NOS VoetbalAangepast

Bosz: jullie denken bijna dat Traoré mijn zoon is

Grote kans dat Ajax zaterdag bij NEC niet kan beschikken over Davy Klaassen en Kasper Dolberg en dat Bertrand Traoré weer in de spits staat. De Burkinees wordt gezien als het lievelingetje van Peter Bosz, maar dat bestrijdt de trainer. Opnieuw.

Bosz: jullie denken bijna dat Traoré mijn zoon is

"Omdat ik hem opstel, maken jullie er allemaal van dat ik hem heel belangrijk vind en als mijn zoon beschouw. Dat is grote onzin", liet de trainer van de Amsterdammers weten. Om daaraan toe te voegen: "En niet alleen omdat we er anders uit zien."

Dolberg miste door een liesblessure de laatste twee wedstrijden en trainde vandaag voor het eerst mee. "Het is afwachten hoe zijn reactie is", zei Bosz. Klaassen viel gisteren tegen AZ (4-1 winst) uit met een onderbeenblessure. De zwellingen nemen inmiddels af, maar ook de aanvoerder blijft een twijfelgeval.

Davy Klaassen raakt geblesseerd

Ajax speelt tegen NEC zijn derde wedstrijd in een week. "Als je wint, is het heerlijk om veel wedstrijden te spelen", vindt Bosz. En winnen doen de Amsterdammers, want zondag liepen ze drie punten in op koploper Feyenoord door de Klassieker met 2-1 te winnen.

Het gat met de Rotterdammers, die zondag uit tegen PEC Zwolle spelen, is drie punten. Bosz: "Fijn dat we nu een keer vóór Feyenoord spelen, maar ik had liever op zondag gespeeld. Twee dagen hersteltijd is te kort."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl