Bosz: ontevreden over scherpte
Stegeman: jammer dat we niet beloond worden

Uitslagen en programma

Eind

Het eindsignaal in Amsterdam, waar Ajax na een sterke tweede helft met 4-1 wint van Heracles.

GOAL Ajax!

In de laatste minuut van de officiële speeltijd komt Ajax op 4-1. Bertrand Traoré tikt bij de eerste paal binnen.

Nog tien minuten

Nog tien minuten te spelen in de Amsterdam Arena. De buit lijkt binnen voor Ajax, dat meer ruimte krijgt. Hakim Ziyech is uit een vrije trap dicht bij de 4-1.

Beleef Feyenoord-PSV met het radiocommentaar

Neres

David Neres komt binnen de lijnen voor Kasper Dolberg. Hij maakt zijn debuut bij Ajax.

David Neres komt binnen de lijnen

Bijna aansluitingstreffer

Heracles maakt bijna de aansluitingstreffer. Jaroslav Navrátil mag vrij inschieten, maar schiet tegen André Onana op.

GOAL Ajax!

En daar is ook de 3-1 van Ajax. Davinson Sánchez schiet hard raak over de grond.

Invaller

Ajax was voor het doelpunt van De Ligt de enige ploeg die dit eredivisieseizoen nog niet via een invaller gescoord had.

Neres loopt zich warm

David Neres doet een hesje aan

GOAL Ajax!

In de 56ste minuut komt Ajax op 2-1. Invaller Matthijs de Ligt kopt binnen uit een corner.

Ziyech

Hakim Ziyech wordt weggestuurd door Davy Klaassen, maar eerstgenoemde schiet hard tegen de uitkomende Bram Castro op. Een grote kans voor Ajax.

Nijhuis legt uit hoe en waarom zijn horloge afging

Schot De Ligt

Een mooi schot van Matthijs de Ligt van afstand. Zijn poeier met links wordt net over getikt door Bram Castro.

Tweede helft

De tweede helft is begonnen in Amsterdam. Kan Ajax iets aan de 1-1 tussenstand doen?

De Ligt

Matthijs de Ligt komt binnen de lijnen voor de kort voor rust geblesseerd geraakte Nick Viergever.

Weghorst

Voor het eerst sinds 6 november 2016 kreeg Ajax een doelpunt tegen voor rust in een eredivisiewedstrijd. Toen was dat Wout Weghorst namens AZ.

Rust

Het is rust in de Amsterdam Arena, waar Heracles Ajax goed weerstand biedt. Het is 1-1.

Viergever

Nick Viergever verlaat het veld met een liesblessure. Een vervanger is nog niet aangewezen.

Zoet haalt bal nét over de lijn: Feyenoord klopt PSV

Eigen goal Zoet nekt PSV

Record

Samuel Armenteros maakte zijn twaalfde eredivisiedoelpunt dit seizoen. Hij verbreekt daarmee zijn seizoensrecord.

GOAL Heracles!

En daar is meteen de gelijkmaker van Samuel Armenteros. Hij kopt vanaf zestien meter in de verre hoek. Het is 1-1.

GOAL Ajax!

Halverwege de eerste helft komt Ajax op voorsprong. Kasper Dolberg heeft de bal voor het intikken.

Kasper Dolberg na de 1-0

Buitenspel

Samuel Armenteros lijkt Heracles op 0-1 te zetten, maar het is buitenspel.

De situatie van Samuel Armenteros

Grote kans Heracles

Heracles met een opgelegde kans. Kristoffer Peterson countert, is André Onana voorbij, maar ziet zijn inzet gekeerd worden.

Clubrecord?

Als Ajax tegen Heracles de nul houdt zet het een nieuw clubrecord neer van meeste duels zonder tegendoelpunt in alle competities (acht op rij). Het huidige record staat op zeven, gebeurde ook in 1995 én 2010.

Dolberg

De eerste grote kans is voor Kasper Dolberg. Hij vergeet oog in oog met Heracles-doelman Bram Castro een hoek te kiezen.

Schöne

Lasse Schöne schreeuwt het uit. Samuel Armenteros staat al dan niet bewust op zijn been.

Aftrap

Ajax heeft afgetrapt; de laatste wedstrijd van de 24ste speelronde is onderweg.

Vreugde

Vreugde op de bank bij Feyenoord

Einde

Het eindsignaal klinkt. Feyenoord wint de vermakelijke topper met 2-1. PSV heeft nu een achterstand van elf punten.

Ook in Alkmaar is het afgelopen. AZ en PEC Zwolle houden elkaar in evenwicht: 1-1.

4 minuten

Vier minuten extra tijd.

Jørgensen

Nicolai Jørgensen countert, maar mist scherpte in de afronding. Hij had de kans het duel te beslissen.

GOAL

Het moment van de 2-1

Locadia terug

Jürgen Locadia keert terug bij PSV. Hij was lang uit de roulatie met diverse blessures.

GOAL Feyenoord!

Feyenoord neemt opnieuw de leiding. Het is 2-1. Jan-Arie van der Heijden kopt uit een corner binnen. Maar was de bal over de lijn?

Bijna eigen goal

Nicolas Isimat-Mirin werkt de bal bijna in eigen doel. Jeroen Zoet redt.

GOAL AZ!

AZ komt op gelijke hoogte tegen PEC Zwolle. Fred Friday tikt bij de tweede paal eenvoudig binnen. Het is 1-1.

Bergwijn

Steven Bergwijn met dé kans op de 1-2 voor PSV. Rick Karsdorp gooit zich echter voor de bal.

Siem de Jong voor Ramselaar

Siem de Jong komt binnen de lijnen voor Bart Ramselaar. Nog twintig minuten te spelen.

De Jong scoorde zeven keer in elf duels tegen Feyenoord (alle competities) en verloor slechts een keer van de club uit Rotterdam (W7-G3).

Berghuis op de paal

Een inzet van Steven Berghuis eindigt op de paal. Hij schiet met links in maar raakt de bal niet zuiver.

Eerste eredivisiedoelpunt tegen

Feyenoord krijgt zijn eerste eredivisiedoelpunt tegen in 2017. De eerste sinds 17 december 2016, toen Adnane Tighadouini tegen de Rotterdammers scoorde.

Topscorer

Gaston Pereiro is met negen doelpunten topscorer van PSV dit eredivisieseizoen.

PSV maakte zijn 24e uitdoelpunt dit Eredivisie-seizoen. Meer dan elke andere ploeg dit seizoen.

GOAL PSV!

De gelijkmaker van Gaston Pereiro. Hij schiet vanaf twintig meter raak met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal.

PSV viert de 1-1 van Gaston Pereiro

Elia gewisseld

En daar is de wissel. Eljero Elia verlaat het veld en Bilal Basacikoglu is zijn vervanger.

Eljero Elia verlaat het veld

Elia hinkt

Eljero Elia heeft last van zijn enkel en hinkt over het veld. Het lijkt erop dat hij gewisseld gaat worden.

Van de lijn

Santiago Arias haalt de bal van de lijn na een kopbal van Eric Botteghin.

Moreno

Een goede ingreep van Hector Moreno. Hij voorkomt dat een voorzet van Rick Karsdorp terechtkomt bij Nicolai Jørgensen.

De nul

AZ hield in zijn laatste dertien eredivisiewedstrijden niet de nul. De langste reeks sinds december 2012 - april 2013 (ook dertien). Die reeks begon met een tegendoelpunt van PEC Zwolle in een door AZ met 2-1 gewonnen uitwedstrijd.

GOAL PEC Zwolle!

Kort na rust komt PEC Zwolle op voorsprong bij AZ. Ryan Thomas schiet raak na een afvallende bal bij een corner.

Bij Feyenoord-PSV is de tweede helft begonnen. In de rust is er niet gewisseld.

Fraser: makkie is een groot woord

Rust

Rust in De Kuip, waar Feyenoord na een boeiende eerste helft met 1-0 leidt na een vroege goal van Jens Toornstra.

In Alkmaar, waar AZ het opneemt tegen PEC Zwolle, is er nog niet gescoord.

Geel De Jong

Terwijl Bas Nijhuis al heeft gefloten voor de rust, geeft hij geel aan Luuk de Jong. De aanvoerder protesteert omdat Nijhuis geen penalty toekent.

Pereiro

Op slag van rust opnieuw een kans voor Gaston Pereiro. Hij gaat op doelman Brad Jones af, maar Terence Kongolo grijpt in. PSV wil een penalty.

Van Ginkel eraf

PSV'er Marco van Ginkel verlaat het veld met een blessure. Steven Bergwijn is zijn vervanger. Bergwijn gaat linksbuiten spelen en Bart Ramselaar zakt terug naar het middenveld.

Marco van Ginkel verlaat het veld

Het moment tot nu toe

Jens Toornstra schiet de 1-0 binnen

Warmlopen

Dirk Kuijt liep zich kortstondig warm. Nicolai Jørgensen lag op de grond, maar de spits kan verder.

Sterk Feyenoord

De eerste helft is halverwege: Feyenoord speelt sterk en oogt gretig. Het heeft al meerdere kansen gekregen, terwijl PSV pas een uitbraak heeft gehad.

Achterstand

Bij deze stand staat PSV elf punten achter op Feyenoord. Ajax is de enige ploeg die ooit op weg naar de titel elf punten goedmaakte op de koploper (1956/1957 en 2011/2012), maar nooit op tien of minder wedstrijden voor het einde van het seizoen (omgerekend naar 3 punten per gewonnen wedstrijd).

Negende

Jens Toornstra maakte zijn negende doelpunt van dit eredivisie-seizoen, evenveel als in zijn vorige twee seizoenen voor de Rotterdammers bij elkaar.

Pereiro

De eerste mogelijkheid van PSV is voor Gaston Pereiro. Hij schiet zwak in.

In de negende minuut komt Feyenoord al op voorsprong. Jens Toornstra schiet hard binnen op aangeven van Terence Kongolo.

Feyenoord viert de snelle goal van Jens Toornstra

Kans Jørgensen

Een goede mogelijkheid voor Nicolai Jørgensen. PSV-doelman Jeroen Zoet is echter alert en komt goed zijn doel uit. Een minuut later is hij opnieuw gevaarlijk, ditmaal met zijn hoofd.

Kuijt gepasseerd

Dirk Kuijt op de bank

Kans Elia

De eerste kans is voor Feyenoord: Eljero Elia trekt naar binnen en schiet. De bal gaat een meter naast.

Aftrap

De topper tussen Feyenoord en PSV is van start gegaan. Ook AZ-PEC Zwolle is begonnen.

Eind

Het laatste fluitsignaal klinkt in Deventer, waar Vitesse Go Ahead met 3-1 verslaat.

Crowley

Daniel Crowley maakt zijn eerste eredivisiedoelpunt. Hij is de tweede Engelse doelpuntenmaker voor Go Ahead in de eredivisie. Mike Small maakte 24 eredivisiedoelpunten voor de Deventenaren in de jaren '80.

GOAL Go Ahead Eagles!

Een eretreffer van Go Ahead Eagles. Daniel Crowley schiet vlak voor tijd de 1-3 binnen.

Kuijt wist vrijdag al dat hij niet zou starten

Koeman kijkt met belangstelling naar finale League Cup

Tien

Milot Rashica maakt zijn tiende eredivisiedoelpunt voor Vitesse. Sinds begin vorig seizoen maakten alleen Lewis Baker (14), Valeri Qazaishvili (11) en Ricky van Wolfswinkel (11) meer eredivisiedoelpunten voor VItesse.

GOAL Vitesse!

Wat een schitterende goal van Milot Rashica. Hij zet Vitesse in de 80ste minuut met een hard schot op 0-3.

Milot Rashica na het maken van de 0-3

Room gewisseld

Eloy Room verlaat het veld met een liesblessure. Michael Törnes is zijn vervanger. Het zijn de eerste minuten in het eerste van Törnes.

Geen Kuijt

Feyenoord begint zondag zonder Dirk Kuijt aan de topper tegen PSV. De 36-jarige aanvoerder van de Rotterdamse ploeg is door trainer Giovanni van Bronckhorst op de bank gezet, net als twee weken geleden voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Jens Toornstra, die toen twee doelpunten maakte, staat op de positie van Kuijt achter spits Nicolai Jørgensen. Steven Berghuis behoudt zijn basisplaats rechts voorin.

Buitenshuis

Navarone Foor maakt zijn derde doelpunt dit eredivisieseizoen, alle drie buitenshuis.

Vitesse komt op 0-2 in Deventer. Navarone Foor rondt kort na rust af met een bekeken schot.

Navarone Foor

De tweede helft is begonnen. Kan Go Ahead nog iet aan de achterstand doen?

Rust

Het is rust in Deventer, waar Vitesse met 1-0 leidt na een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel.

Tegendoelpunt

Go Ahead Eagles incasseert in de twaalfde eredivisiewedstrijd op rij minimaal een doelpunt. De laatste keer dat Go Ahead binnen een eredivisieseizoen langer zonder clean sheet was was in 2013/2014, negentien wedstrijden op rij. In die reeks zat een 0-3 thuisnederlaag tegen Vitesse.

Elfde

Ricky van Wolfswinkel maakt zijn elfde doelpunt dit eredivisieseizoen. De laatste Vitessespeler met meer dan tien doelpunten was Bertrand Traoré in 2014/2015 (dertien).

Daar is de eerste goal van de dag. Ricky van Wolfswinkel maakt 'm. Hij zet Vitesse na een half uur met een leep puntertje op voorsprong bij Go Ahead.

Ricky van Wolfswinkel maakte de 0-1, Goeram Kasjia deelt in de feestvreugde

Geel

Geel voor Ricky van Wolfswinkel. Beide spelers kunnen na een korte behandeling door.

Onbesuisd

Een onbesuisde actie van Ricky van Wolfswinkel. Hij gaat hard door op Marcel Ritzmaier. Beide spelers blijven liggen.

Twintig minuten

Twintig minuten gespeeld en er is afgezien van een kans aan beide kanten nog weinig gebeurd. Het tempo ligt laag en er wordt vooral afgetast.

Van Wolfswinkel

De eerste kans is na ruim tien minuten voor Vitesse: Ricky van Wolfswinkel kan koppen, maar kopt voorlangs.

37 jaar geleden

De laatste thuisoverwinning van Go Ahead op Vitesse was 37 jaar geleden. Op 24 februari 1980 werd het 5-1, mede dankzij 2 goals van Wim Woudsma.

Aftrap

De eerste wedstrijd van vandaag is onderweg: Go Ahead Eagles-Vitesse.

Drie op een rij?

Vitesse speelde zijn laatste 2 eredivisiewedstrijden op eigen veld en verloor beide wedstrijden zonder te scoren (0-1 tegen Ajax en 0-2 tegen Willem II)

Vitesse verloor voor het laatst 3 keer op rij in februari 2012 toen Feyenoord (3-1), FC Twente (1-4) en RKC Waalwijk (1-0) te sterk bleken. Bij RKC stond huidig Go Ahead-speler Sander Duits in het veld. Voor Vitesse was Guram Kashia aanvoerder in dat laatste duel.

Zoet kan niet wachten tot 'wedstrijd van de waarheid'

Jeroen Zoet

PSV reist vandaag met maar één doel af naar Rotterdam voor de topper tegen lijstaanvoerder Feyenoord. “Wij gaan daarheen om te winnen", zegt PSV-keeper Jeroen Zoet. "Willen wij kampioen worden, dan denk ik ook dat dat moet.”