Calvin Verdonk (l) vecht een kopduel uit met Adil Auassar van Roda JC

Roda pakt broodnodig punt bij PEC Zwolle

Roda JC heeft de laatste plaats in de eredivisie in elk geval voor even overgedaan aan Go Ahead Eagles. De Limburgers sleepten bij PEC Zwolle in een boeiende wedstrijd een 0-0 gelijkspel uit het vuur en staan nu zeventiende.

De eerste tien minuten beloofden weinig goeds, maar de drie die volgden waren buitengewoon vermakelijk. Queensy Menig opende het bal met een geblokt schot, Danny Holla volgde diens voorbeeld en aan de andere kant schoot Mikhail Rosheuvel op de paal. Na het tweede schot van Menig, dat via een Limburgs been bijna in de kruising belandde, keerde de rust terug.

Die rust was slechts tijdelijk. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat resulteerde in een paar mooie aanvallen en dito kansen. In de eerste helft was Zwolle het dichtst bij een treffer via Mustafa Saymak, die met een snoeihard schot de lat bijna doormidden schoot.

In de tweede helft gingen beide ploegen aanvankelijk vrolijk verder. Menig kreeg zijn derde grote kans, maar opnieuw stond er een Limburger in de weg van zijn schot. Op de Zwolse helft produceerde Abdul Ajagun een afzwaaier.

Naarmate de tijd vorderde sloop echter de speelsheid langzaam weg uit de wedstrijd. De angst om te verliezen kreeg meer en meer de overhand. Roda, veruit de minst scorende ploeg in de eredivisie, geloofde niet meer in een treffer en zette in op een punt.

PEC probeerde nog wel de zwartgele muur te doorbreken, maar die was kundig dichtgemetseld. Alleen Nicolai Brock-Madsen vond nog een gaatje en scoorde, maar hij werd teruggefloten vanwege een overtreding.