Vilhena leert veel van 'broer' El Ahmadi

Trainer Giovanni van Bronckhorst sprak in de voorbeschouwing op de topper tegen PSV lovende woorden over hem. "Tonny Vilhena heeft zich ontwikkeld tot een complete speler. Hij heeft enorme stappen gemaakt", oordeelde de Feyenoord-trainer.

De lof van Van Bronckhorst klinkt Vilhena prettig in de oren. Hij weet hoe het komt. "Ik ben constanter geworden dan in de voorgaande jaren."

Vilhena moet enthousiasme soms beteugelen

Toch zijn er nog wel verbeterpunten voor de 'box-to-box-speler'. "Ik wil nog te veel naar voren. Ik moet nog beter mijn positie houden."

Uit voorzorg aan de kant

De energieke middenvelder is dit seizoen een van de drijvende krachten achter het succes van de koploper in de eredivisie.

Zijn rol in het elftal is zelfs zo belangrijk dat de 22-jarige Vilhena een week geleden tegen ADO Den Haag uit voorzorg aan de kant werd gehouden. Een gele kaart in Den Haag zou Vilhena immers een schorsing voor het treffen met PSV opleveren.

De gok pakte bijna verkeerd uit. Feyenoord won uiterst moeizaam en Van Bronckhorst zag zijn team de minste wedstrijd na de winterstop spelen. De afwezigheid van Vilhena zag je terug in het spel. Uiteindelijk voorkwam Karim El Ahmadi puntenverlies.

Drie doelpunten van Vilhena

'Grote broer' Karim

Met El Ahmadi vormt de jonge linkshalf de motor van het sterk draaiende Feyenoord.

"Ik ben heel goed met Karim. Er is een klik", zegt Vilhena over de bijzondere band met zijn 'grote broer'. "Ik ben vaak bij hem thuis, eet vaak met hem. Ik leer veel van Karim. Hij is een stuk ouder en heeft veel meer levenservaring dan ik. Hij helpt mij".

Vilhena heeft speciale band met El Ahmadi

Van Bronckhorst geniet van de samenwerking tussen Vilhena en El Ahmadi. "Ze voelen elkaar precies aan. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht heeft Tonny grote stappen gemaakt. Dat is de kracht van dit Feyenoord."

Aanstaande zondag: Feyenoord - PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl