Hyballa: niet slecht gespeeld, alleen niet gescoord
Jans: PEC is angst om te voetballen kwijt

En dan mag Maxim Hartman natuurlijk niet ontbreken. Overigens om 22.15 uur de uitzending van Eredivisie op Vrijdag op NPO 1 en NOS.nl, met daarin de samenvatting van PEC Zwolle tegen NEC. Maar nu eerst: Hartman met Mike te Wierik van Heracles Almelo.

NOS Playercam: Osama Rashid

Even wat kijkvoer ter ontspanning na al die regels tekst. De NOS Playercam is aangekomen in Portugal, bij Osama Rashid. De Irakees international werd als amateur door het Portugese Farense weggeplukt bij Alphens Boys en is nu middenvelder bij CD Santa Clara.

Wedstrijdverslag

Verdiende thuiszege PEC Zwolle op NEC

PEC Zwolle heeft thuis verdiend gewonnen van NEC. PEC trof paal en lat, maar na rust ook twee keer doel: 2-0. Lees hier verder.

Nicolai Brock-Madsen juicht na zijn openingstreffer

Fijne feitjes voor PEC

PEC wint voor de derde keer in vijf eredivisieduels in 2017. Queensy Menig en Nicolai Brock-Madsen scoorden in 2017 samen al zeven keer.

Eindsignaal: PEC wint

En daar is het laatste fluitsignaal. PEC Zwolle boekt een verdiende 2-0 thuiszege op NEC. Beide goals vielen in de tweede helft, waar het publiek zo nu en dan verwend werd.

Man of the Match

Doelman Mickey van der Hart wordt in Zwolle uitgeroepen tot beste speler van het veld. Hij begon nerveus, maar had daarna een aantal goede reddingen in petto.

Tussenstand PEC Zwolle-NEC 2-0

Geel NEC

Op de valreep pakt invaller Heinloth nog even een gele prent. De eerste kaart van de wedstrijd.

Driepunter bijna binnen voor PEC

Gaat PEC de zesde overwinning van het seizoen boeken? Het lijkt er wel op. Bij winst klimt de club uit Zwolle over Willem II heen naar een twaalfde plaats. Nog twee minuten officiële speeltijd.

Laatste wissel PEC

Uitblinker Ryan Thomas wordt door trainer Ron Jans na 83 minuten naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Hervin Ongenda, een huurling van Paris Saint-Germain. Bij NEC staat er al een huurling van Liverpool in.

De 2-0 van PEC in beeld

Queensy Menig schiet de 2-0 binnen voor PEC

Bijna jongensboek deel twee

Erik Israelsson is direct gevaarlijk. Vorige week tegen Sparta scoorde hij bij zijn eerste balcontact. Nu krijgt hij een kans, maar zijn inzet wordt geblokt.

Bijna 3-0 (deel twee)

Nog geen minuut later is het weer bijna raak. Maar bijna telt niet. Mokhtar kan de bal van dichtbij net niet genoeg kracht en richting geven. Zijn inzet gaat voorlangs.

Bijna 3-0

Het is PEC'er Mustafa Saymak met een uithaal, maar doelman Delle is bij de les en houdt de bal knap uit zijn doel.

DOELPUNT PEC ZWOLLE

Wat gebeurt er een hoop in de tweede helft! Daar is de bevrijdende 2-0 voor PEC Zwolle. De goal die in de lucht hing. Het is Queensy Menig die 'm maakt in de 72ste minuut. In de tegenstoot knalt hij de bal in het dak van het doel van Delle.

Weer lat

Nu is het NEC dat de lat raakt via Rayhi.

Wissels

Kingsley Ehizibue verlaat het veld in de 68ste minuut. Voor hem in de plaats bij PEC Zwolle komt Youness Mokhtar. Eerder wisselde NEC: Heinloth kwam erin voor Dyrestam.

Bijna 2-0

Pats! Weer raakt PEC het aluminium. Na het schot van Menig in de eerste helft op de paal, ziet Thomas zijn knal van afstand uiteenspatten op de lat. NEC ontsnapt aan een grotere achterstand.

Tussenstand PEC Zwolle- NEC 1-0

Juichen na de 1-0

Doelpuntenmachine uit Denemarken

Nicolai Brock-Madsen scoorde in 4 van zijn laatste 5 eredivisieduels voor PEC. In 8 optredens vóór de winterstop scoorde hij niet 1 keer.

GOAL PEC ZWOLLE!

En daar is dan de eerste treffer van de wedstrijd. Brock-Madsen krijgt de bal na 57 minuten met enig fortuin en wat hulp van NEC'er Gregor Breinburg over doelman Joris Delle heen.

PEC Zwolle-NEC 1-0

Leuk begin

Het publiek wordt in de eerste tien minuten verwend in de tweede helft in Zwolle. Het spel gaat over en weer, net als de kansen. Het publiek komt meer in beweging en dat is fijn bij een temperatuur van inmiddels min drie.

Slim PEC

PEC neemt slim een vrije trap snel. Ehzibue legt de bal terug op Brock-Madsen. De Deen haalt uit vanaf de zestien, maar ziet zijn schot tegen een NEC'er gaan.

Nu weer PEC

Zo, dat is even een lekker begin van de tweede helft. Na die kans voor NEC is het nu de thuisploeg die moet scoren. Kingsley Ehizibue krijgt de kans, maar zijn schot gaat ver over de goal.

Tussenstand PEC-NEC 0-0

Enorme kans NEC

Binnen de minuut een enorme kans voor NEC. Het is invaller Awoniyi die de bal er op een miraculeuze manier niet in krijgt na een goede voorzet van Mohamed Rayhi. Dit belooft wat!

Tweede helft van start

Met de 0-0 stand nog op het bord trapt PEC af voor de tweede helft.

De blessure van Grot

Soms zegt een foto meer dan woorden. Zo ook bij de blessure van Jay-Roy Grot.

Dirk Marcellis komt neer op het been van Jay-Roy Grot
Jay-Roy Grot verlaat het veld met een van pijn vertrokken gezicht

Hyballa in eerste helft actief langs de zijlijn

Weer of geen weer, Peter Hyballa gaat er langs de kant vol voor

Rust

Tijd voor een kopje thee. De spelers gaan rusten met een 0-0 stand. NEC begon goed, kreeg wat kansen, maar kwam niet tot scoren. PEC had daarna meer de bal en raakte de paal.

Weer Van der Hart

Van der Hart moet zich weer strekken na een poging van Dumic. Het blijft 0-0.

Grot eruit

Hij heeft het nog even geprobeerd, maar het is toch echt einde wedstrijd voor Grot. De aanvaller kan niet meer verder en wordt vervangen door Taiwo Awoniyi, de huurling van Liverpool.

PEC op de paal

Daar was bijna de goal! Queensy Menig trekt vanaf de linkerkant naar binnen en haalt uit met rechts, maar zijn inzet komt terecht op de paal.

Auw

Jay-Roy Grot is gaan liggen. De aanvaller van NEC heeft veel pijn na een duel met Dirk Marcellis. Een wissel lijkt aanstaande. NEC even met tien man.

Druk in het strafschopgebied van NEC

PEC dringt na 31 minuten aan en krijgt een aantal (halve) kansen op de openingstreffer. Spelers van NEC keren de inzetten met hun lichaam.

Kiekje

De redding van PEC-doelman Mickey van der Hart op de kopbal van Golla van NEC

Kans NEC

Na 28 minuten voetbal krijgt Jordan Larsson zijn tweede kans. Hij breekt door op rechts, maar zijn inzet hangt tussen een schot en een voorzet in en gaat over de achterlijn.

Van der Hart moet vaak vissen

Geen keeper kreeg dit eredivisieseizoen zo veel tegendoelpunten te verwerken als PEC-doelman Mickey van der Hart (42). Daarna volgen Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam) en Ernestas Setkus (ADO Den Haag) met 38 tegentreffers.

Brrr

Het is koud in Zwolle, ervaart ook radiocommentator Chris Wobben van Langs de Lijn. Stand: 0-0 bij PEC-NEC.