ADO Den Haag vorig weekend voert Roda JC liefst vijf wijzigingen door.

In de verdediging staat Frederic Annanou op de plaats van Daryl Werker. Op het middenveld spelen Tom van Hyfte en Mohamed El Makrini voor Ognjen Gnjatic en Adil Auassar. En in de voorhoede spelen Simeon Raykov en Gyliano van Velzen voor Mikhail Rosheuvel en Mitchel Paulissen.

Het programma

Het programma en de uitslagen

De stand

De huidige stand

Winteraankopen Roda JC komen nauwelijks aan spelen toe

Mitchel Paulissen na het verlies tegen ADO

Het is code rood in Kerkrade. Na een dramatisch verlopen weekend, waarin met 4-1 werd verloren van ADO Den Haag, stond Roda JC weer op de laatste plaats in de eredivisie. En dus neemt de druk toe op de spelers, op trainer Yannis Anastasiou en op de directie.

Die druk heeft inmiddels geleid tot het op non-actief zetten van technisch directeur Ton Caanen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Of dat de supporters tevreden stelt, moet nog maar blijken. Je maakt ze pas echt blij met een overwinning op PEC Zwolle vanavond.