Davinson Sánchez was goed voor een fraaie omhaal, Amin Younes loopt achter hem aan

Zege op AZ houdt Ajax in de race

Ajax blijft in de titelrace door een 4-1 zege op AZ, dat eerst werd overklast maar nog zicht kreeg op een punt.

Ajax was het eerste half uur superieur en AZ mocht niet klagen dat de schade beperkt bleef tot de 1-0 van Bertrand Traoré, die een voorzetje van Justin Kluivert binnen tikte. Tegen de rust richtte AZ zich op, al was Kluivert na een mooie run nog wel dicht bij de 2-0. Doelman Tim Krul redde op zijn inzet.

Aanvoerder Davy Klaassen bleef in de rust in de kleedkamer achter met een kneuzing aan zijn onderbeen. AZ zette de opgaande lijn in de tweede helft vervolgens voort en kwam op 1-1: Wout Weghorst kopte raak over de uitgelopen André Onana.

Herinneringen aan Zlatan Ibrahimovic

Ajax raakte door de tegentreffer danig van slag, maar kwam door een schitterende goal van Davinson Sánchez weer op voorsprong: de Colombiaanse verdediger scoorde met een omhaal die herinneringen opriep aan Zlatan Ibrahimovic.

Lasse Schöne vergrootte in de 82ste minuut de marge naar twee treffers, toen hij uit een penalty de 3-1 liet aantekenen. Even veerde AZ op (Alireza Jahanbakhsh trof de paal), maar het laatste woord was toch aan Ajax, toen Amin Younes kort voor het einde de 4-1 op het scorebord zette.