NOS VoetbalAangepast

Zoet kan niet wachten tot 'wedstrijd van de waarheid'

PSV reist vandaag met maar één doel af naar Rotterdam voor de topper tegen lijstaanvoerder Feyenoord. “Wij gaan daarheen om te winnen", zegt PSV-keeper Jeroen Zoet. "Willen wij kampioen worden, dan denk ik ook dat dat moet.”

Jeroen Zoet

Zoet heeft duidelijk zin in het treffen met de koploper. "Heel Nederland kijkt uit naar deze wedstrijd. In Rotterdam, iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Maar ook alle mensen die PSV steunen. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet."

Acht punten

Het gat tussen Feyenoord en PSV is acht punten. Toch heeft Zoet vertrouwen in een goede afloop. "Wij hebben vanaf de winterstop alles gewonnen. Dat moeten we meenemen naar zondag. We hebben vaker bewezen dat we in grote wedstrijden goede resultaten kunnen halen."

Vergeleken met de eerste seizoenshelft, waarin PSV één keer verloor en liefst zeven keer gelijkspeelde, loopt het nu veel soepeler bij de regerend landskampioen. "Als je wint, dan wordt alles leuker en makkelijker...", aldus Zoet.

"Dan is er ook meer plezier op trainingen. Dat we nu vertrouwen hebben, stralen we ook uit in wedstrijden waarin het minder goed loopt.”

Zoet: dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet

Van Ginkel

De terugkeer van Marco van Ginkel in Eindhoven lijkt ook een belangrijke factor in de verbeterde prestaties van PSV. Vorig jaar hielp hij PSV na de winterstop met acht doelpunten in dertien duels aan de landstitel. Deze jaargang is de Chelsea-huurling na zes duels alweer goed voor vier doelpunten en twee assists.

“Marco brengt iets extra’s. Hij trekt gaten, gaat diep, sluit aan bij de spits”, weet Zoet. "Hij is belangrijk geweest voor ons in de laatste wedstrijden. Maar het is natuurlijk niet alleen afhankelijk van hem.”

Marco van Ginkel heeft PSV op voorsprong gezet

Concurrentie

Waar de 26-jarige Zoet alweer voor het vierde achtereenvolgende seizoen een vaste waarde is bij PSV, daar vertrouwt Feyenoord sinds dit seizoen op Australiër Brad Jones. "Hij is iemand met ervaring, die dat uitstraalt naar zijn verdediging", weet Zoet. "Feyenoord draait goed en daar ga je dan vaak zelf ook in mee. Dat zie je bij hem ook."

Jones presteert dit seizoen zo goed, dat eerste doelman Kenneth Vermeer onlangs te horen kreeg dat hij voorlopig tweede keeper zal zijn bij de Rotterdammers. Vermeer is één van de concurrenten van Zoet bij het Nederlands elftal.

Kenneth Vermeer en Jeroen Zoet met Oranje in 2014.

"Ik kijk alleen naar mezelf", reageert Zoet afgemeten. "Iedereen vraagt steeds naar mijn concurrenten, maar het enige dat voor mij telt, is dat ik bij PSV presteer. Voor de rest heb ik nu met niemand iets te maken. Zondag is nu het allerbelangrijkste voor mij. De rest kan me niet veel schelen."

Rekenen

Op de vraag hoeveel procent kans PSV heeft om te winnen, moet Zoet het antwoord schuldig blijven. "Daar heb ik niet eens over nagedacht", zegt hij met een glimlach. "Ik ben ook niet zo goed in rekenen, dat laat ik lekker aan anderen over."

De topper: Feyenoord - PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl